Skocz do zawartości

Zamówienia wysyłkowe...

Polecane posty

Dzień dobry.

Nowe zamówienia przychodzą do zakładki NOWE, po wystawieniu dokumentu ZK znikają z tej zakładki i mam je w dwóch kolejnych WSZYSTKIE i DO WYSŁANIA ( zakładkę DO  WYSŁANIA chyba utworzyłem sam? )

Czy jest opcja żeby po wystawieniu ZK zamówienia były nadal widoczne w zakładce "NOWE" ? 

9 minut temu, Paweł Nitendel napisał:

Dzień dobry.

Nowe zamówienia przychodzą do zakładki NOWE, po wystawieniu dokumentu ZK znikają z tej zakładki i mam je w dwóch kolejnych WSZYSTKIE i DO WYSŁANIA ( zakładkę DO  WYSŁANIA chyba utworzyłem sam? )

Czy jest opcja żeby po wystawieniu ZK zamówienia były nadal widoczne w zakładce "NOWE" ? 

Tak, można to wyfiltrować samemu wg uznania posługując się kolumną STATUS.

Możesz tworzyć nowe zakładki i zmieniać ich nazwy, możliwości jest sporo.

image.png.4fb8db762aee553e027ee02099bb1e55.png

Tak, jak @MARCIN e-kupowanie.pl wspomniał, możliwości jest sporo. Można też wyłączyć automat systemowy wtedy nie będzie zmieniać statusu po edycji i wszystkie nowe będą nowe, dopóki nie zmieni się statusu ręcznie lub innym automatem:
image.pngJeśli jest wykupiona automatyzacja to można powielić ten automat systemowy i dowolnie konfigurować według potrzeb:image.png

Edytowane przez Rafał Stępień
  • 4 miesiące temu...
W dniu 26.11.2025 o 13:51, Paweł Nitendel napisał:

No właśnie chyba niestety to jest ten sam przypadke opisany w tym wątki:

Gdy oba automaty są włączone, to funkcjonalność takiej konfiguracji jest dla niektórych użytkowników bardzo niewielka. Jak dla mnie do przeróbki, ale ST twierdzi, że to tak ma działać :D

Na ten moment gdy używamy rezerwacji (ZK) to drugi automat interpretuje założenie rezerwacji ZK jako zmianę i zmienia także status. Ja postuluję przeróbkę tego, chciałbym zauważyć, że nikt z użytkowników nie broni obecnego rozwiązania :D Dla mnie automatyczne ustawienie ZK nie powinno sprzęgać się z tym drugim automatem i nie powinno zmieniać statusu, ale wiem, że można to podobno poprawić edytując automaty.

W dniu 26.11.2025 o 15:00, Rafał Stępień napisał:

Tak, jak @MARCIN e-kupowanie.pl wspomniał, możliwości jest sporo. Można też wyłączyć automat systemowy wtedy nie będzie zmieniać statusu po edycji i wszystkie nowe będą nowe, dopóki nie zmieni się statusu ręcznie lub innym automatem:
image.png

Ale wystawienie dokumentu ZK nie powinno być traktowane jako edycja. Ten checkbox "Po edycji zamówienia zmień status na:" traci w ogóle sens kiedy mamy zaznaczone tworzenie dokumentu wstępnego.
Powiedzmy, że już wystawienie dokumentu końcowego lub też jakieś zmiany w zamówieniu (oprócz tego ZK) to wtedy ok można by przestawiać na W trakcie realizacji.

• Lubię to 1
12 minut temu, Leszek Oleszczuk napisał:

Ale wystawienie dokumentu ZK nie powinno być traktowane jako edycja. Ten checkbox "Po edycji zamówienia zmień status na:" traci w ogóle sens kiedy mamy zaznaczone tworzenie dokumentu wstępnego.

Oczywiście, że tak! Kolejny głos za przeróbką (ulepszeniem). Jakbyście to naprawili, to już nawet możnaby pakować w tym oknie NOWE, bo bez tego to ręczne zmienianie statusów i nie odświeża nam automatycznie w oknie NOWE tak jak to pierwotnie miało działać. Tłumaczenie, że to musi tak być bo to zmienia status od razu po zaimportowaniu to ja nie wiem, jakoś strasznie skomplikowana ta konfiguracja, gdy można ją zrobić innym automatem :D 

Edytowane przez HotKey .
W dniu 11.04.2026 o 08:26, MARCIN e-kupowanie.pl napisał:

Było by fajnie, jakby 1 temat był w jednym wątku, chociaż często jeden łączy się z drugim. Mnie osobiście nieco brakuje czasem szybkiej reakcji / odpowiedzi. Nawet te 2, 3 zdania (których oczekujecie i do nas, co słuszne przy obecnej sytuacji). Czasem mam wrażenie, że temat nie jest brany pod uwagę, bo ST się nie włącza. Niekiedy może po prostu napiszcie, że coś się nie da i będzie wiadomo, albo że się da, ale raczej w planach zależnych od rozwoju programu, nie zawsze (przynajmniej ja) oczekuję informacji, że będzie to w wersji X, info, że nie będzie też porządkuje i naszą robotę i podejście do realizowania tego, czego nam (indywidualnie) brakuje... Oczywiście IMO...

To jest Twoje IMO, a niczemu winne nowe osoby przychodzą do nas i dodają nowy temat, który już jest/był/jest w innym "zbiorczym". Nie ma złotego środka niestety i tak jakość feedbacku i responsywność to jest jakiś kosmos (chwaląc kolegów z Insertu tutaj), bo równie dobrze moglibyśmy postawić jakiegoś bota albo AI z autoresponderem.

• Dziękuję 1