Paweł Nitendel 20 Napisano 26 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2025 w Zamówienia wysyłkowe... Dzień dobry. Nowe zamówienia przychodzą do zakładki NOWE, po wystawieniu dokumentu ZK znikają z tej zakładki i mam je w dwóch kolejnych WSZYSTKIE i DO WYSŁANIA ( zakładkę DO WYSŁANIA chyba utworzyłem sam? ) Czy jest opcja żeby po wystawieniu ZK zamówienia były nadal widoczne w zakładce "NOWE" ? Cytuj Link to postu
MARCIN e-kupowanie.pl 1 263 Napisano 26 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2025 w Zamówienia wysyłkowe... 9 minut temu, Paweł Nitendel napisał: Dzień dobry. Nowe zamówienia przychodzą do zakładki NOWE, po wystawieniu dokumentu ZK znikają z tej zakładki i mam je w dwóch kolejnych WSZYSTKIE i DO WYSŁANIA ( zakładkę DO WYSŁANIA chyba utworzyłem sam? ) Czy jest opcja żeby po wystawieniu ZK zamówienia były nadal widoczne w zakładce "NOWE" ? Tak, można to wyfiltrować samemu wg uznania posługując się kolumną STATUS. Możesz tworzyć nowe zakładki i zmieniać ich nazwy, możliwości jest sporo. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 236 Napisano 26 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2025 w Zamówienia wysyłkowe... (edytowane) Tak, jak @MARCIN e-kupowanie.pl wspomniał, możliwości jest sporo. Można też wyłączyć automat systemowy wtedy nie będzie zmieniać statusu po edycji i wszystkie nowe będą nowe, dopóki nie zmieni się statusu ręcznie lub innym automatem: Jeśli jest wykupiona automatyzacja to można powielić ten automat systemowy i dowolnie konfigurować według potrzeb: Edytowane 26 Listopada 2025 przez Rafał Stępień Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 19 Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... Gdzie wejść w ten filtr, bo standardowo na widoku nowe status jest dowolne. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 230 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... Po kliknięciu w WYBRANE. Cytuj Link to postu
HotKey . 428 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... W dniu 26.11.2025 o 13:51, Paweł Nitendel napisał: Czy jest opcja żeby po wystawieniu ZK zamówienia były nadal widoczne w zakładce "NOWE" ? No właśnie chyba niestety to jest ten sam przypadke opisany w tym wątki: Gdy oba automaty są włączone, to funkcjonalność takiej konfiguracji jest dla niektórych użytkowników bardzo niewielka. Jak dla mnie do przeróbki, ale ST twierdzi, że to tak ma działać Na ten moment gdy używamy rezerwacji (ZK) to drugi automat interpretuje założenie rezerwacji ZK jako zmianę i zmienia także status. Ja postuluję przeróbkę tego, chciałbym zauważyć, że nikt z użytkowników nie broni obecnego rozwiązania Dla mnie automatyczne ustawienie ZK nie powinno sprzęgać się z tym drugim automatem i nie powinno zmieniać statusu, ale wiem, że można to podobno poprawić edytując automaty. Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 19 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... W dniu 26.11.2025 o 15:00, Rafał Stępień napisał: Tak, jak @MARCIN e-kupowanie.pl wspomniał, możliwości jest sporo. Można też wyłączyć automat systemowy wtedy nie będzie zmieniać statusu po edycji i wszystkie nowe będą nowe, dopóki nie zmieni się statusu ręcznie lub innym automatem: Ale wystawienie dokumentu ZK nie powinno być traktowane jako edycja. Ten checkbox "Po edycji zamówienia zmień status na:" traci w ogóle sens kiedy mamy zaznaczone tworzenie dokumentu wstępnego. Powiedzmy, że już wystawienie dokumentu końcowego lub też jakieś zmiany w zamówieniu (oprócz tego ZK) to wtedy ok można by przestawiać na W trakcie realizacji. 1 Cytuj Link to postu
HotKey . 428 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... (edytowane) 12 minut temu, Leszek Oleszczuk napisał: Ale wystawienie dokumentu ZK nie powinno być traktowane jako edycja. Ten checkbox "Po edycji zamówienia zmień status na:" traci w ogóle sens kiedy mamy zaznaczone tworzenie dokumentu wstępnego. Oczywiście, że tak! Kolejny głos za przeróbką (ulepszeniem). Jakbyście to naprawili, to już nawet możnaby pakować w tym oknie NOWE, bo bez tego to ręczne zmienianie statusów i nie odświeża nam automatycznie w oknie NOWE tak jak to pierwotnie miało działać. Tłumaczenie, że to musi tak być bo to zmienia status od razu po zaimportowaniu to ja nie wiem, jakoś strasznie skomplikowana ta konfiguracja, gdy można ją zrobić innym automatem Edytowane 9 Kwietnia przez HotKey . Cytuj Link to postu
