Skocz do zawartości

Sello NX i dzisiejsza aktualizacja zmienia rozmiar wydruku etykiet

Polecane posty

Witam,

czy ktoś znalazł rozwiązanie po dzisiejszej aktualizacji w SelloNX odnośnie wydruków etykiet na drukarkach termicznych? Ja teraz mam pomniejszone wydruki na etykietach o 1/3. Nie drukują się na pełnej etykiecie. Zaznaczam, że przed aktualizacją wszystko było ok. Proszę o pomoc jak to naprawić bo to teraz zatrzymało naszą pracę.

Pokażcie zrzuty ekranu z ustawień drukarki (najlepiej wszystkie zakładki).

W momencie gdy przestaliśmy korzystać z Adobe Readera pod uwagę są brane ustawienia drukarki - wcześniej Adobe narzucał swoje ustawienia. Trzeba się upewnić, że:

1. W sposobie dostawy ustawiony jest odpowiedni wzorzec wydruku. Załóżmy, że chodzi o pojedynczą etykietę drukowaną na kartce A6
  2. W ustawieniach drukarki musi być wybrany papier A6

Drukarki mają tutaj wiele różnych ustawień, np nasza biurowa A4 ma wybór papieru, efekty, ustawienia, skalowanie i to wszystko można ustawić na kilku zakładkach i wszystko to ma wpływ na efekt finalny.

Dlatego prośba o podesłanie jak wyglądają Wasze ustawienia obecnie.

58 minut temu, Marek Falitor napisał:

i pytanie do Państwa z INSERT - ktoś to czyta z Was??????????????????

Czyta, ale testowaliśmy różne sytuacje, o których wspominacie.

Panie Bartoszu, zakładam że chcieliście dobrze, lecz z tego co zrozumiałem z Pana opisu oparliście się na drukarkach biurowych, a drukarki termiczne do etykiet to nie są drukarki biurowe i tam nie ma tyle ustawień co ma biurowa drukarka. W drukarce termicznej określa się rozmiar papieru a dotychczasowe programy np. Adobe Reader skalował wydruk do rozmiaru papieru. Czy to zatem uwzględniliście? Zakładam że nie bo skoro mamy teraz wydruki pomniejszone oznacza to że przyjęliście format papieru A4 drukarki biurowej i dlatego mamy teraz miniaturki. Ma Pan na to rozwiązanie? 

7 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

A jak te wydruki u Was teraz wyglądają? Również proszę o pozostałe zakładki - zwłaszcza Zaawansowane ustawienia itp.

image.png.86e4794531e575d350ebebc2667a7ec0.png

Wcześniej podsyłałem widok wydruku. Mam spróbować, coś mogło się zmienić w tym względzie?

Panie Bartoszu, straciłem dziś kupę czasu - nieodwracalnie! Proszę wyłączyć tą wspaniałą nową funkcjonalność i przywrócić tak jak było to wczoraj przed aktualizacją. Jak naprawicie ten problem to wtedy uraczycie nas nowością.

Napisałem już to wyżej - to jest problem którego nie uwzględniliście - nie dodaliście opcji skalowania do rozmiarów etykiet w drukarkach termicznych.