Beata Kalata 2 Napisano 31 Lipca Udostępnij Napisano 31 Lipca w rozliczanie operacją kasową wprowadzam z faktur gotówkowych rozrachunek z domyślnym rozliczeniem operacją kasową, następnie rozliczam w module rozrachunków według domyślnego sposobu rozliczania zbiorczo rozrachunki z całego miesiące, czy jest sposób podglądu KP na etapie rozliczania , żeby była możliwość poprawienia daty KP lub ewentualnie ustawienia daty , tak żeby nie była to data systemowa? Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 31 Lipca Udostępnij Napisano 31 Lipca w rozliczanie operacją kasową 14 minut temu, Beata Kalata napisał: wprowadzam z faktur gotówkowych rozrachunek z domyślnym rozliczeniem operacją kasową, następnie rozliczam w module rozrachunków według domyślnego sposobu rozliczania zbiorczo rozrachunki z całego miesiące, czy jest sposób podglądu KP na etapie rozliczania Nie. Ogólnie w programach nie ma zbiorczych operacji z podglądem / z potwierdzeniem (poza wyjątkami jak dekretacja dokumentów). 15 minut temu, Beata Kalata napisał: żeby była możliwość poprawienia daty KP lub ewentualnie ustawienia daty , tak żeby nie była to data systemowa? Dla ścisłości, datą wystawienia dokumentów nie jest data systemowa tylko data aplikacyjna, którą można Pani zmienić. Link to postu
Łukasz Zawadzki 4 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października w rozliczanie operacją kasową a czy w konfiguracji można gdzieś ustawić datę tak, żeby KP lub KW generowało się w dacie rozrachunku? Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 2 Października Udostępnij Napisano 2 Października w rozliczanie operacją kasową Godzinę temu, Łukasz Zawadzki napisał: a czy w konfiguracji można gdzieś ustawić datę tak, żeby KP lub KW generowało się w dacie rozrachunku? Nie, nie dostrzegam też takiej potrzeby biznesowej. Link to postu
Łukasz Zawadzki 4 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października w rozliczanie operacją kasową no potrzeby to i są chociażby wyliczanie odsetek od nieterminowych płatności, ulga na złe długi VAT, uzgadnianie sald itp. Tak wszystko jest w jednej dacie. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października w rozliczanie operacją kasową (edytowane) Godzinę temu, Łukasz Zawadzki napisał: no potrzeby to i są chociażby wyliczanie odsetek od nieterminowych płatności, ulga na złe długi VAT, uzgadnianie sald itp. Tak wszystko jest w jednej dacie. Niestety kompletnie nie rozumiem o czym Pan pisze, nie widzę związku z rozliczeniami dokumentami kasowymi... Jeśli rozrachunki zostaną rozliczone w dacie rozrachunku, czyli jeszcze przed terminem płatności to nie powstanie żadna nieterminowa płatność, uzgadnianie sald dokumentami kasowymi sugeruje usuwanie skutków problemów a nie ich przyczyn - proszę dokładnie opisać problem i swój pomysł na jego rozwiązanie. Edytowane 3 Października przez Daniel Kozłowski Link to postu
Łukasz Zawadzki 4 Napisano 3 Października Udostępnij Napisano 3 Października w rozliczanie operacją kasową 15 godzin temu, Daniel Kozłowski napisał: Jeśli rozrachunki zostaną rozliczone w dacie rozrachunku Jak Pan chce rozliczyć rozrachunki w dacie rozrachunku skoro mechanizm generuje KP i KW w dacie aplikacyjnej? Przykładowo rozrachunki są z 5,10,20,25,28 sierpnia żeby były rozliczone w terminie a nie po to KW musi mieć datę 5.10,20,25 i 28 sierpnia a nie 31 na przykład (teraz rozliczałem sierpień i przypadkowo zaznaczyłem rozrachunek z września - wyszedł błąd data KW nie może być wcześniejsza od daty rozrachunku w związku z czym nie można przestawić daty aplikacyjnej na początek miesiąca bo będą błędy) Pomysł jest taki, żeby automat nie generował dokumentów kasowych w jednej dacie tylko w datach rozrachunków Uzgadnianie sald to czynność księgowa i nie ma znaczenia czy to są dokumenty kasowe bankowe cesje czy inne operacje. Chodziło mi o zewnętrzne uzgadnianie sald z kontrahentem, gdzie wysyła się na przykład listę rozrachunków w celu ustalenia brakujących dokumentów. W przypadku płatności bankowych mamy możliwość wyboru daty (księgowanie wyciągu miesięcznego jest w jednej dacie ale są daty operacji) i tu nie ma problemu. W przypadku dokumentów kasowych jest tylko data KP lub KW Na liście rozrachunków mamy najpierw faktury z całego miesiąca a w dacie wygenerowania KP i KW wszystkie operacje kasowe Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października w rozliczanie operacją kasową 9 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: Jak Pan chce rozliczyć rozrachunki w dacie rozrachunku skoro mechanizm generuje KP i KW w dacie aplikacyjnej? To nie ja chcę rozliczać te rozrachunki tylko Pan chce to robić i ciągle nie wyjaśnił Pan po co chce to robić.. Ale już już chce Pan to robić to przecież domyślną datę - datę aplikacyjną - na dokumencie kasowym może Pan zawsze zmienić. 9 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: Przykładowo rozrachunki są z 5,10,20,25,28 sierpnia żeby były rozliczone w terminie a nie po to KW musi mieć datę 5.10,20,25 i 28 sierpnia a nie 31 na przykład (teraz rozliczałem sierpień i przypadkowo zaznaczyłem rozrachunek z września - wyszedł błąd data KW nie może być wcześniejsza od daty rozrachunku w związku z czym nie można przestawić daty aplikacyjnej na początek miesiąca bo będą błędy) Pomysł jest taki, żeby automat nie generował dokumentów kasowych w jednej dacie tylko w datach rozrachunków Nie rozumiem przykładu, nie wyjaśnił Pan dlaczego powstają rozrachunki do transakcji gotówkowych, ale nie powstają do nich od razu spłaty i nie rozliczają tych rozrachunków... Co do zasady należy usuwać przyczyny problemów, a nie ich skutki. 9 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: Uzgadnianie sald to czynność księgowa i nie ma znaczenia czy to są dokumenty kasowe bankowe cesje czy inne operacje. Chodziło mi o zewnętrzne uzgadnianie sald z kontrahentem, gdzie wysyła się na przykład listę rozrachunków w celu ustalenia brakujących dokumentów. W przypadku płatności bankowych mamy możliwość wyboru daty (księgowanie wyciągu miesięcznego jest w jednej dacie ale są daty operacji) i tu nie ma problemu. W przypadku dokumentów kasowych jest tylko data KP lub KW Na liście rozrachunków mamy najpierw faktury z całego miesiąca a w dacie wygenerowania KP i KW wszystkie operacje kasowe Z tego rozumiem jeszcze mniej... Saldo, jak sama nazwa wskazuje określa stan końcowy, więc uzgodnienie powinno odbywać się w oparciu o nierozliczone rozrachunki, a nie listę wszystkich rozrachunków (tam zrozumiałem), a w takim przypadku nie ważne z jaką datą w obrębie miesiąca powstanie dokument kasowy i rozliczenie, saldo na koniec miesiąca będzie takie same. Niestety forum to nie miejsce na wdrażanie programów, dużo poświęconego czasu, a dalej nie jest znany problem (przynajmniej dla mnie)... Proszę się zastanowić nad innym sposobem wprowadzania dokumentów do księgowości, aby uwzględniał również spłaty i ich rozliczenia... Warto też rozważyć zmianę sposobu prowadzenia księgowości - połączenie księgowości z handlem, wtedy nie będzie czego rozliczać i uzgadniać... Jeśli z jakich powodów nie będzie Pan chciał lub nie nie będzie mógł skorzystać z tych możliwości, a będzie Pan chciał usprawnić sobie pracę to pozostaje wdrożenie programu poprzez zamówienie dodatkowych rozwiązań, które zautomatyzują w programie oczekiwane przez Pana operacje. Link to postu
Łukasz Zawadzki 4 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października w rozliczanie operacją kasową 19 minut temu, Daniel Kozłowski napisał: To nie ja chcę rozliczać te rozrachunki tylko Pan chce to robić i ciągle nie wyjaśnił Pan po co chce to robić.. Ale już już chce Pan to robić to przecież domyślną datę - datę aplikacyjną - na dokumencie kasowym może Pan zawsze zmienić. Tak chcę rozliczać rozrachunki i jest do tego mechanizm tylko do wszystkich zaznaczonych rozrachunków KP i KW mają tą samą datę - czego Pan nie rozumie? 20 faktur ma różne daty zmienianie daty aplikacyjnej jest bez sensu - mogę wprowadzić dokument kasowy ręcznie i tyle 28 minut temu, Daniel Kozłowski napisał: Nie rozumiem przykładu, nie wyjaśnił Pan dlaczego powstają rozrachunki do transakcji gotówkowych, ale nie powstają do nich od razu spłaty i nie rozliczają tych rozrachunków... Co do zasady należy usuwać przyczyny problemów, a nie ich skutki. To nie mój problem, że mało Pan rozumie. Nie będę pisał elaboratów, ale wyjaśnię Panu skąd są rozrachunki. W momencie wprowadzania faktury nie wiadomo czy jest to transakcja gotówkowa czy nie - wystarczy? 32 minuty temu, Daniel Kozłowski napisał: Z tego rozumiem jeszcze mniej... Saldo, jak sama nazwa wskazuje określa stan końcowy, więc uzgodnienie powinno odbywać się w oparciu o nierozliczone rozrachunki, a nie listę wszystkich rozrachunków (tam zrozumiałem), a w takim przypadku nie ważne z jaką datą w obrębie miesiąca powstanie dokument kasowy i rozliczenie, saldo na koniec miesiąca będzie takie same. Jeżeli saldo jest niezgodne potrzebne są wszystkie rozrachunki szczególnie gdy sposób rozliczenia operacji u kontrahentów jest różny, ale tego też nie będę Panu tłumaczył 35 minut temu, Daniel Kozłowski napisał: Niestety forum to nie miejsce na wdrażanie programów, dużo poświęconego czasu, a dalej nie jest znany problem (przynajmniej dla mnie)... Proszę się zastanowić nad innym sposobem wprowadzania dokumentów do księgowości, aby uwzględniał również spłaty i ich rozliczenia... Warto też rozważyć zmianę sposobu prowadzenia księgowości - połączenie księgowości z handlem, wtedy nie będzie czego rozliczać i uzgadniać... Jeśli z jakich powodów nie będzie Pan chciał lub nie nie będzie mógł skorzystać z tych możliwości, a będzie Pan chciał usprawnić sobie pracę to pozostaje wdrożenie programu poprzez zamówienie dodatkowych rozwiązań, które zautomatyzują w programie oczekiwane przez Pana operacje. Tego to już w ogóle nie rozumiem Użytkownik założył wątek i zadałem pytanie bo postępujemy podobnie Udzielił Pan odpowiedzi z jakimś tam komentarzem (zupełnie niepotrzebnym) i tyle w temacie Link to postu
Jacek Izydorczyk 1 926 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października w rozliczanie operacją kasową W dniu 2.10.2025 o 09:22, Łukasz Zawadzki napisał: a czy w konfiguracji można gdzieś ustawić datę tak, żeby KP lub KW generowało się w dacie rozrachunku? Mogę rozszerzyć działanie Pana programu o potrzebną funkcjonalność. Albo w taki sposób, że data KP/KW zawsze, automatycznie ustawi się na datę najmłodszego rozliczanego rozrachunku, albo dodając odrębną funkcję "Rozlicz operacją kasową w dacie powstanie rozrachunku". Potrzebna będzie Sfera PRO+. W razie zainteresowania zapraszam do bezpośredniego kontaku. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 4 Października Udostępnij Napisano 4 Października w rozliczanie operacją kasową 6 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: Tak chcę rozliczać rozrachunki i jest do tego mechanizm tylko do wszystkich zaznaczonych rozrachunków KP i KW mają tą samą datę - czego Pan nie rozumie? Najwyraźniej Pan nie zrozumiał, że doskonale rozumiem co chce Pan zrobić tylko nie rozumiem "po co to wszystko", dlaczego chce Pan tak pracować, gdyż Pan tego nie wytłumaczył. Poinformowałem też Pana jak uzyskać oczekiwaną funkcjonalność. 6 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: 20 faktur ma różne daty zmienianie daty aplikacyjnej jest bez sensu - mogę wprowadzić dokument kasowy ręcznie i tyle Na tym etapie dla mnie bez sensu jest tworzenie tych 20 faktur, aby je później rozliczać i to w sposób, którego program nie oferuje w standardowych funkcjonalnościach. 6 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: To nie mój problem, że mało Pan rozumie. Nie będę pisał elaboratów, ale wyjaśnię Panu skąd są rozrachunki. Problem ma ten, kto szuka pomocy po forach internetowych, nie musi Pan niczego tłumaczyć, nie musi Pan niczego wyjaśniać jeśli nie chce Pan otrzymać pomocy. Zwracam uwagę, że ja do niczego Pan nie zmuszam, chciałem tylko pomóc, jeśli Pan sobie tego nie życzył, to przepraszam. 6 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: W momencie wprowadzania faktury nie wiadomo czy jest to transakcja gotówkowa czy nie - wystarczy? Dla mnie to kolejne stwierdzeni, którego niczego nie tłumaczy, niczego nie wnosi. 6 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: Jeżeli saldo jest niezgodne potrzebne są wszystkie rozrachunki szczególnie gdy sposób rozliczenia operacji u kontrahentów jest różny, ale tego też nie będę Panu tłumaczył Według mnie to nie wystarczy, według mnie potrzebne są rozrachunki z historią ich rozliczenia, a wtedy przesunięcie daty rozliczenia w obrębie miesiąca też nie ma znaczenia. 6 godzin temu, Łukasz Zawadzki napisał: Tego to już w ogóle nie rozumiem Użytkownik założył wątek i zadałem pytanie bo postępujemy podobnie Udzielił Pan odpowiedzi z jakimś tam komentarzem (zupełnie niepotrzebnym) i tyle w temacie To jeszcze raz powtórzę / spróbuję wytłumaczyć... To, że ktoś "postępuje podobnie", nie oznacza, że nie można zrobić tego lepiej, dużo, dużo lepiej... Próbowałem pomóc, próbowałem wskazać standardowe (podkreślam "standardowe") funkcjonalności programu, które pozwolą uniknąć problemów, które Pan opisuje i tym samym znacząco lub bardzo znacząco usprawnić pracę. Link to postu
Łukasz Zawadzki 4 Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października w rozliczanie operacją kasową Szanowny Panie to cało spamowanie może ciągnąc się w nieskończoność. Dla mnie seryjne rozliczanie rozrachunków według domyślnego sposobu jest jak najbardziej funkcją dostępną w systemie - dla Pana może nie być bo nie ma to znaczenia Kilka razy się zdarzyło, że klient otrzymał pełną listę rozrachunków i stwierdził, że 31-go nie było takich operacji ponieważ ma swój system w którym po dacie próbował znaleźć rozrachunek i go nie znalazł. Opowieści jak biuro obsługuje klienta czy do czego wykorzystuje jakąś funkcję moim zdaniem nie dotyczą wątku, zresztą miesiąc to byłoby za mało żeby wszystko opisać. Natomiast nie zrozumiał Pan, że to dla mnie żaden problem W związku z tym, że przy zakładaniu każdej bazy otrzymuje powiadomienia typu: wejdź na forum i podziel się opinią to wszedłem na forum i zgłosiłem to co potrzebne w danym temacie a jak Pan nie widzi takiej potrzeby to znowu nie ma to żadnego znaczenia. Producent ulepszy funkcjonalność lub nie ulepszy co spowoduje, że biuro będzie używać oprogramowanie lub nie będzie albo potraktuje niedoskonałość jako mało istotną wadę. 20 godzin temu, Jacek Izydorczyk napisał: Mogę rozszerzyć działanie Pana programu o potrzebną funkcjonalność. Albo w taki sposób, że data KP/KW zawsze, automatycznie ustawi się na datę najmłodszego rozliczanego rozrachunku, albo dodając odrębną funkcję "Rozlicz operacją kasową w dacie powstanie rozrachunku". Potrzebna będzie Sfera PRO+. W razie zainteresowania zapraszam do bezpośredniego kontaku. Panie Jacku niestety nie mamy Sfery Pro+ Link to postu
Jacek Izydorczyk 1 926 Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października w rozliczanie operacją kasową 22 minuty temu, Łukasz Zawadzki napisał: Panie Jacku niestety nie mamy Sfery Pro+ Rozumiem. Cóż, pozostaje więc albo liczyć na to, że InsERT kiedyś wprowadzi taką funkcję do programu, albo zakup licencji Sfery PRO+ i dodatkowego rozwiązania. Jakby co, proszę o mnie pamiętać Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 5 Października Udostępnij Napisano 5 Października w rozliczanie operacją kasową 7 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: to cało spamowanie może ciągnąc się w nieskończoność. Szkoda, że Pan tak postępuje, że wykorzystuje forum do spamowania, zamiast próby rozwiązania swoich problemów, poznania nowych możliwości programu, usprawnienia sobie pracy. 10 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: Dla mnie seryjne rozliczanie rozrachunków według domyślnego sposobu jest jak najbardziej funkcją dostępną w systemie - dla Pana może nie być bo nie ma to znaczenia Przecież dla mnie też takie jest, tak samo jak dla Pana - proszę wskazać fragment mojej wypowiedzi, w którym twierdziłem inaczej... Niestandardową funkcjonalnością jest przecież "rozliczanie z datą spłaty zgodną z datą rozrachunku". Takie wypowiedzi tylko sugerują, że nie czyta Pan moich odpowiedzi, a skoro ich nie czyta to nie ma też możliwości, aby je Pan zrozumiał. 13 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: Kilka razy się zdarzyło, że klient otrzymał pełną listę rozrachunków i stwierdził, że 31-go nie było takich operacji ponieważ ma swój system w którym po dacie próbował znaleźć rozrachunek i go nie znalazł. Potwierdza Pan to, co napisałem: 16 godzin temu, Daniel Kozłowski napisał: 23 godziny temu, Łukasz Zawadzki napisał: Jeżeli saldo jest niezgodne potrzebne są wszystkie rozrachunki szczególnie gdy sposób rozliczenia operacji u kontrahentów jest różny, ale tego też nie będę Panu tłumaczył Według mnie to nie wystarczy, według mnie potrzebne są rozrachunki z historią ich rozliczenia, a wtedy przesunięcie daty rozliczenia w obrębie miesiąca też nie ma znaczenia. -- 15 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: Opowieści jak biuro obsługuje klienta czy do czego wykorzystuje jakąś funkcję moim zdaniem nie dotyczą wątku, zresztą miesiąc to byłoby za mało żeby wszystko opisać. Przecież nie musi Pan niczego opowiadać jeśli tak uważa, nie musi Pan niczego zmieniać, może Pan pracować tak, jak do tej pory - to tylko i wyłącznie Pana wybór, nie mój. 17 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: Natomiast nie zrozumiał Pan, że to dla mnie żaden problem Nie prawda, znowu nie wskazał Pan, do którego fragmentu mojej wypowiedzi się Pan odnosi, która moja wypowiedź doprowadziła tak dużego niezrozumienia... Ja zrozumiałem, gdzie postrzega Pan problem, tylko nie próbuje dostrzec mojego stanowiska - dla mnie to skutek problemu, który dostrzegam w innym miejscu. 20 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: W związku z tym, że przy zakładaniu każdej bazy otrzymuje powiadomienia typu: wejdź na forum i podziel się opinią to wszedłem na forum i zgłosiłem to co potrzebne w danym temacie a jak Pan nie widzi takiej potrzeby to znowu nie ma to żadnego znaczenia. Skoro już Pan wszedł na to forum, to warto byłoby z niego skorzystać, a na wszystkie sposoby Pan tego unika, nie próbuje sobie pomóc... Ponadto jak na zagadnienia bez żadnego znaczenia poświęca Pan wyjątkowo dużo uwagi i czasu - jak dla mnie to sprzeczność. 