Skocz do zawartości

Sello NX brak możliwości zmian zbiorczych opisów w ofertach internetowych

Polecane posty

Witam, mam problem z  Sello NX nie mam możliwości wygenerowania dokumentów końcowych do kilku zamówień na raz, jak ma to miejsce w starym Sello 

W starym sello zaznaczam 200 zamówień następnie prawy przycisk myszy dokumenty końcowe i automatycznie  wychodzą PA bądź FS.

Jest ta możliwość w waszych planach 

Bez tytułu.png

2 godziny temu, Marcin M napisał:

Witam, mam problem z  Sello NX nie mam możliwości wygenerowania dokumentów końcowych do kilku zamówień na raz, jak ma to miejsce w starym Sello 

W starym sello zaznaczam 200 zamówień następnie prawy przycisk myszy dokumenty końcowe i automatycznie  wychodzą PA bądź FS.

Jest ta możliwość w waszych planach 

Bez tytułu.png

Jest WYSTAWIANIE SERYJNE

image.png.17b875ec806f759a34f12feacd8253e3.png

W dniu 7.10.2025 o 12:32, Marcin M napisał:

Ogólnie bardzo dobrze jeżeli będą dodane wszystkie funkcje ze starego sello, bo myślałem że zacznę  już działać na NX ale ilość możliwości zmian w ofertach jest bardzo uboga

Proszę pisać jakie są najpilniej potrzebne, postaramy się je realizować w pierwszej kolejności. 

Opis to grubsza sprawa i czeka na remont kontrolki do opisów, bo sprawia ona problemy w obecnym wykonaniu.

W dniu 7.10.2025 o 12:43, Marcin M napisał:

Nie można nawet edytować pojedynczej aukcji już trwającej 

W Sello NX można wejść w ofertę -> w tryb edycji i zmienić pole na pojedynczej ofercie oraz -> zapisać i wysłać zmianę od razu do serwisu. Nie trzeba tego robić przez zmiany zbiorcze jak w Sello 1.

W dniu 7.10.2025 o 12:59, Marcin M napisał:

Na początek

Wydaje się, że większość tych zmian jest obsłużona :).

W wersji 57 będzie też podpinanie towarów pod ofertę zbiorczo (bo Sello NX umie to automatycznie podpinać już od dawna).

W dniu 9.10.2025 o 07:43, Marcin M napisał:

kiedy będzie możliwość wystawiania aukcji z poziomu Sello NX do Erli

Planujemy zająć się tematami wystawiania ofert w wersji wiosennej.

Notatki - Rozumiem, że chodzi o zmianę zbiorczą notatek. Jakie operacje na nich? W Sello NX są komentarze i są tam nieco inne założenia, np. jeśli chodzi o własność tych komentarzy. Dodać zapewne się da, ale czy modyfikować oraz usuwać to już niekoniecznie.

Opis - będzie, najpierw jednak remont edytora opisów.

Tytuł, EAN, Sygnatura - jest dostępne.

Operacje typu zamień tekst, dodaj prefiks, dodaj sufiks można zrealizować wpisując odpowiednią formułę tagową. Dzięki temu taka opcja jest dostępna dla dowolnego pola, a nie tylko tytułu i daje dużo większą elastyczność, kosztem być może czytelności. Wystarczy np w polu tytuł odwołać się do tagu [OfertaInternetowa.Tytul], który zwraca aktualną wartość pola z tytułem.

image.png

W dniu 16.10.2025 o 11:01, Marcin M napisał:

jeszcze ta opcja 

Sygnatura z Allegro to w Sello NX pole SKU. Również jest dostępna zmiana, powyżej.