Popularny post. Bartosz Rosa 2 582 Napisano 10 Kwietnia Popularny post. Udostępnij Napisano 10 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... W dniu 7.04.2026 o 17:06, HotKey . napisał: Gdy oba automaty są włączone, to funkcjonalność takiej konfiguracji jest dla niektórych użytkowników bardzo niewielka. Jak dla mnie do przeróbki, ale ST twierdzi, że to tak ma działać ST twierdzi, ale może się mylić bo jest piątek, po 17 a ja mam jeszcze 30 tematów na forum do przeczytania* ;), że te funkcje zostały dodane jako realizacja tego co było w Sello 1. W dniu 7.04.2026 o 17:06, HotKey . napisał: Na ten moment gdy używamy rezerwacji (ZK) to drugi automat interpretuje założenie rezerwacji ZK jako zmianę i zmienia także status. Tak, bo potrzeba była taka, aby zmienić status w Allegro aby kupujący nie mógł anulować zamówienia jak już to pobraliśmy i jest rezerwacja. Korzystanie z automatu jest dobrowolne . W dniu 7.04.2026 o 17:06, HotKey . napisał: Dla mnie automatyczne ustawienie ZK nie powinno sprzęgać się z tym drugim automatem i nie powinno zmieniać statusu, ale wiem, że można to podobno poprawić edytując automaty. Dla Ciebie tak, dla innego inaczej. Po to właśnie są w nexo dostępne automaty i po to postanowiliśmy oprzeć działanie Sello NX o automaty, żeby można było zrobić tak jak komu pasuje, bez dodawania milionów kolejnych parametrów, bo to ślepa droga. No i nie trzeba czekać aż to dodamy, bo to już jest na wyciągnięcie ręki . * gdyby ktoś nie pisał tylu nowych postów jednego dnia... . Obawiam się, że będzie trzeba wprowadzić limity postów / użytkownika / dobę, albo "posty za inpsunkty" , z których będzie można zatrudnić dodatkową osobę do pomocy. Po prostu nie wyrabiamy z czytaniem, weryfikacją, odpisywaniem, więc bardzo proszę, konkrety, 2..3 zdania, albo będziemy zmuszeni mocno obniżyć jakość i czas udzielania odpowiedzi lub po prostu nie odpowiadać na dłuższe posty. Jest tego za dużo obecnie na nasze możliwości. 3 Cytuj Link to postu
Popularny post. MARCIN e-kupowanie.pl 1 263 Napisano 11 Kwietnia Popularny post. Udostępnij Napisano 11 Kwietnia w Zamówienia wysyłkowe... 14 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Tak, bo potrzeba była taka, aby zmienić status w Allegro aby kupujący nie mógł anulować zamówienia jak już to pobraliśmy i jest rezerwacja. Korzystanie z automatu jest dobrowolne . Ja usuwam gwiazdkę sam. Aktualnie wolę dać czas na rezygnację, niż zacząć przygotowywać paczkę i nie zauważyć maila, że ktoś wypisał zwrot... 14 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Dla Ciebie tak, dla innego inaczej. Automaty są cool. Cieszę się, że będzie tam więcej możliwości w wyborze za niedługo... 14 godzin temu, Bartosz Rosa napisał: Po prostu nie wyrabiamy z czytaniem, weryfikacją, odpisywaniem, więc bardzo proszę, konkrety, 2..3 zdania, albo będziemy zmuszeni mocno obniżyć jakość i czas udzielania odpowiedzi lub po prostu nie odpowiadać na dłuższe posty. Jest tego za dużo obecnie na nasze możliwości. Było by fajnie, jakby 1 temat był w jednym wątku, chociaż często jeden łączy się z drugim. Mnie osobiście nieco brakuje czasem szybkiej reakcji / odpowiedzi. Nawet te 2, 3 zdania (których oczekujecie i do nas, co słuszne przy obecnej sytuacji). Czasem mam wrażenie, że temat nie jest brany pod uwagę, bo ST się nie włącza. Niekiedy może po prostu napiszcie, że coś się nie da i będzie wiadomo, albo że się da, ale raczej w planach zależnych od rozwoju programu, nie zawsze (przynajmniej ja) oczekuję informacji, że będzie to w wersji X, info, że nie będzie też porządkuje i naszą robotę i podejście do realizowania tego, czego nam (indywidualnie) brakuje... Oczywiście IMO... 3 Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 230 Napisano Poniedziałek o 09:52 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:52 w Zamówienia wysyłkowe... W dniu 11.04.2026 o 08:26, MARCIN e-kupowanie.pl napisał: Było by fajnie, jakby 1 temat był w jednym wątku, chociaż często jeden łączy się z drugim. Mnie osobiście nieco brakuje czasem szybkiej reakcji / odpowiedzi. Nawet te 2, 3 zdania (których oczekujecie i do nas, co słuszne przy obecnej sytuacji). Czasem mam wrażenie, że temat nie jest brany pod uwagę, bo ST się nie włącza. Niekiedy może po prostu napiszcie, że coś się nie da i będzie wiadomo, albo że się da, ale raczej w planach zależnych od rozwoju programu, nie zawsze (przynajmniej ja) oczekuję informacji, że będzie to w wersji X, info, że nie będzie też porządkuje i naszą robotę i podejście do realizowania tego, czego nam (indywidualnie) brakuje... Oczywiście IMO... To jest Twoje IMO, a niczemu winne nowe osoby przychodzą do nas i dodają nowy temat, który już jest/był/jest w innym "zbiorczym". Nie ma złotego środka niestety i tak jakość feedbacku i responsywność to jest jakiś kosmos (chwaląc kolegów z Insertu tutaj), bo równie dobrze moglibyśmy postawić jakiegoś bota albo AI z autoresponderem. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty