Skocz do zawartości

Wersja 57 a rozwiązania własne

Polecane posty

Dzień dobry, jak dobrze rozumiem to instalatory rozwiązań dla poprzednich wersji przestaną działać w wersji 57. Czy dobrze rozumiem że przed zainstalowaniem wersji 57, muszę odinstalować wszystkie rozwiązania własne? Chodzi o to że mam ponad 500 baz i na każdej rozwiązania własne, więc żeby się nie okazało że po jak zainstaluje 57 to będę musiał podejmować jakieś ręczne ruchy na każdej bazie żeby rozwiązania własne dostosować. Bo jak rozumiem mam odinstalować wszystko przed wersją 57 i zainstalować rozwiązania zgodne z 57 już po jej instalacji?

W dniu 9.10.2025 o 08:36, Kuba Fornalski napisał:

Czy dobrze rozumiem że przed zainstalowaniem wersji 57, muszę odinstalować wszystkie rozwiązania własne?

W dniu 9.10.2025 o 08:36, Kuba Fornalski napisał:

Bo jak rozumiem mam odinstalować wszystko przed wersją 57 i zainstalować rozwiązania zgodne z 57 już po jej instalacji?

Teoretycznie nie ma konieczności odinstalowania obecnych rozwiązań, ale zalecane jest, aby to zrobić. Jeśli coś pozostanie, to i tak nie będzie działać, a log będzie zaśmiecał się błędami ładowania rozszerzenia. Mogą też wystąpić bardziej skomplikowane scenariusze. Instalatory obecnych rozwiązań przestaną działać na wersji 57, więc najlepiej odinstalować dodatki przed instalacją wersji 57, ale prawdopodobnie w SDK do wersji 57 dołączone zostanie narzędzie konwertujące stare instalatory w taki sposób, aby można było ich użyć do deinstalacji starych rozwiązań już na wersji 57.

• Lubię to 2
  • Dodaj nową pozycję...