Skocz do zawartości

Sello NX i dzisiejsza aktualizacja zmienia rozmiar wydruku etykiet

Polecane posty

Panie Piotrze, to ten temat od samego początku jest znany w Insert o wspaniałej poprawki. To nie tylko skalowanie ale i nie drukowanie polskich liter itd. Jeżeli chodzi o skalowanie to my sobie poradziliśmy jak opisałem (poprawiłem wymiar papieru na 155x105 mm). Natomiast wracając że drukuje Panu z formatu A6P na A4 to były już też te przypadki opisywane w tym wątku i wiem że sobie poradzili. Ja nie miałem na Xprinter takiej sytuacji, żeby mi zmieniało rozmiar z A6 na A4. 

Panie Marku, chyba nie wyraziłem się wystarczająco precyzyjnie. Odłóżmy ma bok kwestię drukowania na drukarce etykiet - nie to jest problemem, bo wcześniej zostało opisane, jak to obejść.

Problemem jest właśnie konieczność obchodzenia. Obrazowo: mamy piłę mechaniczną, która nie działa, ale można to obejść i piłować nią ręcznie.
Sello NX jako program, przy nadawaniu etykiet, robi je zawsze w formacie A4. Nie ważne, czy ustawimy A6P, czy A4, Sello zawsze robi wydruk o wielkości A4.

To jest cała istota problemu i jak widać niezależna od drukarki.

Dlaczego to problem, skoro można to obejść? Jakość wydruku jest znacznie gorsza, bo jest to przeskalowanie z innego formatu, które zawsze skutkuje utratą jakości.

Panie Piotrze, ale ja się z Panem w 100% zgadzam i jak zobaczy Pan moje pierwsze wpisy to zobaczy Pan, że pisałem jaki to "syf" zrobiło i że Insert powinien wrócić do wcześniejszej wersji która działała a poprawkę naprawić. Minęło już kilka miesięcy i tak się z tym nic nie zrobiło - ale Insert może wykazać zyski bo zarobiło kupę pieniędzy za INSPUNKTY i to był chyba ich cel. W różnych miejscach tylko odpowiedzi się pojawiają że coś zrobią w przyszłości i nic się nie dzieje, bo przecież było wdrożenie KSeF i. A KSeF już działa a reszta leży jak m.in. te wydruki o których Pan pisze i wiele innych spraw, które leżą - jak np. wdrożenie IpostBuy, bo są inne ważniejsze wdrożenia. Ach, brak słów. I co najgorsze znów odpowie moderator na te tematy a nie ktoś kto ma bezpośredni wpływ na te sprawy, bo już wielokrotnie było to napisane że Ci co mają na to wpływ nie mają ochoty udzielać się na forum. 

Można by tak powiedzieć, że podsycanie ognia na pewno jest jakimś środkiem przymusu :), który jakiś wpływ na priorytety wywiera. Przynajmniej wiemy, że problem nie ustąpił i ciągle sprawia problemy.

Co do czytelności wydruków, to czy nie ma to związku z włączonym trybem oszczędnym na drukarce? Bo u nas te wydruki, choć pomniejszone wyglądają normalnie i są czytelne.