Skocz do zawartości

Sello NX 57 dokumenty końcowege

Polecane posty

Po spakowaniu zamówienia zaczęło drukować nam dokumenty końcowe na drukarce A4. 

Pojawiajś się też błędy doyczące fiskalizacji, chociaż nie używaliśmy drukarki fiskalnej. 

Nie mogę znaleźć jak to wyłączyć.

"Dokument nie został zafiskalizowany ponieważ nie wybrano drukarki fiskalnej w kontekście."

Wyłączyłem tutaj

image.thumb.png.ee05f7c5081885748b99c1f9c944bf88.png

mamy też takie dziwne ostrzeżenia i błędy.

Nie wiem co to za Piasta, bo czegoś takiego nie mamy w ofercie :)

image.thumb.png.befd7cd615a627f63daa8caa5605f84b.png

Dokument nie został zafiskalizowany ponieważ nie wybrano drukarki fiskalnej w kontekście.

Brak uprawnień: Wydruk dokumentu bez wygenerowanej e-Faktury

Object reference not set to an instance of an object.

image.thumb.png.bdbbeddabab6ee107b5408b0af711d11.png

Czy te wszystkie błędy są z wersji 57?

16 godzin temu, Rafał B. napisał:

Nie wiem co to za Piasta, bo czegoś takiego nie mamy w ofercie :)

image.thumb.png.befd7cd615a627f63daa8caa5605f84b.png

Ta Piasta to adres w zamówieniu :), jest on jakoś dziwnie zapisany i parser go nie rozpoznał - co może mieć wpływ na problemy z utworzeniem paczki dla niego - zależy od wybranego kuriera. Dwuklik na ten błąd otworzy zamówienie, gdzie można zweryfikować czy ten adres jest poprawny lub go poprawić.

Czy to jest polski adres?

21 godzin temu, Rafał B. napisał:

Po spakowaniu zamówienia zaczęło drukować nam dokumenty końcowe na drukarce A4. 

Pojawiajś się też błędy doyczące fiskalizacji, chociaż nie używaliśmy drukarki fiskalnej. 

Nie mogę znaleźć jak to wyłączyć.

Czy to się pojawia w oknie pakowania? Czy przy wywołaniu tworzenia dokumentu z listy zamówień jest taki sam problem?

14 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

Czy te wszystkie błędy są z wersji 57?

Tak, wszystkie błędy są od czasu wersji 57.

Ta Piasta to adres w zamówieniu :), jest on jakoś dziwnie zapisany i parser go nie rozpoznał - co może mieć wpływ na problemy z utworzeniem paczki dla niego - zależy od wybranego kuriera. Dwuklik na ten błąd otworzy zamówienie, gdzie można zweryfikować czy ten adres jest poprawny lub go poprawić.

Rzeczywiście to adres dostawy, ale zmyliła mnie ilość ostrzeżeń dot. tego zamówienia, bo wcześniej tylko raz się pojawiały. Poprawiłem i sprawdzę.

Czy to jest polski adres?

Tak.

Czy to się pojawia w oknie pakowania? Czy przy wywołaniu tworzenia dokumentu z listy zamówień jest taki sam problem?

Dokumenty końcowe tworzymy automatem:

image.thumb.png.d76f02e29a48a476ea76f72514b56b43.png

Drukarka dzisiaj:

office space printer smash Meme Generator - Imgflip

Edytowane przez Rafał B.
17 minut temu, Jakub Kardela napisał:

Czy po wyłączeniu fiskalizacji dla każdego typu dokumentu problem z fiskalizacją dalej występuje?

Po wyłączeniu fiskalizacji problemu z fiskalizacją już nie ma.

Wyłączyłem nasz automat, który wcześniej wystawiał dokumenty końcowe i gdy wystawiamy seryjnie z listy zamówień, to nie drukuje.

Czy Sello NX już przypisuje już dokumenty końcowe wystawione w Subiekcie jako zrealizuj? 

Chyba wersja 57 nie pobiera wybraneej przez klienta rodzaju dokumentu końcowego, bo u nas każde takie zamówienie z Sello NX chce wystawiać jako FS (Ctrl +R).

Dodtkowo płatnosci nie rozpoznaje.

image.png.4fcf46f4c27494439df21a160aa3dc5e.png

56 minut temu, Rafał B. napisał:

Czy Sello NX już przypisuje już dokumenty końcowe wystawione w Subiekcie jako zrealizuj? 

Nie, ale odnotuję to zgłoszenie.

Godzinę temu, Rafał B. napisał:

Chyba wersja 57 nie pobiera wybraneej przez klienta rodzaju dokumentu końcowego, bo u nas każde takie zamówienie z Sello NX chce wystawiać jako FS

Typ dokumentu ustawiany jest przez automat. Czy są używane systemowe wbudowane czy jakiś własny?

Godzinę temu, Rafał B. napisał:

Dodtkowo płatnosci nie rozpoznaje.

Jaka płatność z serwisu widnieje na zamówieniu wysyłkowym? I czy jest ona powiązana z jakimś typem płatności nexowym (zakładka POWIĄZANIA)?

2 godziny temu, Bartosz Rosa napisał:

Typ dokumentu ustawiany jest przez automat. Czy są używane systemowe wbudowane czy jakiś własny?

Gdy wystawiam dokumenty końcowe w Sello

Dokumenty końcowe są systemowe przez "wystaw zaplanowane dokumenty końcowe" to poprawnie to robi. Tylko Subiekt wszystko daje w FS.

image.thumb.png.daeabf217a49dc756de2684ab502bf3d.png

Dokument wstępny jest trochę zmodyfikowany, ale nie pamiętam dlaczego:

image.thumb.png.d044ff8d89fd0841a46ce0b1afccb300.png

Edytowane przez Rafał B.
  • 1 miesiąc temu...