Daniel Salamucha 227 Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca w Integracja z PrestaShop 22 godziny temu, Tomasz Giefert napisał: Pytanie czy Sello NX obsługuję wszystkie wcześniejsze wersje presty? Chodzi mi dokładnie o 1.7.8.11 i najnowszą 9.1 Cytat Plugin obsługuje sklepy oparte o PrestaShop 1.7.6-9.0.0 Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 17 Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca w Integracja z PrestaShop ok, dzięki Cytuj Link to postu
kasia waszczuk 7 Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca w Integracja z PrestaShop Błąd mapowania waluty EUR/USD w Sello NX (Integracja PrestaShop 8.1.5) – Zamówienia wpadają jako PLN W przypadku zamówień złożonych w sklepie w walucie EUR/USD (płatność kartą przez Global Payments/eService), Sello NX importuje zamówienia z błędną walutą. Przykładowo: zamówienie na kwotę 150 EUR trafia do systemu jako 150 PLN. Wartość cyfrowa zostaje zachowana, ale symbol waluty jest nadpisywany domyślnym PLN. W konfiguracji konta sprzedaży internetowej w Sello NX (zakładka Parametry -> Parametry ofert i zamówień wysyłkowych) widoczne jest jedynie pole: "Cennik domyślny dla ofert w walucie PLN". Brakuje możliwości dodania/wybrania analogicznego mapowania dla waluty EUR, mimo że cenniki te istnieją w bazie Subiekta. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 227 Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca w Integracja z PrestaShop (edytowane) W dniu 20.02.2026 o 13:48, Tomek Mazur napisał: Uwagi do importu zamówień z presta: 1. Zamówienia ze statusem "płatność zaakceptowana" wpadają bez oznaczenia jako zapłacone 2. Nie zapisuje się numer paczkomatu - w zamówieniu po stronie sklepu jest on zapisany w zakładce "przewoźnicy" - załączniki poniżej. Nie wiem czy ma znaczenie wtyczka która zapisuje ten parametr. Tomku co to za plugin jest? nie możemy go zlokalizować, a działaliśmy zawsze na oficjalnym Inpoście bezpośrednio od nich ze strony. Edytowane 6 Marca przez Daniel Salamucha Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca w Integracja z PrestaShop 21 godzin temu, kasia waszczuk napisał: Błąd mapowania waluty EUR/USD w Sello NX (Integracja PrestaShop 8.1.5) – Zamówienia wpadają jako PLN W przypadku zamówień złożonych w sklepie w walucie EUR/USD (płatność kartą przez Global Payments/eService), Sello NX importuje zamówienia z błędną walutą. Przykładowo: zamówienie na kwotę 150 EUR trafia do systemu jako 150 PLN. Wartość cyfrowa zostaje zachowana, ale symbol waluty jest nadpisywany domyślnym PLN. Ten błąd będzie poprawiony w v60. 21 godzin temu, kasia waszczuk napisał: W konfiguracji konta sprzedaży internetowej w Sello NX (zakładka Parametry -> Parametry ofert i zamówień wysyłkowych) widoczne jest jedynie pole: "Cennik domyślny dla ofert w walucie PLN". Brakuje możliwości dodania/wybrania analogicznego mapowania dla waluty EUR, mimo że cenniki te istnieją w bazie Subiekta. Obsługę domyślnych cenników dla ofert w innych walutach niż PLN dodamy w kolejnych wersjach. Cytuj Link to postu
centrumstali com 92 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca w Integracja z PrestaShop (edytowane) Witam, jak poprawnie zmapować zamówienia pobraniowe z Presty? Mam zrobione to tak: Nie ma modułu pobraniowego. I zamówienie pobrane z presty, które jest za pobraniem, pobrało jako opłacone z góry przez Przelewy24 Usunąłem z EZ płatność Przelewy24, którą przypisał automatycznie, ale nie mogę teraz zmapować poprawnej płatności Edytowane 23 Marca przez centrumstali com Cytuj Link to postu
centrumstali com 92 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca w Integracja z PrestaShop Witam, czy będzie wprowadzona możliwość wyboru, jakie zamówienia (o jakich statusach) chcemy pobierać z Presty do NX? Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca w Integracja z PrestaShop (edytowane) W przypadku mapowań dla zamówień COD, są jeszcze błędy, część została poprawiona do v60 (np. mapowanie sposób dostawy), ale jeszcze czekają nas poprawki w obrębie mapowania form płatności. Problem, o którym wiemy, dotyczy możliwości mapowania formy płatności z poziomu EZ tylko na gotówkę (płatność z serwisu musi być ps_cashondelivery). Można takie mapowanie wykonać od strony formy płatności, więc obejście jest, ale postaramy się dodać poprawkę możliwie szybko. 22 godziny temu, centrumstali com napisał: Nie ma modułu pobraniowego. I zamówienie pobrane z presty, które jest za pobraniem, pobrało jako opłacone z góry przez Przelewy24 Usunąłem z EZ płatność Przelewy24, którą przypisał automatycznie, ale nie mogę teraz zmapować poprawnej płatności Widzę, że na screenach jest metoda płatności Cash on delivery with fee plus in-store to metoda dodana przez, któryś z pluginów zainstalowanych na sklepie i nie jest on jeszcze obsługiwany. Z serwisu przyszła płatność cashondeliverywithfee, aktutalnie obsługujemy tylko domyślną płatność przy odbiorze ps_cashondelivery. Z jakiego pluginu/modułu do płatności korzystacie? Lista aktualnie obsługiwanych przez SelloNX pluginów zewnętrznych, jest w tabeli na stronie https://sello.pl/integracje/prestashop/. Będziemy sukcesywnie dodawać kolejne, zachęcamy do zgłaszania propozycji. 55 minut temu, centrumstali com napisał: Witam, czy będzie wprowadzona możliwość wyboru, jakie zamówienia (o jakich statusach) chcemy pobierać z Presty do NX? Tak, planujemy dodać to filtrowanie do innych integracji, w pierwszej rundzie skupiliśmy się tylko na tych, za które pobierane są inspunkty, ale pozostałe mamy w planie do zrobienia. Edytowane 24 Marca przez Rafał Stępień Cytuj Link to postu
