Paweł Nitendel 23 Napisano 22 Października 2025 Udostępnij Napisano 22 Października 2025 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. Można w NX zbiorczo zmieniać zdjęcia, opisy w aukcjach? Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 273 Napisano 22 Października 2025 Udostępnij Napisano 22 Października 2025 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. (edytowane) Nie, zbiorcze zmiany zdjęć i opisów nie są dostępne, czekają jeszcze na realizacje innych zadań porządkujących tematy około ofertowe. Dopisuję głos i podbijam priorytet. Edytowane 22 Października 2025 przez Rafał Stępień Cytuj Link to postu
Adam Uliński 16 Napisano 22 Października 2025 Udostępnij Napisano 22 Października 2025 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. Taki trochę off-top. Jak powyższa wypowiedź ma się do oficjalnego zestawienia dostępności funkcji Sello vs Sello NX, (screen poniżej), gdzie na dzień - 30.06.2025 ta opcja powinna być dostępna? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano 23 Października 2025 Udostępnij Napisano 23 Października 2025 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. Tabela przedstawia ogólne zagadnienia, nie skupia się na każdym pojedynczym aspekcie. Był czas, że w ogóle nie było mechanizmu zmian zbiorczych, więc ten znacznik wskazywał na samą obecność modułu zmian zbiorczych. Nie ma w nim tej akurat funkcji, ale są za to też inne, których w Sello 1 nie było. Z opisem i zdjęciami to jest nieco ciężki przypadek i oczekuje na realizację innych zagadnień, o których wspomniał Rafał - dlatego jeszcze nie jest to dostępne. Cytuj Link to postu
Infobot nexo 358 Napisano 25 Czerwca Udostępnij Napisano 25 Czerwca w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.0.0.9362. Fragment listy zmian: Dodano możliwość zbiorczej zmiany zdjęć w ofertach przygotowanych oraz wysłanych do serwisu. Dostępność modyfikacji w ofertach wysłanych zależy także od poszczególnych integracji. Cytuj Link to postu
Anna Smolarska 74 Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. (edytowane) Podpinam się. Mam kilkadziesiąt aukcji, gdzie mam zdjęcie zbiorcze ze wzorami, a klient podaje wzór w uwagach. Wiadomo, że to zdjęcie ze wzorami się zmienia regularnie. Jedne wzory dochodzą, inne się kończą. W Sello1 robiłam to zmianami zbiorczymi. Kasowałam zdjęcie ze wzorami, wgrywałam nowe zdjęcie, przesuwałam je tak, aby było na liscie w tym samym miejscu co poprzednie i w Sello1 to działało bez zarzutu. W Sello NX też tak robię i nagle pojawiają się zamówienia wzorów, których już nie ma. Zaglądam do tych aukcji, a tam istnieją obie wersje zdjęć ze wzorami, stare i nowe, podczas gdy stare dalej siedzi w opisie aukcji, a nowe tylko jest dodane do innych zdjęć. No ST... po co mi te zmiany zbiorcze więc, skoro teraz muszę przerabiać kilkadziesiąt aukcji ręcznie na Allegro? Taka atrakcja na piątkowy wieczór ☹️ Nie rozumiem też idei Galerii. Niby to baza zdjęć, ale jak mam ich użyć skoro każdy ma nazwę "zdjęcie"....... no jak ja odszukam potrzebne pośród tysięcy innych zdjęć? Kończy się więc na dodawaniu zdjęć z serwera i przeklikaniu, żeby połączył z tymi z galerii. Po co to więc? Edytowane 28 Sierpnia przez Anna Smolarska Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 299 Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. Zdaje się, że edycja opisu to następna wersja... O ile się nie mylę. 11 godzin temu, Anna Smolarska napisał: no jak ja odszukam potrzebne pośród tysięcy innych zdjęć? Kończy się więc na dodawaniu zdjęć z serwera i przeklikaniu, żeby połączył z tymi z galerii. Tak, powinna być wyszukiwarka i zachowane oryginalne nazwy. Ale przynajmniej wskazanie, że można wybrać z galerii sprawia, że nie ładujemy do niej tych samych zdjęć wielokrotnie... 1 1 Cytuj Link to postu
centrumstali com 119 Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. 15 minut temu, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: Tak, powinna być wyszukiwarka i zachowane oryginalne nazwy. Popieram 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano Poniedziałek o 13:40 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:40 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. W dniu 29.08.2026 o 09:22, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: Ale przynajmniej wskazanie, że można wybrać z galerii sprawia, że nie ładujemy do niej tych samych zdjęć wielokrotnie... Zdjęcie załaduje się i tak raz, jeśli jest takie samo. Zmiana zdjęć jest powiązana ze zmianą opisu i nad tym obecnie trwają prace (a jest to trochę skomplikowane przy pluginowej architekturze), w tym również nad możliwością przesuwania wielu zdjęć zmianami zbiorczymi. Funkcja nie była możliwa do realizacji w poprzedniej wersji, bo konieczne było wykonanie najpierw pewnych zmian platformowych. Problem z nazwami jest zapisany do realizacji. Pytanie, jakie te nazwy powinny być? Czy chcecie je konfigurować czy na stałe mają być wpisane jakieś nazwy? Nie wiem czy tytuł oferty będzie w tym przypadku najlepszy, bo bywa długi. 1 Cytuj Link to postu
Anna Smolarska 74 Napisano Wtorek o 10:22 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:22 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. 20 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Czy chcecie je konfigurować czy na stałe mają być wpisane jakieś nazwy? Najlepiej, gdyby została zachowana nazwa naszego pliku z dysku. My tą nazwę definiujemy, my się nią posługujemy, my ją znamy najlepiej. Nie ma co wprowadzać kolejnego elementu. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano Środa o 09:23 Udostępnij Napisano Środa o 09:23 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. Wczytywanie zdjęć z dysku zachowuje ich nazwę. Problem pojawia się ze zdjęciami pobranymi z serwisu, bo one mają nazwę typu 8f4a6e2d-3b91-4c7e-a5d8-71c9f2e4b6a1.jpg Cytuj Link to postu
Anna Smolarska 74 Napisano Środa o 11:34 Udostępnij Napisano Środa o 11:34 w Zmiana zdjęć i opisów aukcji. 2 godziny temu, Bartosz Rosa napisał: Problem pojawia się ze zdjęciami pobranymi z serwisu Mam nadzieję, że stopniowo będą znikać z galerii i będą zastępowane naszymi nazwami. W takim więc przypadku wolę tytuł aukcji+ na końcu 1, 2, 3, 4 itd. Można też dopisać mechanizm, który w przypadku tworzenia nowej aukcji, gdy napotka zdjęcie w galerii i nas zapyta o podmianę (ładujemy ponownie, czy bierzemy to z galerii), to przy okazji nadać temu zdjęciu tytuł z naszego dysku, czyli tytuł zdjęcia, które chcieliśmy załadować do aukcji. W ten sposób proces podmiany allegrowych tytułów zdjęć na nasze tytuły będzie szybszy. W obecnym stanie korzystanie z galerii jest kompletnie bezsensowne. Cytuj Link to postu
Polecane posty