Skocz do zawartości

Witamy! - pierwsze pytania

Polecane posty

1. Między słowami zrozumiałem że będzie możliwość w przyszłości udostępniać PIT-11 przez portal?
2. Czy jest w planach możliwość przesyłania załączników przez pracowników?
3. Czy będzie możliwość składania PIT-2, wniosków o zgłoszenie członków rodziny? Czy gratyfikant będzie przetwarzał te wnioski automatycznie?
4. Czy będzie moduł zatrudnienia nowego pracownika? Czyli na przykład kwestionariusz osoby ubiegającej się o zatrudnienie lub oświadczenie zleceniobiorcy? Że na przykład ktoś chce kogoś zatrudnić dostaje powiedzmy link, później uzupełnia dane w formularzu, i te dane pojawiają się w Gratyfikancie? Na końcu oczywiście można pobrać te uzupełnione formularze i podpisać, ale żeby nie marnować czasu na ręczne uzupełnianie danych w Gratyfikancie.
5. Moduł czasu pracy? Rozpocznij pracę / zakończ pracę, z uzupełnianiem ewidencji czasu w gratyfikancie? 
6. Możliwość dokonywania płatności wynagrodzeń przez portal? Czyli jako kierownik widzę listę płac z osobami i obok przycisk "wypłać wynagrodzenie" nie wiem później albo przekierowanie do banku ze wstępnie uzupełnionym przelewem, albo coś w tym stylu. Albo generowanie paczki przelewów z poziomu portalu.

7. Dodawanie notatek o pracowniku przez przełożonego 

8. Wyświetlanie widoku z kończącymi sie umowy.

9. Wydaje mi sie ze niepoprawnie działa filtrowanie umowa o prace/umowa zlecenie
10, Załączniki o których mowa w punkcie 2 widoczne w kartotece pracownika w gratyfikancie jako załączniki 

11. E-teczki osobowe, które sa podpięte pod kartotekę pracownika i widoczne w portalu, z lista (to-do) dla pracownika biura czy czegoś nie brakuje

12. W informacjach o pracownikach dodać pod jakie składki ZUS podlega. Że ktos później na zleceniu jest zdziwiony że nie ma zasiłku bo nie wybrał ze chce chorobowego

13. Generowanie zaświadczeń o zatrudnienie lub wynagrodzeniu przez portal. Czyli jezeli pracownik chce od klienta biura rachunkowego zaświadczenie to on sam może sobie to wydrukować z portalu zamiast pisać do biura.

Robiąc produkt trzeba sobie zadać pytanie o grupę docelowa i cel użytkowania, które mam wrażenie ze nie jest sprecyzowany, chociaż na rynku sa podobne aplikacje to akurat w tym obszarze nie znalazłem jakiejś fajnej do tej pory wspomagającej komunikacje biuro-klient-pracownik, albo sa niewygodne albo czegoś brakuje. Na ten moment ciężko znaleźć cel dla którego miałbym to udostępnić klientom w biurze, a w przyszłości za to zapłacić. To co opisałem powyżej to 13 punktów, natomiast pod względem udostępniania klientom biura i pracownikom klientom biur (bo myślę ze po części do tej grupy to tez jest skierowane, bo widzę ze jest przystosowane teraz pod biura rachunkowe).
wiec ja udostępniając to klientowi biura widziałbym ze ten dział się trochę automatyzuje. Czyli jeżeli mój klient chce kogoś zatrudnić klika przycisk nowy pracownik, wybiera rodzaj zatrudnienia i wysyła formularz do nowej osoby (szablon z polami formularza może dostosować biuro dla swoich klientow). Pracownik otrzymujący taki formularz uzupełnia swoje dane, wyraża zgodę na przetwarzanie danych i klika do akceptacji. Jeżeli to umowa o prace to klient SAM może sobie wygenerować z aplikacji skierowanie na badania lekarskie i dać osobie ubiegającej sie o zatrudnienie. Jeżeli ma już zaświadczenie od lekarza umieszcza je w aplikacji i pojawiają sie kolejne kroki. W tym o parametry zatrudnienia (parametry sa wysyłane do biura, biuro zatwierdza i przesyła przez portal umowe do pobrania) + portal generuje pozostałe dokumenty wymagane prawem do pobrania i podpisów. Portal przypomina żeby nie dopuścić pracownika do pracy bez szkolenia bhp. Ewidencja czasu pracy dla każdego pracownika albo lista obecności, czyli każdy pracownik ma możliwość wypełniania listy obecności > na koniec miesiąca zatwierdza przełożony (albo zatwierdza dniami)[Aplikacja juz na tym etapie informuje przełożonego/klienta biura o normie tygodniowej/miesięcznej i ewentualnych nadgodzinach] i taka lista obecności/Ewidencja czasu pracy przechodzi do biura, a Gratyfikant na jej podstawie uzupełnia czas pracy. Jak chcecie działać z dużymi firmami to możecie nawet zrobić integracje z jakimiś czytnikami kart, czy kodem qr do zeskanowania przez pracownika do przejściu do pracy. Chociaż aplikacje mobile nie sa mocna strona insertu.

Jeżeli umowa zlecenie lub umowa o dzieło, to przychodzi mu wiadomość e-mail ze taka osoba wypełniała formularz/oswiadczenie do celów podatkowych i skladkowych. Wtedy klient uzupełnia parametry umowy i te parametry trafia do biura (najlepiej jakby na podstawie tych formularzy został wstępnie w gratyfikacje został utworzony pracownik do zatwierdzenia, a także umowa do zatwierdzenia, uzupełnione wszystkie parametry na podstawie tego co pracownik wybrał w formularzu i jakie klient dal parametry.) Biuro kontroluje i zatwierdza czy to ma sens. Później co miesiąc przy zleceniach do każdego Zleceniobiorcy właściciel firmy kierownik ma możliwość dodania liczby przepracowanych godzin/napisania kwoty wynagrodzen żeby mozna było przygotować wynagrodzenia na tej podstawie i ewentualnie kolumna notatki. I takie dane przechodzą do gratyfikanta czyli jezeli klikniemy nalicz wynagrodzenia za dany miesiąc to gratyfikant weźmie pod uwagę dane które przekazał klient.

To trochę zbudowanie takiego work-flow. Podobnie z kończącymi sie umowami. Przychodzi x dni wcześniej informacja o kończącej sie umowie i klient poprzez przycisk decyduje czy umowa będzie przedłużana czy nie. Jeżeli tak to na jakich parametrach. (Jeżeli umowa o prace system kontroluje zeby nie pozwolić klientowi na wyrażenie zgody na przedłużenie umowy na czas określony powyżej limitow i okresów z przepisach). I taka informacja o przedłużeniu czy nieprzedłużaniu trafia do gratyfikanta i na e-mail do biura, biuro to weryfikuje i robi resztę. 

Chyba ze moje rozumowanie ma błędy logiczne to też proszę o info, bo ja kiedyś próbowałem korzystać z takiej aplikacji do wspomagania ale tam nie szlo. A jezeli chcecie za to pobierać pieniądze to ma to sens, ale żeby ktos za to płacił to musi przynosić realną wartość a nie ze pracownik sobie listę wynagrodzeń może wyświetlić bo ja bym jako biuro rachunkowe nie zapłacił za usługę żeby pracownicy klientow mogli sobie wynagrodzenia wyświetlać a większość nawet sie tam nie zaloguje. Wiec jak tworzyć to tworzyć cos co będzie realnie automatyzowało i ułatwiało prace i komunikację pomiędzy pracownik-klient biura. Klient biura - Biura i na odwrót. Bo jezeli to ma zabrać duże nakłady pracy i zrobić porządek w dokumentacji to wtedy to jest warte pieniędzy bo przynosi realną wartość. 

Jakby insert potrzebował tez informacji czemu korzystam z rozwiązań konkurencji w zakresie programu do rezerwacji spotkań zamiast zarezerwuj to zawsze można napisać. 

Edytowane przez Kuba Fornalski

A. strona wyświetlana w gratyfikancie przy pierwszym wejściu do zakładki portalu nie dostosowuje się do wielkościami monitora

B. Wersja mobilna wygląda tak jak w załączniku. Trochę nieintuicyjne że w wersji mobilnej w zakładce są tylko listy płac a żeby dostać się do pracowników trzeba kliknąć Logo portalu.

IMG_4826.png

Dziękuję za liczne pytania, sugestie i spostrzeżenia. Pozwoliłam sobie wydzielić je do osobnego wątku, by łatwiej się nam komunikowało. Będę na nie odpowiadać sukcesywnie w kolejnych dniach, bo jest tego naprawdę sporo (za co dziękuję :)). A dziś odpowiem ogólnie.

Idea jest taka, żeby w Portalu HR wspomóc jak najwięcej procesów związanych z cyklem życia pracownika w firmie. Zaczynamy od procesów dotyczących już zatrudnionego pracownika. Na początku skupiamy się na zgłaszaniu nieobecności, pracy zdalnej czy przekazywaniu raportów wynagrodzeń/list płac. Sukcesywnie będziemy dorzucać kolejne procesy, jak na przykład udostępnianie PIT-11 i IFT-1/1R.

Na ten moment celujemy w małe i średnie przedsiębiorstwa, zwłaszcza te obsługiwane przez biura rachunkowe. Wartością na początek ma być automatyzacja rutynowych działań, wspomaganie procesów, by liczba popełnianych błędów była mniejsza, czy wydajniejsza komunikacja między pracownikiem klienta biura a biurem rachunkowym. Przykładem są tu automatycznie wpisywane nieobecności do Gratyfikanta, zamiast przekazywanych list nieobecności, czy generowanie pasków wynagrodzeń i list płac “jednym” kliknięciem w programie kadrowym.

Zdajemy sobie sprawę, że to dopiero początek drogi. Produkt będzie rozwijany i uzupełniany o kolejne procesy. Ale wyszliśmy z założenia, że czym prędzej udostępnimy wersję do szerokiego testowania, tym lepiej poznamy potrzeby naszych klientów.

• Lubię to 2
24 minuty temu, Katarzyna Tubielewicz napisał:

Na ten moment celujemy w małe i średnie przedsiębiorstwa, zwłaszcza te obsługiwane przez biura rachunkowe. Wartością na początek ma być automatyzacja rutynowych działań, wspomaganie procesów, by liczba popełnianych błędów była mniejsza, czy wydajniejsza komunikacja między pracownikiem klienta biura a biurem rachunkowym. Przykładem są tu automatycznie wpisywane nieobecności do Gratyfikanta, zamiast przekazywanych list nieobecności, czy generowanie pasków wynagrodzeń i list płac “jednym” kliknięciem w programie kadrowym.

Czyli kierunek jest ten sam, który opisałem powyżej. A że produkt jest nowy przy projektowaniu żeby nie zapomnieć o prostocie obsługi. Bo klient BR, a już zwłaszcza pracownik i coś co jest skomplikowane to jest złe połączenie. Tylko po prostu intuicyjne, a przemyśleć to co napisałem i stworzyć cały work-flow Portal pracownik - Portal klient biura - Biuro Gratyfikant. Jak to by było połączone automatycznie, że przetwarza, przypomina, przyśpiesza to jak najbardziej ma sens. Natomiast jeżeli to ma tylko "pokazywać dane" (czyli pokazuje wynagrodzenia, pokazuje PIT) to takie średnie, natomiast jeżeli to będzie "zbierać, przetwarzać i pokazywać" to to już fajne rozwiązanie, które rzeczywiście by było użyteczne. 

