Tomasz Gawrych 0 Napisano 12 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop Dzień dobry, mam prestę 8.2.3 - przy pobieraniu zamówienia do Sello NX wyświetla błąd: "Błąd deserializacji danych." Testowane na kilku zamówieniach, płatność online przez bramkę, BLIK, pobranie - za każdym razem ten sam błąd. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 12 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop Dzień dobry, proszę przejść do dziennika błędów, następnie zaznaczyć ten błąd i przejść do zakładki szczegóły. Można zapisać do pliku/skopiować i przesłać do mnie w wiadomości prywatnej, zerkniemy. Cytuj Link to postu
A xel 11 Napisano 18 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop (edytowane) Nie mogę znaleźć informacji na temat sposobu aktualizacji stanów magazynowych oraz cen pomiędzy Sello a PrestaShop 9.0.2. Chcę wprowadzać zmiany cen i stanów w PrestaShop, aby odpowiadały asortymentowi w Sello NX. Dodałem w PrestaShop produkty z identycznymi indeksami jak w Sello NX i chciałbym zsynchronizować ich stany magazynowe oraz ceny. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jak to zrobić? @Bartosz Rosa Edytowane 18 Grudnia 2025 przez A xel Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 561 Napisano 18 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop Mechanizm jest jeden spójny do wszystkich integracji: https://www.insert.com.pl/dla_uzytkownikow/e-pomoc_techniczna/12867,sello-nx-–-synchronizacja-ofert-internetowych-ze-stanami-magazynowymi-oraz-cenami.html?token=IjIwMjUvMTIvMTgsIDE0OjIwOjA5LS0-c3RhbnksICI.egs4ZQ4WQgR16UC0HHuY8oLSpog Cytuj Link to postu
A xel 11 Napisano 19 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop Czyli najpierw muszę pobrać wszystkie oferty z PrestaShop, nawet jeśli się dublują, bo mam już takie same z Allegro w Ofertach internetowych? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 227 Napisano 19 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop 32 minuty temu, A xel napisał: Czyli najpierw muszę pobrać wszystkie oferty z PrestaShop, nawet jeśli się dublują, bo mam już takie same z Allegro w Ofertach internetowych? Tak, każda integracja w tym PrestaShop ma swój kontekst w menu do wyboru: , więc nie będą na siebie "nachodzić". Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 256 Napisano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop W dniu 12.12.2025 o 13:41, Tomasz Gawrych napisał: Dzień dobry, mam prestę 8.2.3 - przy pobieraniu zamówienia do Sello NX wyświetla błąd: "Błąd deserializacji danych." Testowane na kilku zamówieniach, płatność online przez bramkę, BLIK, pobranie - za każdym razem ten sam błąd. Mam ten sam błąd przy pobieraniu zamówień, udało się znaleźć przyczynę i rozwiązanie? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 227 Napisano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop 33 minuty temu, Tomek Mazur napisał: Mam ten sam błąd przy pobieraniu zamówień, udało się znaleźć przyczynę i rozwiązanie? A podesłałbyś logi Prestowe na priv? to sprawdzimy twój przypadek. Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 256 Napisano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2025 w Integracja z PrestaShop Wysłane. Cytuj Link to postu
A xel 11 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Integracja z PrestaShop Po pobraniu ofert z Presty taki błąd w Sello NX - Cytat Nie udało się zmapować stawki VAT. Dodaj stawkę VAT dla kraju "PL" o symbolu "SK" ręcznie i pobierz ponownie ofertę. Da radę to jakoś naprawić? Prestashop: 9.0.2 Sello NX: 58.0.2 (8985) Cytuj Link to postu
Mariusz Sokołowski 1 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Integracja z PrestaShop 18 minut temu, A xel napisał: Da radę to jakoś naprawić? Proszę sprawdzić jaka domyślna waluta jest ustawiona na sklepie, najprawdopodobniej SKK zamiast PLN: Cytuj Link to postu
A xel 11 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Integracja z PrestaShop jest ustawione Złoty polski (PLN) Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 256 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia w Integracja z PrestaShop (edytowane) Ja czekałem na update sklepu, już jest więc testy integracji, na czym stanęło. Mapowanie sposobów dostaw - problem z pobraniem. Oferty się odebrały ale próby pobrania zamówienia: błąd deserializacji danych (zamówienie pobraniowe) Idę zatem do konfiguracji dostaw, w sposobie dostaw paczek nie mogę przypisać dla presty tej płatności/dostawy, lista jest pusta. Przy próbie zmapowania dostawy zwraca mi taki błąd: Co istotne - kolejne zamówienie już nie za pobraniem a opłacone - błąd deserializacji danych, tym razem konfiguracja dostaw i powiązania już są poprawne. Podeślę logi. Edytowane 23 Stycznia przez Tomek Mazur Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia w Integracja z PrestaShop Widzę, że oba te problemy mamy już zaadresowane, chociaż w przypadku błędu deserializacji danych może to być coś innego niż się spodziewam (musiałbym spojrzeć w logi, żeby mieć pewność). Logi zostały wysłane przez formularz czy inną drogą? Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 256 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia w Integracja z PrestaShop Na maila wysłałem, w treści link do wątku. Coś może wiadomo i kiedy jakiś fix? Bo bez odbierania zamówień to integracja sensu w zasadzie nie ma. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia w Integracja z PrestaShop W dniu 23.01.2026 o 15:07, Tomek Mazur napisał: Na maila wysłałem, w treści link do wątku. Na którego maila? Sprawdzałem teraz i nie znalazłem, chyba że przez formularz kontaktowy to zgłoszę się do zespołu, który obsługuje zgłoszenia. W dniu 23.01.2026 o 15:07, Tomek Mazur napisał: Coś może wiadomo i kiedy jakiś fix? Bo bez odbierania zamówień to integracja sensu w zasadzie nie ma. Jeszcze nie wiem czym spowodowany jest ten problem w Pana przypadku, być może to któryś plugin dodany do sklepu generuje problem, mieliśmy już kilka takich przypadków, a poprawki do v60, ewentualnie jakiś pakiet indywidualny, zależy od tego jakiego kalibru to będzie poprawka. Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 256 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia w Integracja z PrestaShop sello@insert_itd. Załącznik miał ponad 10MB - może dlatego, jak inaczej wysłać? Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia w Integracja z PrestaShop 8 minut temu, Tomek Mazur napisał: sello@insert_itd. hmm, ewidentnie zaginięty 8 minut temu, Tomek Mazur napisał: Załącznik miał ponad 10MB - może dlatego Raczej odbiłoby przy wysłaniu, ale może po naszej stronie go wyfiltrowało 9 minut temu, Tomek Mazur napisał: jak inaczej wysłać? Można spróbować do mnie w wiadomości prywantej na forum (tak będzie najszybciej), ewentualnie przez Formularz kontaktowy - Dla użytkowników - InsERT. Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 13 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia w Integracja z PrestaShop Czy Persta 1.6 będzie wspierana? Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 227 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia w Integracja z PrestaShop 10 minut temu, Leszek Oleszczuk napisał: Czy Persta 1.6 będzie wspierana? Mamy takie plany, natomiast nie w najbliższym czasie. Niestety nie jest to łatwa "przeróbka", ponieważ różni się mocno u podstaw od wersji 1.7 w górę, a to jest nasz punkt wyjścia na ten moment. Cytuj Link to postu
Tomek Mazur 256 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia w Integracja z PrestaShop 1 godzinę temu, Leszek Oleszczuk napisał: Czy Persta 1.6 będzie wspierana? Ten silnik ma już 10 lat a od 6-ciu lat nie ma już nawet wsparcia, w tym świecie to szmat czasu i nie wiem czy jest sens dla ST dorabianie integracji z rozwiązaniami, które w zasadzie nie powinny już działać chociażby ze względów bezpieczeństwa. To nie jest silnik z planowanym wygaszeniem supportu na ten rok - on go nie ma już kilka lat. Sugeruję podniesienie sklepu do współczesnej wersji bo naprawdę możecie sobie narobić kłopotów jak dojdzie np. do wycieku danych klientów czy podobnego ataku (na co taki sklep jest bardzo narażony). 2 Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 227 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia w Integracja z PrestaShop 42 minuty temu, Tomek Mazur napisał: Ten silnik ma już 10 lat a od 6-ciu lat nie ma już nawet wsparcia, w tym świecie to szmat czasu i nie wiem czy jest sens dla ST dorabianie integracji z rozwiązaniami, które w zasadzie nie powinny już działać chociażby ze względów bezpieczeństwa. To nie jest silnik z planowanym wygaszeniem supportu na ten rok - on go nie ma już kilka lat. Sugeruję podniesienie sklepu do współczesnej wersji bo naprawdę możecie sobie narobić kłopotów jak dojdzie np. do wycieku danych klientów czy podobnego ataku (na co taki sklep jest bardzo narażony). Między innymi z tego powodu podczas wdrożenia nie koncentrowaliśmy się na wersji 1.6. Jeśli pojawi się większe zapotrzebowanie, dodamy — na ten moment nie jest to jednak część naszego planu na najbliższe miesiące Cytuj Link to postu
Infobot nexo 323 Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia w Integracja z PrestaShop Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 59.0.1. Fragment listy zmian: Produkty wirtualne w PrestaShopPoprawiono problem z pobieraniem zamówień ze sklepu PrestaShop zawierających produkty wirtualne. Cytuj Link to postu
Ryszard Lasek 0 Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego w Integracja z PrestaShop (edytowane) Zainstalowałem wtyczkę SelloNX dla Prestahop 9.0.2 . Wygenerowałem token API z wszystkimi uprawnieniami. Czy jeśli sklep jest w produkcji za hasłem to jeśli podam link w formacie https://login:hasło@domena.dev/ i klucz API to połączenie powinno zadziałać? Cały czas dostaję komunikat "Błędne dane autoryzujące" Edytowane 10 Lutego przez Ryszard Lasek Cytuj Link to postu
kasia waszczuk 7 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego w Integracja z PrestaShop Zgłaszam błąd w integracji z PrestaShop, który występuje w systemie nexo wyłącznie w momencie, gdy na sklepie nie ma nowych zamówień do pobrania. Gdy lista zamówień jest pusta, API PrestaShop zwraca obiekt {} zamiast tablicy [], co powoduje błąd: Error reading JArray from JsonReader. Current JsonReader item is not an array: StartObject. W załączeniu przesyłam zrzut ekranu z pełną treścią błędu. Proszę o informację, czy dostępna jest poprawka obsługująca ten wyjątek, aby puste odpowiedzi z API nie generowały błędów w logach. Zamówienia jak się pojawiają i pobiorę je ręcznie zamówienie wskakuje bez problemu. Obecnie logi mam zaśmiecone właśnie tym błędem Cytuj Link to postu
Polecane posty