Skocz do zawartości

Faktura detaliczna do paragonu imiennego

Polecane posty

Hej,

jestem w trakcie migracji z S1+GT na NX+GT.

W poprzedniej wersji tworzenie dokumentów końcowych dla klientów detalicznych miałem rozwiązane na zasadzie PAi+FSd.

Zbiorczo tworzyły się najpierw same paragony imienne, które fiskalizowałem przez SGT i dopiero po kolei wystawiałem pojedynczo FSd.

W NX natomiast podczas próby tworzenia dokumentów końcowych wystawiają się jednocześnie i paragony i faktury.

Podczas wystawienia seryjnie samych PAi, a następnie zafiskalizowania ich przez GT próba wystawienia seryjnego faktur detalicznych kończy się komunikatem mówiącym, że dokument końcowy jest już wystawiony.

Czy jest jakaś droga na wystawienie zbiorczo paragonów imiennych, a następnie po fiskalizacji dotworzyć do nich FSd?

O ile pamiętam, w Sello 1 normalnie dało się fiskalizować PAi i wystawiać FSd jednym kliknięciem. Tam był pewien problem, który teraz czeka w Sello NX na rozwiązanie. Mianowicie chodziło o to, że FSd się nie tworzył w niektórych przypadkach jak fiskalizacja trwała dłużej- blokuje ona po stronie Subiekta PAi do edycji, a żeby wystawić FSd Sello musi również zablokować do edycji PAi. Następowała tutaj taka mała kłótnia, mówiąc obrazowo, o to kto ma teraz edytować PAi, przy czym w tej kłótni Subiekt nieznośnie milczał :). Natomiast wdrożone tam pewne obejścia pozwalały na wykonanie obu tych czynności.

W Sello NX wdrażamy pewne nowe rozwiązania, które pozwolą takie sytuacje rozwiązać, ale sama tego konkretnego przypadku czeka jeszcze na realizację. Natomiast ponowienie utworzenia dokumentów powinno zrobić to co trzeba. 

50 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

W Sello NX wdrażamy pewne nowe rozwiązania, które pozwolą takie sytuacje rozwiązać, ale sama tego konkretnego przypadku czeka jeszcze na realizację. Natomiast ponowienie utworzenia dokumentów powinno zrobić to co trzeba. 

Nowe rozwiązania to jest to na co i ja czekam. Dobrze, że pamiętacie.

Ponowienie wystawienia tego samego dokumenty PAi+FSd z poziomu Sello NX wystawia nieistniejącą FSd.

Dotyczy połączenia z GT.

• Lubię to 1
  • 3 miesiące temu...

Czy udało się to już rozwiązać w Sello NX, żeby tak jak w starym Sello można było drukować jednym kliknięciem PAi oraz FSd?

W dniu 23.09.2025 o 12:13, Bartosz Rosa napisał:

O ile pamiętam, w Sello 1 normalnie dało się fiskalizować PAi i wystawiać FSd jednym kliknięciem. Tam był pewien problem, który teraz czeka w Sello NX na rozwiązanie. Mianowicie chodziło o to, że FSd się nie tworzył w niektórych przypadkach jak fiskalizacja trwała dłużej- blokuje ona po stronie Subiekta PAi do edycji, a żeby wystawić FSd Sello musi również zablokować do edycji PAi. Następowała tutaj taka mała kłótnia, mówiąc obrazowo, o to kto ma teraz edytować PAi, przy czym w tej kłótni Subiekt nieznośnie milczał :). Natomiast wdrożone tam pewne obejścia pozwalały na wykonanie obu tych czynności.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Tutaj Allegro w mailingu podaje, że ponoć tam można zapakować link do faktury z KSeFu. W sumie to byłoby usprawnienie w takim sensie, że taki link dużo szybciej by się wysyłał niż cała wizalizacja faktury. No przy czym my tylko KSeFujemy faktury z NIPem, reszta idzie zwykłe faktury:

image.png.77d6a2303ed42a0ddffe3f5052f21556.png

Ciekawe nie dokopałem się jeszcze do tych linków KSeFowych.

• Lubię to 1