image.thumb.png.cbfeb309d26eb719acfc076997706d3f.png
Dobra, na szybko bo robię to pro bono i zbytnio nie mam czasu na taką pracę. Ale dodanie zakładki "umowy", z możliwością zgłoszenia rozwiązania umowy. Czyli ktoś klika zgłoś rozwiązanie i ma możliwość wskazania daty oraz pozostałych uwag. Jeżeli za porozumieniem stron uważam że aplikacja może sama generować przykład, a jeżeli nie to idzie informacja do biura i biuro przesyła dokument do klienta. Tylko co ważne jak na przykład klient kliknie "zgłoś rozwiązanie" i wyśle się powiadomienie do biura. (wtedy pojawia się zamiast przycisku "weryfikacja..." to wtedy pracownik BR wchodzi do gratyfikanta klika "synchronuj z portalem" i tam wtedy pokazują się zmiany które zgłosił klient a które potwierdza pracownik biura. Czyli klient zgłosił rozwiązanie tej umowy od 06-11-2025 i pracownik widzi w gratyfikancie "rozwiązanie umowy .... od 06.11.2025" [zaakceptuj / odrzuć] jeżeli zaakceptuje to program sam zmienia datę rozwiązania tej umowy i proponuje to co do tej pory czyli zwua i inne. 
Na zakładce Pracownicy, możliwość rozpoczęcia "nowa osoba" tego work-flow związanego z zatrudnieniem. Nowa osoba > umowa o pracę / umowa zlecenie / inne (kontakt do biura"). I po wybraniu UoP lub UZ zaczyna się odpowiedni work-flow. (rozumiem że nie można wpisać e-mailu nowego pracownika bo rodo przed zatrudnieniem, chyba że było cv i zgoda, dlatego myślę że jakiś jednorazowy formularz z linkiem do przekazania potencjalnemu zleceniobiorcy/pracownikowi.
Wtedy może być sekcja w portalu "pracownicy do zatwierdzenia". Czyli wpływa taki formularz z oznaczeniem czy to miała być UZ czy UoP i z tym co napisałem dalej klient BR oznacza warunki umowy. Biuro w gratyfikacji widzi że nowy pracownik klika [zaakceptuj] pracownik tworzy się w gratyfikancie sam na podstawie otrzymanych danych czyli wyskakuje to okno dodania pracownika. My sprawdzamy zatwierdzamy i pojawia się okno wstępnie uzupełnionej umowy pracowniczej.

Na zakładce pracownicy, domyślne pokazywanie TYLKO zatrudnionych obecnie pracowników. Dla poprzednich co najwyżej przycisk obok "zatrudnij ponownie"
Nowy zakładka PULPIT czy główne informacje w jednym miejscu. Widok umów kończących się w najbliższych 30 dniach, z możliwością decyzji czy przedłużamy czy koniec umowy. Taka informacja po podjęciu decyzji jest wysyłana na e-mail do biura, oraz pokazuje się komunikat w gratyfikancie.
Na zakładce pulpit znajdują się też informacje o kończących szkoleniach bhp oraz badaniach lekarskich (z możliwością generowania skierowań). Ale w możliwości generowania skierowań ktoś może wybrać jakieś podstawowe czynniki czyli (praca przy komputerze i tak dalej). Wyklikiwalne skierowanie. 
Oczywiście pulpit w postaci takich ładnych dostosowalnych się kafelków żeby było intuicyjnie. 

A listach płac > Powinna być nazwa "Wynagrodzenia". To żeby był znacznik który można sobie zaznaczyć "wypłacono oraz data wypłaty". Żeby pamiętać komu już się wypłaciło komu nie. Dla potrzeb biura można też dodać kolumnę z możliwością wgrania pliku czyli "potwierdzenie zapłaty". Fajnie jeżeli ta "data wypłaty" by przechodziła do obrazu księgowego listy płac / rachunku do umowy. Czyli taka kontrola czy wszystkie wynagrodzenia zostały wypłacone w terminie/ miesiącu kiedy powinny zostać wypłacone.
Możecie też rozważyć tak jak w Portal Dokumentów i PB, oczywiście Podgląd biura.

+ na zakładkach Pracownicy/Umowy/Dokumenty - pole wyszukiwania. Na przykład chce znaleźć pracownika Adam Nowak.
+ dodanie Panelu na koncie pracownika. W Panelu pojawiają się informacje firmowe które wysyła przełożony do pracowników. "Informujemy, że w naszej firmie dniem wolnym za 1 listopada będzie 3 listopada". Potwierdź przeczytanie wiadomości.
+ uważam że pracownik w swoim profilu nie powinien widzieć całej struktury firmy oraz wszystkich pozostałych pracowników. Co najwyżej strukturę jego działu w którym pracuje, albo możliwość wyboru czy się chce żeby to się pokazywało czy nie. (co najwyżej żeby pracownik widział w jakim jest dziale i kto jest jego przełożonym).

Od strony pracownika

image.png.a9392a55a402b7fa2385409dc6e8c3af.png

image.png.bf679502f2cb830c6222eae40321c01b.png
Tutaj dodałem jeszcze zakładkę moje dokumenty.
Natomiast tutaj chodziło mi że ktoś może udostępnić listy do uzupełniania pracownikowi/Zleceniobiorcy lub nie (czyli może wypełniać to sam). Może też na koniec zdecydować czy chce żeby pracownik miał do tego podgląd czy też nie. Natomiast wiadomo przy zleceniach taka ewidencja bardzo uproszczona - dzień, liczba godzin. Albo możliwość po prostu wpisania łącznej miesięcznej liczby godzin, bez uzupełniania poszczególnych dni.
Natomiast notatki są ważne tutaj klient może coś dopisać, na przykład że chce premie, albo żeby wyszła określona kwota. 
Można dać dodać kolumnę w której klient decyduje czy wypłata będzie przelewem czy gotówką. Domyślnie ustawiony przelew, ale wiadomo jak jest.
image.thumb.png.0b745a76287406455f28cfb6091c361a.png
Odnośnie modułu wnioski to że pracownik ma możliwość złożenia jakiegoś wniosku > ten wniosek trafia do przełożonego/klienta BR > a on akceptuje i przesyła do Biura. I wiadomo część wniosków w formie formularza, a na końcu po prostu pozostałe. Czyli można dodać opis tekstowy i dołączyć załącznik. Trochę jak pismo ogólne w e-US.

W dniu 7.11.2025 o 14:21, Kuba Fornalski napisał:

image.thumb.png.28812c0d985d33c6dec7caa4a50383f9.png

Oo a jeżeli przełożony prześle wniosek dalej do biura > to w gratyfikancie jest zakładka > Wnioski klientów/pracowników (podobnie do zakładki w Gestorze zgłoszenia klientów" - macie raczej gotowy moduł tylko go dostosować). Czyli też jak nowe zgłoszenie to się pogrubia i się pokazuje liczba. Tylko w Gratyfikancie takie wnioski (w przyszłości) powinny mieć taki przycisk "Realizuj w Gr" czyli jeżeli biuro akceptuje ten wniosek na przykład zmiana danych osobowych to kilknięcie przycisku "Realizuj" powoduje działanie w gratyfikancie czyli zmienia dane pracownika w systemie.

Edytowane przez Kuba Fornalski
  • 2 tygodnie później...

Dziękuję za zaangażowanie! 

Zacznę od zgłoszonych przez Pana problemów.

Cytat

9.Wydaje mi sie ze niepoprawnie działa filtrowanie umowa o prace/umowa zlecenie

Zweryfikowaliśmy na naszych bazach, wszystko wygląda w porządku. Mógłby Pan coś więcej napisać? Czym obiawia się "niepoprawne działanie"?

Cytat

A. strona wyświetlana w gratyfikancie przy pierwszym wejściu do zakładki portalu nie dostosowuje się do wielkościami monitora

Zapisane do poprawienia 

Cytat

B. Wersja mobilna wygląda tak jak w załączniku. Trochę nieintuicyjne że w wersji mobilnej w zakładce są tylko listy płac a żeby dostać się do pracowników trzeba kliknąć Logo portalu.

Wersja mobilna nie jest jeszcze dopracowana. Na razie skupiamy się na widokach przeznaczonych dla pracownika (szybciej jest zgłosić nieobecność za pomocą telefonu, niż logując się na komputerze). Później przejdziemy do widoków przełożonego.

Część portalu (zwłaszcza duże konfiguracyjne widoki) nie będą w ogóle dostępne w wersji mobilnej. Takie czynności wykonuje się raczej wygodniej na ekranie monitora.

Z biegiem czasu będziemy dostarczać kolejne poprawki, o czym będę oczywiście informować.

• Lubię to 1
3 minuty temu, Katarzyna Tubielewicz napisał:

Mógłby Pan coś więcej napisać? Czym obiawia się "niepoprawne działanie"?

Klikam i pokazuje nieprawdę. To znaczy klikam umowy o pracę, pokazuje dwie osoby, ale te osoby nigdy nie miały umowy o pracę w gratyfikancie. A te osoby co mają umowę o pracę to się nie pokazują. 

image.thumb.png.c8b4c622d8f1eef8ae5f359a62230b4d.png

Na profilach tych osób które się nie pojawiają widnieje to, przy zleceniach (bo też nie wszystkie osoby na zleceniach się pojawiają). Ale te osoby normalnie mają umowy zlecenia lub umowy o pracę bo im wynagrodzenia naliczam.

image.thumb.png.244ca9bf40c373ca347065989301286b.png

Cytat

1. Między słowami zrozumiałem że będzie możliwość w przyszłości udostępniać PIT-11 przez portal?

Tak. Taka funkcjonalność planowana jest do jednej z najbliższych wersji Gratyfikanta nexo.

Cytat

2. Czy jest w planach możliwość przesyłania załączników przez pracowników?

Tak, ale to raczej w dłuższej perspektywie czasu. Chętnie dowiem się, jakiego rodzaju dokumenty są to najczęściej?

Cytat

10. Załączniki o których mowa w punkcie 2 widoczne w kartotece pracownika w gratyfikancie jako załączniki

Planujemy, aby przesłane dokumenty były widoczne w Gratyfikancie i zintegrowane z istniejącymi załącznikami

Cytat

3. Czy będzie możliwość składania PIT-2, wniosków o zgłoszenie członków rodziny? Czy gratyfikant będzie przetwarzał te wnioski automatycznie?

Planujemy stworzyć możliwość wysłania przez pracownika wniosku o zmianę danych (np. zmiana nazwiska, czy zgłoszenie członka rodziny). Taki wniosek będzie przekazywany do Gratyfikanta. Tutaj będzie konieczna akceptacja pracownika kadrowego i dopiero po jego akceptacji dane pracownika zostaną zaktualizowane w kartotece.

Cytat

4. Czy będzie moduł zatrudnienia nowego pracownika? Czyli na przykład kwestionariusz osoby ubiegającej się o zatrudnienie lub oświadczenie zleceniobiorcy? Że na przykład ktoś chce kogoś zatrudnić dostaje powiedzmy link, później uzupełnia dane w formularzu, i te dane pojawiają się w Gratyfikancie? Na końcu oczywiście można pobrać te uzupełnione formularze i podpisać, ale żeby nie marnować czasu na ręczne uzupełnianie danych w Gratyfikancie.

Temat zatrudniania mam zapisany do analizy, ale nie planujemy się jej podjąć w najbliższym czasie. Aktualnie skupiamy się na realizacji różnych procesów dla już zatrudnionych pracowników. 

Cytat

5. Moduł czasu pracy? Rozpocznij pracę / zakończ pracę, z uzupełnianiem ewidencji czasu w gratyfikancie?

Rozważamy. Jeżeli się podejmiemy tego tematu, zaczniemy od wypełnienia miesięcznych/tygodniowych list czasu pracy przez pracownika/przełożonego (z zatwierdzaniem tych list przez przełożonego). Edit. Zgrubne założenia są zbieżne z Pańskimi propozycjami.

Cytat

6. Możliwość dokonywania płatności wynagrodzeń przez portal? Czyli jako kierownik widzę listę płac z osobami i obok przycisk "wypłać wynagrodzenie" nie wiem później albo przekierowanie do banku ze wstępnie uzupełnionym przelewem, albo coś w tym stylu. Albo generowanie paczki przelewów z poziomu portalu.

Na ten moment planujemy dać możliwość eksportu przelewów wynagrodzeń do pliku w formacie "elixir-0”.

Cytat

7. Dodawanie notatek o pracowniku przez przełożonego

Ciekawa propozycja. Gdzie takie notatki miałyby być wykorzystywane?

Cytat

8. Wyświetlanie widoku z kończącymi się umowy.

Rozumiem, że taki widok miałby być dostępny dla szefa (klienta biura)? Czy będzie potrzebny również dla roli kadrowego?

Cytat

11. E-teczki osobowe, które sa podpięte pod kartotekę pracownika i widoczne w portalu, z lista (to-do) dla pracownika biura czy czegoś nie brakuje

E-teczki to jest duży temat, którego analiza trwa. Z chęcią skorzystam z okazji i pogłębię temat. Rozumiem, że “widoczne w portalu” oznacza dostęp dla pracownika do swojej e-teczki? Lista to-do miałaby dotyczyć brakujących dokumentów w obrębie teczki danego pracownika?

Cytat

W informacjach o pracownikach dodać pod jakie składki ZUS podlega. Że ktos później na zleceniu jest zdziwiony że nie ma zasiłku bo nie wybrał ze chce chorobowego !

Zapisuję sugestię. Nie wiem tylko, czy odpowiedniejszym miejscem nie będą szczegóły umowy, w momencie kiedy dodamy moduł umów (dla pracownika będzie to oznaczało dostęp do historii zawartych umów wraz z jej szczegółami).

Cytat

Generowanie zaświadczeń o zatrudnienie lub wynagrodzeniu przez portal. Czyli jezeli pracownik chce od klienta biura rachunkowego zaświadczenie to on sam może sobie to wydrukować z portalu zamiast pisać do biura.

Ciekawa propozycja, zapisuję.

11 minut temu, Kuba Fornalski napisał:

Klikam i pokazuje nieprawdę. To znaczy klikam umowy o pracę, pokazuje dwie osoby, ale te osoby nigdy nie miały umowy o pracę w gratyfikancie. A te osoby co mają umowę o pracę to się nie pokazują. 

image.thumb.png.c8b4c622d8f1eef8ae5f359a62230b4d.png

Na profilach tych osób które się nie pojawiają widnieje to, przy zleceniach (bo też nie wszystkie osoby na zleceniach się pojawiają). Ale te osoby normalnie mają umowy zlecenia lub umowy o pracę bo im wynagrodzenia naliczam.

image.thumb.png.244ca9bf40c373ca347065989301286b.png

Poproszę w takim razie w wiadomości prywatnej na początek NIP firmy, id firmy dostępne po uruchomieniu Portalu HR w pasku adresu w tym miejscu:
image.png

oraz dane ze 2 pracowników, którzy mają nieprawidłowe dane umów.

Spróbujemy zweryfikować, czy wystąpił jakiś problem z importem danych z Gratyfikanta.

Edytowane przez Katarzyna Tubielewicz
10 minut temu, Katarzyna Tubielewicz napisał:

Gdzie takie notatki miałyby być wykorzystywane?

Synchronizowane z gratyfikantem, kartoteką pracownika. Są takie potrzeby wymiany na potrzeby własne, albo potrzeby z biurem.
"wariat", "palący", "pijący", "obibok" ;) ale tak serio zawsze pojawia się potrzeba notatki żeby o czymś pamiętać lub coś przekazać, co nie mieści się poza schematami. Albo nawet do oceny pracowniczej robić sobie notatki, kto z czym daje sobie radę, kto nie. 

• 2 miesiące temu...

Dzień dobry!

Pozwolę sobie dołączyć do wątku. Niewiele już można dodać do uwag pana Kuby, ale nasunęło mi się jeszcze jedno - a mianowicie klient biura powinien widzieć w Portalu kończącą się ważność badań lekarskich i szkoleń BHP pracowników. Bardzo by to ułatwiło kontakt z klientem jak i pracę samych kadrowych. Pozdrawiam!  

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...