Dam Black82 0 Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca w Automatyzacja Dzień dobry, Jak przy użyciu automatyzacji mogę "monitorować" stan magazynowy asortymentu i w razie jego spadku otrzymać e-mail? Zrobiłem coś takiego, ale niestety nie działa. Link to postu
Kuba Fornalski 34 Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca w Automatyzacja (edytowane) Według mnie to jest problem z tym automatem i wysyłaniem wiadomości "po spełnieniu warunków w obiekcie" przez określony czas. Ja sobie ustawiłem, że e-mail się wysyła jak faktura będzie miała ustawioną flagę przez 2 minuty i to nie działało, albo działało słabo, a jak zmieniłem warunek na "obiekt uzyskał wartość" to wszystko jest ok Natomiast na Pana miejscu spróbowałbym zmień typ automatyzacji na "Po zapisaniu obiektu", "asortyment" i warunek to "obiekt uzyskał wartość". Jeżeli program przy wz zmienia też obiekt asortymentu to przejdzie jak nie to nie. Natomiast według mnie jest błąd logiczny w "po zadanym czasie od spełnienia warunków" i warunków "obiekt posiada wartość". Bo taki obiekt może posiadać warunki przez rok więc nie wiem jak program rozumie 2 minuty po spełnieniu tego warunku. Więc bym próbował robić wszystko żeby znaleźć konkretną czynność która to wykona czyli "obiekt uzyska wartość" Jeżeli to nie zadziała to można wybrać wyślij raport według harmonogramu, zrobić raport własny granicznego stanu amortyzacji dla magazynu i żeby się wysyłał co jakiś czas. Edytowane 5 Lipca przez Kuba Fornalski Link to postu
Kacper Panek 303 Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca w Automatyzacja Dzień dobry, dziękujemy za zgłoszenie – potwierdzamy problem z przedstawionym automatem. Temat zapisaliśmy do poprawy. Link to postu
Ernest Sadowski 64 Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca w Automatyzacja Kontynuując temat - Jak w takim razie poprawnie definiować triggery (automaty), które utworzą powiadomienie albo emaila, gdy stan zadanego asortymentu spadnie poniżej jakiejś wartości? Jaka jest zalecana strategia? Link to postu
Kacper Panek 303 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca w Automatyzacja Dzień dobry, czy rozwiązanie przedstawione przez Pana Jakuba nie pozwala na osiągnięcie oczekiwanego efektu? W dniu 5.07.2025 o 18:41, Kuba Fornalski napisał: Natomiast na Pana miejscu spróbowałbym zmień typ automatyzacji na "Po zapisaniu obiektu", "asortyment" i warunek to "obiekt uzyskał wartość". Link to postu
Polecane posty