Patryk Wyrwas 11 Napisano 8 Października 2025 Udostępnij Napisano 8 Października 2025 w Brak kodów EAN na paragonie Po aktualizacji do najnowszej wersji programu Subiekt Nexo Pro przestały drukować się kody kreskowe na drukarce fiskalnej Novitus Point. Po stronie drukarki, w serwerze urządzeń nie doszło do zmian ustawień. Przejrzałem wszystkie opcje kilka razy i wszędzie drukowanie kodów EAN jest włączone. Tak jakby Subiekt po prostu tych kodów do drukarki nie wysyłał. Czy mają Państwo jakieś pomysły, gdzie jeszcze szukać przyczyny? Link to postu
Martyna Świdzińska 230 Napisano 8 Października 2025 Udostępnij Napisano 8 Października 2025 w Brak kodów EAN na paragonie (edytowane) Dzień dobry, czy dokonano również aktualizacji aplikacji SUZ? Proszę o wygenerowanie i przesłanie logów zgodnie z poniższą instrukcją: Jak zebrać dane niezbędne do analizy problemu z urządzeniem fiskalnym w Serwerze Urządzeń Zewnętrznych? W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej. Edytowane 8 Października 2025 przez Martyna Świdzińska Edycja podlinkowanego tematu. Link to postu
Patryk Wyrwas 11 Napisano 8 Października 2025 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2025 w Brak kodów EAN na paragonie (edytowane) 46 minut temu, Martyna Świdzińska napisał: Dzień dobry, czy dokonano również aktualizacji aplikacji SUZ? Proszę o wygenerowanie i przesłanie logów zgodnie z poniższą instrukcją: Jak zebrać dane niezbędne do analizy problemu z urządzeniem fiskalnym w Serwerze Urządzeń Zewnętrznych? W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej. Rzeczywiście aktualizacja subiekta nie zaktualizowała SUZ, jednakże właśnie zrobiłem to do wersji 18.1 (z 18.0) i nic się nie zmieniło - nadal kody kreskowe nie są drukowane. Edytowane 8 Października 2025 przez Martyna Świdzińska Link to postu
Rozwiązanie Martyna Świdzińska 230 Napisano 10 Października 2025 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 10 Października 2025 w Brak kodów EAN na paragonie Dzień dobry, proszę upewnić się, że drukowanie kodów kreskowych jest włączone zarówno w SUZ, jak i w Subiekcie. W ustawieniach drukarki, w zakładce Pola własne, należy dla Typu pola Towar wskazać odpowiednie Pole własne – Kod kreskowy (S). Link to postu
Patryk Wyrwas 11 Napisano 10 Października 2025 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2025 w Brak kodów EAN na paragonie (edytowane) Tak, drukowanie było włączone zarówno w SUZ jak i w Subiekcie, w plikach danych z rejestracji SUZ które Państwu wysłałem ten parametr był oznaczony jako True. Pola własne wszędzie u mnie były puste, ale było tak od zawsze. Nigdy nie było takiego problemu. Czy powinienem coś jeszcze zmapować? Rzeczywiście ustawienie w polu własnym Kod kreskowy (S) pomogło. Tylko tak jak pisałem wyżej, do tej pory nic nie było tam wybrane i na wcześniejszej wersji subiekta kody kreskowe i tak były drukowane przez urządzenie. Dziękuję za pomoc. Edytowane 10 Października 2025 przez Patryk Wyrwas Link to postu
Martyna Świdzińska 230 Napisano 14 Października 2025 Udostępnij Napisano 14 Października 2025 w Brak kodów EAN na paragonie Dzień dobry, do wersji 51, podczas dodawania nowej drukarki, pola własne automatycznie przyjmowały wartość domyślną – w tym przypadku Kod kreskowy (s). Od wersji 52 domyślną wartością tych pól jest Brak, co oznacza konieczność ręcznego wyboru odpowiedniej wartości przy konfiguracji nowej drukarki. Link to postu
Polecane posty