Gabriela Licenowicz 0 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września w Problem z podłączeniem bazy danych po dearchiwizacji z GT do Nexo Dzień dobry, prośba o podpowiedź, co w takiej sytuacji, gdy: 1) Zgodnie z instrukcją na stronie dokonaliśmy dearchiwizacji bazy danych i jej konwersji z GT na Nexo (konkretnie gratyfikant) - wszystko działało 2) Po ponownym uruchomieniu komputera, Gratyfikant nexo nie widzi zdearchiwizowanych baz danych (pomimo, że są na serwerze i w odpowiednim formacie, sprawdzone w SSMS) 3) W programie serwisowym odznaczone są binaria i nie ma możliwości ich dodania (Opcja Szczegóły jest wyszarzona) Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września w Problem z podłączeniem bazy danych po dearchiwizacji z GT do Nexo 6 minut temu, Gabriela Licenowicz napisał: Zgodnie z instrukcją na stronie dokonaliśmy dearchiwizacji bazy danych i jej konwersji z GT na Nexo (konkretnie gratyfikant) - wszystko działało Mamy tu chyba na początku problem językowy, bo nie ma czegoś takiego jak kowersja GT->nexo, ale: to że nie ma zaznaczonych binariów to nic złego, natomiast nieaktywna opcja "szczegóły" sugeruje że odtworzyliście archiwum GT, a próbujecie uruchomić nexo. Nie wiem na czym opiera Pani twierdzenie że bazy są w "odpowiednim formacie"? Na tym że SSMS je widzi i można podejrzeć zawartość? To że SSMS widzi bazy to normalne, bazy GT są tak samo bazami SQL jak bazy nexo. Link to postu
Gabriela Licenowicz 0 Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września w Problem z podłączeniem bazy danych po dearchiwizacji z GT do Nexo Przepraszam za problemy językowe, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Sprawdziłam format bazy danych w SSMS i zaczynają się na .dbo. Otrzymaliśmy bazę wyeksportowaną z GT, przeprowadziliśmy jej Dearchiwizację na naszym komputerze w GT, a następnie przez kreator wdrożeniowy w NEXO, za pomocą ,,Importuj z Insert GT'', odtworzyliśmy bazę w nexo (wszystko działało). Później Gratyfikant nexo nie widział już tej odtworzonej bazy, pomimo wybrania poprawnego serwera i pomimo, że bazy danych na tym serwerze się znajdują, co sprawdziłam w SSMS. Link to postu
Kacper Panek 342 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września w Problem z podłączeniem bazy danych po dearchiwizacji z GT do Nexo Dzień dobry, proszę o wygenerowanie i przesłanie danych diagnostycznych z programu serwisowego. Procedura została opisana jako drugi sposób w poniższym artykule e-Pomocy technicznej: InsERT nexo – Jak wygenerować dane diagnostyczne? W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z firmą InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej. Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września w Problem z podłączeniem bazy danych po dearchiwizacji z GT do Nexo 31 minut temu, Gabriela Licenowicz napisał: Przepraszam za problemy językowe, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Jasne, ja tylko uściślam, żeby nie było zakłóceń. 31 minut temu, Gabriela Licenowicz napisał: Sprawdziłam format bazy danych w SSMS i zaczynają się na .dbo. Otrzymaliśmy bazę wyeksportowaną z GT, przeprowadziliśmy jej Dearchiwizację na naszym komputerze w GT Do tego miejsca wszystko się zgadza. 31 minut temu, Gabriela Licenowicz napisał: a następnie przez kreator wdrożeniowy w NEXO, za pomocą ,,Importuj z Insert GT'', odtworzyliśmy bazę w nexo (wszystko działało). A to już jest nieprawda. W ten sposób utworzyliście zupełnie nową bazę danych. 33 minuty temu, Gabriela Licenowicz napisał: Później Gratyfikant nexo nie widział już tej odtworzonej bazy, pomimo wybrania poprawnego serwera i pomimo, że bazy danych na tym serwerze się znajdują, co sprawdziłam w SSMS. To normalne, Gratyfikant nexo nie będzie widział bazy GT. SSMS powinno Pani pokazać bazy o nazwach zaczynających się od "Nexo_", jak niżej. Ta baza "Nexo_ANQ" jest widoczna w nexo jako "ANQ" A zawartość tej nexowej bazy jest mniej więcej taka: Link to postu
Gabriela Licenowicz 0 Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września w Problem z podłączeniem bazy danych po dearchiwizacji z GT do Nexo Dziękuję za pomoc, spróbowałam jeszcze raz zrobić ,,Importuj z GT'' i teraz utworzyła się baza z ,,Nexo'' na początku. Link to postu
Polecane posty