A M 0 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Witam, jak używający sfery mogę utworzyć fakturę sprzedaży (bez nip) z określonym numerem np. TEST/234283. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Link to postu
Jacek Izydorczyk 1 926 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Przykład tworzenia faktury sprzedaży zawarty jest w SDK. Fakturze nie można nadać numeru całkowicie dowolnego - musi on być zgodny z określonym w konfiguracji, aktualnie przyjętym sposobem numerowania. Natomiast do rezerwacji konkretnego numeru w ramach określonej numeracji służą metody ZarezerwujNumer() interfejsu obiektu biznesowego IDokumentSprzedazy. 1 Link to postu
Łukasz Bącik 369 Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Można też dokupić Dokumenty PRO+, dodać własny typ dokumentu z własną numeracją, ja np. do importu faktur z Amazon skorzystałem z pola podtytuł, i tam za pomocą sfery umieszczam dokładny numer dokumentu jaki został wystawiony w portalu, co skutkuje otrzymaniem dowolnego numeru na zaimportowanej fakturze , oczywiście wszystko jest robione przez sferę, z poziomu nexo, użytkownik musiałby sam uzupełnić pole podtytuł w celu otrzymanie określonego numeru. 2 Link to postu
Jacek Izydorczyk 1 926 Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem O, faktycznie... Przegapiłem moment od którego można definiować numerację bez licznika. Jestem przekonany, że kiedyś się nie dało. Link to postu
A M 0 Napisano 15 Września Autor Udostępnij Napisano 15 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem @Łukasz Bącik To jest dokładnie to co chciałbym osiągnąć - też mam faktury z Amazona. Moduł Dokumenty Pro+ mam aktywny, ale w atrybutach obiektów nie widzę pola podtytuł. Czy trzeba dodatkowo coś skonfigurować? Będę wdzięczny za podpowiedź. Link to postu
Jacek Izydorczyk 1 926 Napisano 15 Września Udostępnij Napisano 15 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem W widoku zaawansowanym, spod prawego przycisku myszy dostępna jest opcja dodawania własności. 1 Link to postu
A M 0 Napisano 15 Września Autor Udostępnij Napisano 15 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Panowie dziękuję za pomoc. Wszystko śmiga! Link to postu
A M 0 Napisano 19 Września Autor Udostępnij Napisano 19 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem A jednak coś jest nie tak. Będę wdzięczny za podpowiedzi jak to rozwiązać Zarówno w wersji zaawansowanej jak i prostej pojawia się ten sam błąd Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem (edytowane) 4 godziny temu, A M napisał: A jednak coś jest nie tak. Zaprojektował Pan numerację, która nie zawiera numeru, a jedynie podtytuł. PS. widzę jednak że to świadome Edytowane 19 Września przez Andrzej Kubik Link to postu
Łukasz Bącik 369 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Proszę zrobić edytuj własność, powinno być jak poniżej Link to postu
A M 0 Napisano 19 Września Autor Udostępnij Napisano 19 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Niestety jakakolwiek próba dodanie do numeracji pola "podtytuł" kończy się brakiem możliwości zapisu: "Ze względu na bieżący stan obiekty operacja jest nieprawidłowa" Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem (edytowane) Czy ten sam efekt występuje kiedy nie określi Pan typu dokumentu, albo wybierze "zwykłą fakturę sprzedaży"? Pytam, bo u mnie taka numeracja jak wyżej zapisuje się bez żadnego problemu (nexo 56.1.0) Edytowane 19 Września przez Andrzej Kubik Link to postu
A M 0 Napisano 19 Września Autor Udostępnij Napisano 19 Września w [Sfera] Tworzenie faktury z określonym numerem Problem rozwiązany - podejrzewam że wynikał z tego że nie wszystkie dokumenty mają wypełnione pole Podtytul (po dodaniu tego pola subiekt zawieszał się na ok. 1-2 min.) Przełączenie na atrybut wpisywany ręcznie i wpisanie "Podtytyl" rozwiązało problem. Link to postu
Polecane posty