Skocz do zawartości

Brak kodów EAN na paragonie

Zobacz rozwiązanie Rozwiązane przez Martyna Świdzińska,

Polecane posty

Po aktualizacji do najnowszej wersji programu Subiekt Nexo Pro przestały drukować się kody kreskowe na drukarce fiskalnej Novitus Point. Po stronie drukarki, w serwerze urządzeń nie doszło do zmian ustawień. Przejrzałem wszystkie opcje kilka razy i wszędzie drukowanie kodów EAN jest włączone. Tak jakby Subiekt po prostu tych kodów do drukarki nie wysyłał.

Czy mają Państwo jakieś pomysły, gdzie jeszcze szukać przyczyny? 

Dzień dobry, 
czy dokonano również aktualizacji aplikacji SUZ? Proszę o wygenerowanie i przesłanie logów zgodnie z poniższą instrukcją:

W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej.

Edytowane przez Martyna Świdzińska
Edycja podlinkowanego tematu.
46 minut temu, Martyna Świdzińska napisał:

Dzień dobry, 
czy dokonano również aktualizacji aplikacji SUZ? Proszę o wygenerowanie i przesłanie logów zgodnie z poniższą instrukcją:

W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej.

Rzeczywiście aktualizacja subiekta nie zaktualizowała SUZ, jednakże właśnie zrobiłem to do wersji 18.1 (z 18.0) i nic się nie zmieniło - nadal kody kreskowe nie są drukowane. 

Edytowane przez Martyna Świdzińska

Tak, drukowanie było włączone zarówno w SUZ jak i w Subiekcie, w plikach danych z rejestracji SUZ które Państwu wysłałem ten parametr był oznaczony jako True. Pola własne wszędzie u mnie były puste, ale było tak od zawsze. Nigdy nie było takiego problemu. Czy powinienem coś jeszcze zmapować?

Rzeczywiście ustawienie w polu własnym Kod kreskowy (S) pomogło. Tylko tak jak pisałem wyżej, do tej pory nic nie było tam wybrane i na wcześniejszej wersji subiekta kody kreskowe i tak były drukowane przez urządzenie. Dziękuję za pomoc. 

Edytowane przez Patryk Wyrwas

Dzień dobry,
do wersji 51, podczas dodawania nowej drukarki, pola własne automatycznie przyjmowały wartość domyślną – w tym przypadku Kod kreskowy (s). Od wersji 52 domyślną wartością tych pól jest Brak, co oznacza konieczność ręcznego wyboru odpowiedniej wartości przy konfiguracji nowej drukarki.

• Dodaj nową pozycję...