Skocz do zawartości

[Sello 56 i wcześniejsze...] pierwsze automatyczne pobieranie zamówień po uruchomieniu programu

Polecane posty

4 godziny temu, Bartosz Rosa napisał:

Ile masz kont Allegro?

W SNX 3. Dzieje się to zawsze po uruchomieniu programu, jak mi się wydaje.

Na 1-nym koncie wyrzuca mi co jakiś czas logowanie, ale na pozostałych nic nie trzeba zmieniać i zamówienia potem się pobierają...

4 godziny temu, Bartosz Rosa napisał:

Nie powtarzamy tego. Czy dzieje się to u Ciebie zawsze przy każdym uruchomieniu? Nawet jeśli włączysz i wyłączysz program kilka razy z rzędu?

Dzisiaj widzę, że nie przy każdym. W zasadzie było tak:

uruchomienie Sello ok. godz. 5.30

pobrały się ręcznie nowe zamówienia

powyższy błąd wystąpił o 7.45 (3 przypadki jak wyżej)

Do teraz uruchomiłem program 2 razy i ów błąd się nie powtarza.

Szukać w automatyzacji (opcja free)? Może coś jest wykonywane błędnie 1x na dobę?

1 minutę temu, Bartosz Rosa napisał:

Ech, to zaburza moją hipotezę ;)

Logowanie komunikacji z tymi kontami masz włączone w kontach integracji?

Mam tak:

image.png.03b052578eff293871de74f349d76919.png

z drugiego i trzeciego zamówienia i komunikacja działa poprawnie

pierwsze i trzecie, nie wiem czemu, po podaniu danych dostępowych są "wylogowywane" z Sello po kilku/nastu godzinach..

mój "potrójny" błąd dotyczy drugiego, trzeciego i czwartego, pierwsze się nie pojawia w dzienniku...

te 2 czerwone mają info, ale na nich nie ma ofert, więc przestałem się tam ciągle logować na razie...

image.png.4de951aa66df7d8773ba00007fb5a7fa.png

W logach nie ma bezpośrednich informacji na temat tego akurat problemu ale są błędy związane z uruchamianiem automatu synchronizującego cyklicznie. W nim występuje jakiś problem, który przekazałem do zespołu automatów, być może ma on wpływ na pobieranie zamówień - trudno jednoznacznie powiedzieć, ale nie można wykluczyć.

1 minutę temu, Bartosz Rosa napisał:

W logach nie ma bezpośrednich informacji na temat tego akurat problemu ale są błędy związane z uruchamianiem automatu synchronizującego cyklicznie. W nim występuje jakiś problem, który przekazałem do zespołu automatów, być może ma on wpływ na pobieranie zamówień - trudno jednoznacznie powiedzieć, ale nie można wykluczyć.

OK, dajcie znać jak się coś uda ustalić.

Dzisiaj wyskoczył inny zestaw błędów (Sello włączone przed 6 rano...)  ...

image.png.9d12b3ed0b64f2c315c8705ef6789d64.png

18 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

Musisz pokazać treść a najlepiej szczegóły tego błędu :). 

OK

do kolekcji doszły nowe

image.png.10405e808177bfc33655dcc2b76a86b2.png

uściślę, że nie ma problemów z logowaniem do kont jednak... wszystkie 4 konta zgłaszają w sekcji Sprzedaż internetowa:

image.png.a7a04ed2ba51eeec8c4dbdec63b9fb90.png

A poniżej w Dostawca paczek mamy błędy na dwóch:

image.png.6bc83282ace4682aba7b676941140fcf.png

Ale nie są to konta 1:1 do błędów z pobieraniem (wczoraj dezaktywowałem 2 konta WzA ale nic się nie zmieniło):

image.png.693501534e19b3ebe245d6f68f803e5e.png

No i zasadniczy błąd dotyczący wątku:

image.png.de26c676a223ba2a33a7a202f098e0f0.png

Sello NX oznacza konta, które mają problem z autoryzacją (dostały odpowiedni błąd z serwisu, np 403 forbidden) jako brak połączenia z serwisem. Do czasu naprawienia danych logowania (albo zalogowania ponownego) nie będą z tego konta nic synchronizować. Jeśli to nie jest problem dostępu z wielu baz danych, które sobie podkradły tokeny autoryzujące z Allegro to możliwe, że ten błąd Zadanie zostało anulowane to spowodował - to jest taki dość generyczny błąd w platformie .NET, oznaczający w tym przypadku, że coś przy łączeniu się do serwisów poszło nie tak, ale dość grubo poszło nie tak. Jakby np. jakiś problem z działaniem sieci, karty sieciowej, albo jakieś inne problemy takie dość techniczne - może i ten problem z automatami cyklicznymi to powoduje.

• Zmieszany 1