Jarosław Antkowiak 0 Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października w Flagi własne w zestawieniu SQL dla Subiekt GT Witam, Czy jest możliwość dodania tabeli w zestawieniu SQL, która będzie pokazywać dokumenty z wybraną Flagą własną przypisaną do dokumentu? Link to postu
Andrzej Kubik 1 618 Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października w Flagi własne w zestawieniu SQL dla Subiekt GT Tak Link to postu
Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października w Flagi własne w zestawieniu SQL dla Subiekt GT 8 minut temu, Jarosław Antkowiak napisał: Czy jest możliwość dodania tabeli w zestawieniu SQL, która będzie pokazywać dokumenty z wybraną Flagą własną przypisaną do dokumentu? Ogólna zasada - jeśli są dane to można je zaprezentować w wyniku zestawienia SQL. Link to postu
Jarosław Antkowiak 0 Napisano 28 Października Autor Udostępnij Napisano 28 Października w Flagi własne w zestawieniu SQL dla Subiekt GT mam problem z odnalezieniem w bazie danych Subiekta GT przypisanych flag własnych do dokumentów sprzedażowych Co już wiem i przetestowałem: Mam fakturę sprzedaży z przypisaną flagą „Jarek” W Subiekcie widać, że flaga FW „Jarek” została do niej przypisana. Flaga „Jarek” znajduje się w tabeli fl__Flagi flg_Id = 1005 flg_Text = Jarek Próby odnalezienia przypisania flagi do dokumentu: SELECT * FROM iw_Flagi – tabela jest pusta SELECT * FROM fl__ObiektFlaga – tabela nie istnieje iwf_dolwId, iwf_IdFlagi, flg_Numer – nie działają, nie prowadzą do danych Przeszukiwałem też fo_Obiekt, pk_Znaczniki, gt_TransObiekt, fo_ObiektDefinicja, gt__Obiekt, fo_ObiektZakladka, pd_BlokadaObiekt, fl__Flagi, iw_Flagi, net_WiadomoscFlaga – bezskutecznie Skanowałem bazę danych w poszukiwaniu kolumn, które zawierałyby wartość flg_Id = 1005 — bez sukcesu. Chciałem użyć tego we własnym raporcie SQL, by odfiltrować dokumenty posiadające daną flagę (np. wykluczyć z raportu wszystkie faktury oznaczone flagą "Jarek"). Pytanie: W jakiej tabeli Subiekt GT przechowuje przypisanie flagi własnej (FW) do dokumentu sprzedaży (np. dok__dokument) i jak prawidłowo to powiązanie odczytać w SQL? Czy istnieje tabela (np. relacyjna) która mapuje flg_Id do dok_Id, lub inne pole/typ obiektu który to łączy? Jeśli nikt nie wie jak to zrobić lub nie ma czasu pomóc, to chętnie zlecę stworzenie takiego rozwiązania – proszę o kontakt i propozycję ceny za wskazanie tabel i/lub działający fragment zapytania SQL, który wykluczy z zestawienia dokumenty z daną flagą własną. Z góry dzięki za każdą wskazówkę lub ofertę. Pozdrawiam, Jarek Link to postu
Rozwiązanie Daniel Kozłowski 1 506 Napisano 28 Października Rozwiązanie Udostępnij Napisano 28 Października w Flagi własne w zestawieniu SQL dla Subiekt GT Godzinę temu, Jarosław Antkowiak napisał: mam problem z odnalezieniem w bazie danych Subiekta GT przypisanych flag własnych do dokumentów sprzedażowych Co już wiem i przetestowałem: Ogólna zasada to "podejrzeć jak robi to program i zrobić tak samo" - koniec. Można podejrzeć poprzez formatowanie warunkowe SQL czy narzędzia typu profiler. Godzinę temu, Jarosław Antkowiak napisał: Pytanie: W jakiej tabeli Subiekt GT przechowuje przypisanie flagi własnej (FW) do dokumentu sprzedaży (np. dok__dokument) fl_Wartosc Godzinę temu, Jarosław Antkowiak napisał: i jak prawidłowo to powiązanie odczytać w SQL? Treść zapytania z podglądu listy faktur sprzedaży z formatowania warunkowego SQL: SELECT Dok.dok_Id,Dok.dok_Status,Dok.dok_StatusFiskal,Dok.dok_DataWyst,Dok.dok_Typ,CASE WHEN Dok.dok_Typ=2 AND Dok.dok_Podtyp=0 AND Dok.dok_FakturaUproszczona=1 THEN 6 ELSE Dok.dok_Podtyp END AS dok_Podtyp,Dok.dok_NrPelny,Adres.adrh_Nazwa,Dok.dok_KwWartosc,Dok.dok_Uwagi,Dok.dok_RodzajOperacjiVat,Dok.dok_Tytul,Dok.dok_Podtytul,Flagi.flg_Numer,FlagiWartosci.flw_CzasOstatniejZmiany,FlagaUzytk.uz_Identyfikator,Dok.dok_DefiniowalnyId,CASE WHEN Dok.dok_SzybkaPlatnosc=1 AND Dok.dok_KwDoZaplaty > 0 THEN 1 ELSE 0 END AS dok_SzybkaPlatnosc,CASE WHEN dok_SzybkaPlatnosc = 1 AND dok_KwDoZaplaty > 0 THEN CASE WHEN lsp_Status = 0 THEN 'Zapłacony' WHEN lsp_Status = 1 THEN 'Wygenerowany' ELSE 'Niewygenerowany' END END as StatusSzybkiejPlatnosci ,Dok.dok_FormaDokumentowania,Dok.dok_TerminWysylkiDoKSeF,FlagiWartosci.flw_Komentarz,FlagiWartosci.flw_IdFlagi,Flagi.flg_Text,Flagi.flg_Id,Dok.dok_TransakcjaId FROM vwDok4FSFZGrid AS Dok LEFT JOIN adr_Historia AS Adres ON Dok.dok_PlatnikAdreshId=Adres.adrh_Id LEFT JOIN sl_Kategoria AS kat ON Dok.dok_KatId=kat.kat_Id LEFT JOIN fl_Wartosc AS FlagiWartosci ON Dok.dok_Id=FlagiWartosci.flw_IdObiektu AND flw_IdGrupyFlag = 4 LEFT JOIN pd_Uzytkownik AS FlagaUzytk ON FlagiWartosci.flw_IdUzytkownika=FlagaUzytk.uz_Id LEFT JOIN fl__Flagi AS Flagi ON FlagiWartosci.flw_IdFlagi=Flagi.flg_Id LEFT JOIN sl_FormaPlatnosci AS FormyPlatnosciKarta ON Dok.dok_KartaId=FormyPlatnosciKarta.fp_id LEFT JOIN sl_FormaPlatnosci AS FormyPlatnosciKredyt ON Dok.dok_KredytId=FormyPlatnosciKredyt.fp_id LEFT JOIN adr_Historia AS AdresOdbiorca ON Dok.dok_OdbiorcaAdreshId=AdresOdbiorca.adrh_Id LEFT JOIN dok_OznaczeniaJpkVat AS Oznaczenia ON Dok.dok_Id=Oznaczenia.doj_IdDokumentu AND doj_IdObiektu = 1 LEFT JOIN dok_StatusWydruku AS StatusWydruku ON Dok.dok_Id=StatusWydruku.dsw_IdDokumentu WHERE (dok_Typ = 2 or dok_Typ = 4 or dok_Typ = 62) AND Dok.dok_MagId = 1 and dok_DataWyst>= '20250101' AND '20251231' >= dok_DataWyst ORDER BY dok_DataWyst DESC, dok_Nr DESC -- Godzinę temu, Jarosław Antkowiak napisał: Jeśli nikt nie wie jak to zrobić lub nie ma czasu pomóc, to chętnie zlecę stworzenie takiego rozwiązania – proszę o kontakt i propozycję ceny za wskazanie tabel i/lub działający fragment zapytania SQL, który wykluczy z zestawienia dokumenty z daną flagą własną. Z góry dzięki za każdą wskazówkę lub ofertę. Zapraszam do regularnej współpracy, bez problemu dzielimy się z naszymi klientami naszą wiedzą i doświadczeniem, również taką techniczną. Link to postu
Jarosław Antkowiak 0 Napisano 28 Października Autor Udostępnij Napisano 28 Października w Flagi własne w zestawieniu SQL dla Subiekt GT Bardzo dziękuje za rozwiązanie problemu. Działa idealnie! Link to postu
Polecane posty