centrumstali com 92 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Integracja z PrestaShop W dniu 24.03.2026 o 10:33, Rafał Stępień napisał: w pierwszej rundzie skupiliśmy się tylko na tych, za które pobierane są inspunkty, ale pozostałe mamy w planie do zrobienia. Właśnie o to mi chodzi, że do NX nie zaciągało mi zamówień z Presty głownie o statusie 'Oczekiwanie na płatność przelewy24', takie zamówienia często są niedokończone - kupujący składają nowe zamówienie, bo wcześniej coś z płatnością nie poszło. I takie zamówienie zabiera InsPunkty po zaciągnięciu go do NX Cytuj Link to postu
Infobot nexo 323 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Integracja z PrestaShop Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 60.0.0.9195. Fragment listy zmian: Poprawiono problem z wyświetlaniem dostaw pobraniowych ze sklepu w oknie sposobu dostawy paczki. Poprawiono problem z pobieraniem zamówień od klientów z niepełnymi danymi. Poprawiono problem z ustawianiem w zamówieniu właściwej waluty. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 561 Napisano 26 Marca Autor Udostępnij Napisano 26 Marca w Integracja z PrestaShop 13 minut temu, centrumstali com napisał: I takie zamówienie zabiera InsPunkty po zaciągnięciu go do NX Z Presty? Możesz podesłać zrzut ekranu z historii portfela gdzie widać pobranego InsPunkta? 1 Cytuj Link to postu
centrumstali com 92 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Integracja z PrestaShop 3 godziny temu, Bartosz Rosa napisał: Z Presty? Możesz podesłać zrzut ekranu z historii portfela gdzie widać pobranego InsPunkta? W sumie tego nie sprawdzałem, przyjąłem założenie, że zamówienia z Presty pobierają InsPunkty jak reszta, mój błąd 1 Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 227 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Integracja z PrestaShop 4 minuty temu, centrumstali com napisał: W sumie tego nie sprawdzałem, przyjąłem założenie, że zamówienia z Presty pobierają InsPunkty jak reszta, mój błąd Na dzień dzisiejszy pluginy zamówień wysyłkowych, które są w LABie nie pobierają InsPunktów. Na dzisiaj jest to właśnie Presta i Empik. 1 Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 17 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracja z PrestaShop Pytanie co może być powodem błędu przy połączeniu z prestashop? Moduł został zainstalowany, kod wygenerowany i adres www pisany. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracja z PrestaShop Jaka jest wersja Sello NX i Presty? Jaka jest treść błędu? Cytuj Link to postu
Tomasz Giefert 17 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracja z PrestaShop treść błędy to brak dostępu do zasobów a wersja sello to 60.0.0 Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Integracja z PrestaShop (edytowane) Proszę ustawić uprawnienia klucza API w panelu administratora Presty (zaawansowane->API->edytuj klucz->uprawnienia). Edytowane Wtorek o 05:43 przez Rafał Stępień Cytuj Link to postu
Mateusz Kamionka 0 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia w Integracja z PrestaShop Czy oraz kiedy zostanie wdrożona opcja Kombinacji (wielowariantowość)? Na tą chwilę wszystkie produkty w Prestashop mamy w wariantach (różne rozmiary - różne kody EAN). Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia w Integracja z PrestaShop 23 godziny temu, Mateusz Kamionka napisał: Czy oraz kiedy zostanie wdrożona opcja Kombinacji (wielowariantowość)? Na tą chwilę wszystkie produkty w Prestashop mamy w wariantach (różne rozmiary - różne kody EAN). Tak, mamy zaplanowaną obsługę wariantów, plan jest na ten rok, postaramy się szybciej niż później, ale nie mogę obiecać konkretnej wersji. 1 Cytuj Link to postu
centrumstali com 92 Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia w Integracja z PrestaShop W dniu 1.04.2026 o 09:00, Rafał Stępień napisał: A dlaczego takie a nie takie:? I na pewno macie do zaktualizowania tą listę, bo czegoś brakuje po wydaniu v60, ale nie pamiętam już co to było, ale chyba coś z insert 1 Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano Wtorek o 05:47 Udostępnij Napisano Wtorek o 05:47 w Integracja z PrestaShop (edytowane) W dniu 3.04.2026 o 15:47, centrumstali com napisał: A dlaczego takie a nie takie:? Zdecydowanie powinienem wrzucić te, mój screen był z jakiegoś testowego środowiska, na którym były nadane nadmiarowe uprawnienia. Dziękuję za czujność, usunąłem tamten zrzut ekranu . W dniu 3.04.2026 o 15:47, centrumstali com napisał: I na pewno macie do zaktualizowania tą listę, bo czegoś brakuje po wydaniu v60, ale nie pamiętam już co to było, ale chyba coś z insert Faktycznie brakuje informacji o dwóch zasobach, zleciłem dodanie tych informacji na stronie. Edytowane Wtorek o 05:48 przez Rafał Stępień 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty