Użytkownik forum Napisano 4 Września 2025 Udostępnij Napisano 4 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Od dziś występuje u mnie problem z wysyłaniem faktury na POST api.subiekt123.pl/1.0/documents. W odpowiedzi uzyskuję 500 Internal Server Error. Jeszcze wczoraj poprawnie udawało mi się dodawać faktury. Używam Content-Type application/json. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu problemu. Przykładowe body powodujące błąd. { "buyer": { "address": { "city": "string", "country": "PL", "line1": "string", "name": "string", "zipCode": "string" }, "kind": "Company", "name": "Kosior", "tin": "string", "tinKind": "Nip" }, "calculationMethod": "Net", "cashBasis": false, "client": { "address": { "city": "string", "country": "PL", "line1": "string", "name": "string", "zipCode": "string" }, "kind": "Company", "name": "string", "tin": "string", "tinKind": "Nip" }, "communityTransaction": "SK", "currency": "PLN", "customVatReleaseReason": "string", "deliveryAddress": { "city": "string", "country": "PL", "line1": "string", "name": "string", "zipCode": "string" }, "deliveryDate": "2025-02-05", "dueDate": "2025-02-05", "dueDateDescription": "string", "issueDate": "2025-02-05", "issuedByVatPayer": true, "issuer": "string", "splitPayment":"False", "items": [ { "grossPrice": 123, "netPrice": 100, "no": 1, "note": "", "productName": "product", "quantity": 1, "unit": "szt", "vatRate": "23%" } ], "jpkVatGroups": ["GTU_01"], "kind": "Invoice", "note": "string", "paymentMethod": "Cash", "payments": [ { "date": "2025-02-05", "onDocument": true, "value": 100 } ], "recipient": "string", "taxLiabilityDate": "2025-02-05", "transactionLocation": "string", "vatReleaseReason": "Custom", "wstoAdditionalInformation": "", "wstoConsumerCountry": "", "wstoShipmentCountry": "" } 1 Link to postu
Patrycja Szproncel 1 Napisano 4 Września 2025 Udostępnij Napisano 4 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents +1 Można przez API tworzyć klientów i produkty ale dokumenty kończą się {"statusCode":500,"message":"Internal Server Error."} 1 Link to postu
Kamil Smuszkiewicz 76 Napisano 4 Września 2025 Udostępnij Napisano 4 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Pani Patrycjo, Panie Michale, Dziękuję za przesłanie zgłoszenie. Wieczorem dodamy poprawkę. Link to postu
Użytkownik forum Napisano 5 Września 2025 Udostępnij Napisano 5 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Na chwilę obecną problem dalej występuje. Proszę o informację gdy będzie znana potencjalna data poprawki lub problem zostanie naprawiony. Link to postu
Kamil Smuszkiewicz 76 Napisano 5 Września 2025 Udostępnij Napisano 5 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents (edytowane) Panie Michale, proszę przesłać przykładowy payload i używane EP. Proszę też przejść na API 1.1, dla wersji 1.0 planujemy zakończyć wsparcie. Edytowane 5 Września 2025 przez Kamil Smuszkiewicz Link to postu
Użytkownik forum Napisano 5 Września 2025 Udostępnij Napisano 5 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Na wersji 1.1 działa poprawnie. Dziękuję za pomoc. Link to postu
Dawid Adamski 3 Napisano 5 Września 2025 Udostępnij Napisano 5 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Czy problem zostal naprawiony? Nie jestem pewien czy tylko ja ale 1.0 większość czasu mi nie działa, a na 1.1 wogóle. Link to postu
Kamil Smuszkiewicz 76 Napisano 5 Września 2025 Udostępnij Napisano 5 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Panie Dawidzie, Proszę o wysyłkę payloadu i EP. Link to postu
Dawid Adamski 3 Napisano 30 Września 2025 Udostępnij Napisano 30 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Udalo mi sie juz zrobic invoice. Jendak nie jestem wstanie stworzyc niezaplaconej faktury. Tylko zaplaconą jestem wstanie wystawić. Moj payload: { "currency": "PLN", "issuer": "Dawid Adamski", "kind": "Invoice", "calculationMethod": "Net", "paymentMethod": "BankTransfer", "communityTransaction": "SK", "issueDate": "2025-09-30", "dueDate": "2025-10-14", "deliveryDate": "2025-09-30", "taxLiabilityDate": "2025-09-30", "bankAccount": { "name": "Firmowy", "number": "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx" }, "client": { "id": "xxxx-xx-xxx-xxx", "name": "XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX", "kind": "Company" }, "items": [ { "no": 1, "productName": "Usługa xxxxxxxxxxx", "quantity": 208, "unit": "h", "netPrice": 180, "symbol": "xxx01", "vatRate": "23%" } ], "payments": [ { "date": "2025-10-14", "onDocument": false, "value": 1000 } ], "note": "Dodane przez n8n, test" } Link to postu
Kamil Smuszkiewicz 76 Napisano 30 Września 2025 Udostępnij Napisano 30 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents Panie Dawidzie, Płatność na dokumencie oznacza, że dokument jest opłacony, ale przy tworzeniu np. pdf się ona nie pojawi. Wtedy taka informacja o opłaceniu jest do księgowości przekazywana. W szczegółach płatności na dokumencie (formatka) jest cbx oznaczający płatność na dokumencie. Link to postu
Dawid Adamski 3 Napisano 30 Września 2025 Udostępnij Napisano 30 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents 4 minuty temu, Kamil Smuszkiewicz napisał: Panie Dawidzie, Płatność na dokumencie oznacza, że dokument jest opłacony, ale przy tworzeniu np. pdf się ona nie pojawi. Wtedy taka informacja o opłaceniu jest do księgowości przekazywana. W szczegółach płatności na dokumencie (formatka) jest cbx oznaczający płatność na dokumencie. Zgadza się jest. Tylko chodzi mi o to, ze w samym systemie subiekt123, nie moge dodac faktury bez wpisania z góry roziczenia dokumentu. Przez co jak mam panel faktur to widze, że wszystkie są zapłacone. Dlatego rzeczy dodane z automatu, zaciemaniaja wizje osobą dalej korzystającym z serwisu. Link to postu
Kamil Smuszkiewicz 76 Napisano 30 Września 2025 Udostępnij Napisano 30 Września 2025 w Internal Server Error przy dodawaniu faktur POST na /1.0/documents A czy próbował Pan dodać dokument z: "payments": [], Link to postu
Polecane posty