Krzysztof Lasko 110 Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline Mam problem z importem faktur z pliku *.epp. Podczas wczytywania pliku pojawia się błąd: I import zostaje przerwany. Co ciekawe Ten sam podmiot w innej fakturze został ustalony: Podobna sytuacja występuje przy fakturach wystawionych na osoby fizyczne bez NIP. 1. Jak mogę zaimportować faktury z pliku aby błąd był ignorowany i faktury zostały wczytane? 2. Jak importować z pliku *.epp faktury wystawione na osoby fizyczne bez NIP? Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline Moja wróżka mi podpowiada że plik nie pochodzi z żadnego Subiekta, tylko z programu innej firma. Ma dziewczyna rację? Link to postu
Krzysztof Lasko 110 Napisano 8 Października Autor Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline (edytowane) 1 minutę temu, Andrzej Kubik napisał: Ma dziewczyna rację? 👍 Fakturownia Edytowane 8 Października przez Krzysztof Lasko Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline Wiedziałem 😉 IMO plik jest do <piiip>... znaczy się do poprawy. Obstawiam że fakturownia odpisze (to standard w tej sytuacji) że plik jest OK, a najlepszy dowód że wczytuje się do Rewizora/Rachmistrza GT (co niczego nie dowodzi), więc trzeba im będzie pokazać palcem gdzie schrzanili. Link to postu
Krzysztof Lasko 110 Napisano 8 Października Autor Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline Zgadza się, tylko jak to na tą chwilę obejść, zanim fakturownia się ogarnie? Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline Nie odpowiem bo nie znam pliku, nie wiem co dokładnie jest błędem.W niektórych przypadkach dało się taki plik naprawić prosto (w lepszym edytorze tekstu), w innych zrobiłem narzędzie do poprawiania, a w jeszcze innym nic nie zrobiłem i trzeba było czekać na poprawki.Może mógłbym pomoc, ale tego nie wiem na pewno. Jakby co zapraszam na priv. Tak czy siak jutro i w piątek mnie nie będzie, więc albo teraz albo po piątku. Link to postu
Krzysztof Lasko 110 Napisano 8 Października Autor Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline Z tą firmą sobie poradziłem. Nie wiem dlaczego ale w pliku w sekcji z danymi faktur były dwie różne nazwy a w sekcji "KONTRAHENCI" był tylko jeden kontrahent. Natomiast jeśli chodzi o tą osobę fizyczną to nie było jej w sekcji "KONTRAHENCI". Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 8 Października Udostępnij Napisano 8 Października w Import offline 45 minut temu, Krzysztof Lasko napisał: Z tą firmą sobie poradziłem. Nie wiem dlaczego ale w pliku w sekcji z danymi faktur były dwie różne nazwy a w sekcji "KONTRAHENCI" był tylko jeden kontrahent. Natomiast jeśli chodzi o tą osobę fizyczną to nie było jej w sekcji "KONTRAHENCI". Dokładnie na tym polega problem. Nie może być kontrahenta na dokumencie i nie być go wśród kontrahentów. Trzeba albo dodać wiersz w sekcji kontrahenci z tym symbolem albo usunąć wszelkie ślady po tym dokumencie z pliku (we wszystkich sekcjach). Tam jest jeszcze parę innych niedoróbek, ale raczej nie są gardłowe Link to postu
Michał Norbert 1 Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października w Import offline Też mam problem z osobami fizycznymi w plikach epp z Fakturowni. Polega on na tym, że w wierszach z danymi faktury, gdzie nazwa kontrahenta jest powtórzona trzy razy, pierwsza i druga nazwa jest obcięta. Jeśli trzy razy nie ma tego samego, to program komunikuje błąd. Podobny problem jest też wtedy, gdy imię od nazwiska oddzielone jest dwoma spacjami. Jedyny rozwiązanie jakie znalazłem, to ręczna edycja pliku epp w notatniku. Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 9 Października Udostępnij Napisano 9 Października w Import offline Proponowałbym zgłaszać to do faktutowni.Inaczej to będzie trwało bez końca. Oczywiście wyobrażam sobie aplikację, która to będzie naprawiać, ale to trzeba będzie opłacić (o ile ktoś to w ogóle zrobi). Link to postu
Krzysztof Lasko 110 Napisano 10 Października Autor Udostępnij Napisano 10 Października w Import offline W dniu 8.10.2025 o 11:20, Andrzej Kubik napisał: w lepszym edytorze tekstu Panie Andrzeju, podpowie Pan z czego korzysta? Link to postu
Andrzej Kubik 1 572 Napisano 10 Października Udostępnij Napisano 10 Października w Import offline Pierwszy wybór dla plików tekstowych to u mnie Notepad++ 1 Link to postu
Polecane posty