22 minuty temu, Łukasz Zawadzki napisał: Producent ulepszy funkcjonalność lub nie ulepszy co spowoduje, że biuro będzie używać oprogramowanie lub nie będzie albo potraktuje niedoskonałość jako mało istotną wadę. Tego właśnie nie rozumiem - zamiast spróbować wykorzystać standardowe dostępne możliwości programu do usprawniania sobie pracy - już teraz - woli Pan pracować po staremu, tracić czas, a czas ma przeliczenie na koszty, do czasu ewentualnego wprowadzenia funkcjonalności przez producenta. Dla jasności - ogólnie nie mam nic przeciwko, aby została wprowadzona taka funkcjonalność przez producenta według zasady "problemem nie jest istniejąca funkcjonalność, z której się nie korzysta, problemem jest brak funkcjonalności, z której chcielibyśmy skorzystać", wyraziłem tylko swoją opinię: W dniu 2.10.2025 o 10:47, Daniel Kozłowski napisał: Nie, nie dostrzegam też takiej potrzeby biznesowej. Link to postu
Łukasz Zawadzki 4 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października w rozliczanie operacją kasową W dniu 4.10.2025 o 19:30, Daniel Kozłowski napisał: Na tym etapie dla mnie bez sensu jest tworzenie tych 20 faktur, aby je później rozliczać i to w sposób, którego program nie oferuje w standardowych funkcjonalnościach. W dniu 5.10.2025 o 12:35, Daniel Kozłowski napisał: Przecież dla mnie też takie jest, tak samo jak dla Pana - proszę wskazać fragment mojej wypowiedzi, w którym twierdziłem inaczej... Niestandardową funkcjonalnością jest przecież "rozliczanie z datą spłaty zgodną z datą rozrachunku". Drogi Panie ten wątek dotyczy istniejącej funkcjonalności - seryjne rozliczanie rozrachunków, która działa w ten sposób, że KP i KW rozliczające wskazane rozrachunki generuje w jednej dacie (możliwość zmiany daty) Drugą funkcjonalnością istniejącą w programie jest ręczne generowanie KP i KW z taką datą jaką chcemy Z obu korzystam a moje pytanie brzmiało W dniu 2.10.2025 o 09:22, Łukasz Zawadzki napisał: a czy w konfiguracji można gdzieś ustawić datę tak, żeby KP lub KW generowało się w dacie rozrachunku? Tak, żeby Pan zrozumiał cytowanie też jest spamem i porzucam ten temat ponieważ W dniu 2.10.2025 o 10:47, Daniel Kozłowski napisał: Nie, nie dostrzegam też takiej potrzeby biznesowej. Co Pan dostrzega nie jest istotne ważne jest pierwsze "Nie" Link to postu
Daniel Kozłowski 1 460 Napisano 6 Października Udostępnij Napisano 6 Października w rozliczanie operacją kasową 17 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: Drogi Panie ten wątek dotyczy istniejącej funkcjonalności - seryjne rozliczanie rozrachunków, która działa w ten sposób, że KP i KW rozliczające wskazane rozrachunki generuje w jednej dacie (możliwość zmiany daty) No nie, nie tylko tej istniejącej funkcjonalności, spytał Pan o funkcjonalność, której program nie posiada, Pana słowa: W dniu 2.10.2025 o 09:22, Łukasz Zawadzki napisał: a czy w konfiguracji można gdzieś ustawić datę tak, żeby KP lub KW generowało się w dacie rozrachunku? -- 17 minut temu, Łukasz Zawadzki napisał: Tak, żeby Pan zrozumiał cytowanie też jest spamem i porzucam ten temat ponieważ W dniu 2.10.2025 o 10:47, Daniel Kozłowski napisał: Nie, nie dostrzegam też takiej potrzeby biznesowej. Co Pan dostrzega nie jest istotne ważne jest pierwsze "Nie" To należało skorzystać z tej części mojej wypowiedzi, która według Pana jest istotna, a resztę zignorować, co najwyżej podziękować za udzielnie odpowiedź i na tym zakończyć swoje uczestnictwo w tym wątku... Ale postąpił Pan inaczej - sam Pan zaczął rozwijać (według Pana nieistotne kwestie), co było dla mnie sygnałem, aby poznać Pana sposób pracy, aby spróbować pomóc, niestety zrobił Pan zbyt ogólnie, a gdy poprosiłem o dokładniejsze informacje to zaczęło się "spamowanie" o wszystkim innym niż Pana problem. Link to postu
Polecane posty