Łukasz Łuczak 0 Napisano 28 Listopada 2025 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2025 w Pobieranie faktur z KSEF Witam Czy poprzez Biuro GT będzie możliwość pobierania faktur z KSEF automatycznie dla wszystkich klientów biura rachunkowego bez konieczności wchodzenia bezpośrednio w każdego klienta poprzez Rachmistrza GT, Rewizora GT lub ewentualnie Portal Dokumentów? Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 1 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF Dzień dobry, nie przewidujemy wdrożenia takiej funkcjonalności ze względu na ograniczenia techniczne związane z obsługą procesu. Planujemy natomiast umożliwić zbiorcze ustawianie parametrów dotyczących pobierania dokumentów z KSeF, które obecnie można skonfigurować indywidualnie dla poszczególnych podmiotów w Parametrach KSeF. Link to postu
Łukasz Łuczak 0 Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF Czyli z tego wynika że jeśli dogadam się z klientami że ja będę za nich ściągał faktury z KSEF na przykład codziennie to codziennie musiałbym uruchomić rachmistrza gt i rewizora gt na każdym kliencie. Trochę to uciążliwe. Chyba że mają Państwo na to inny łatwiejszy sposób. Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 2 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF Dzień dobry, w programie istnieje możliwość ustawienia automatycznego pobierania faktur z KSeF po jego uruchomieniu. Czy to rozwiązanie nie jest wystarczające? Link to postu
Łukasz Łuczak 0 Napisano 2 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF Dobrze. Czyli rozumiem że po uruchomieniu dajmy na to Rachmistrza GT program pobierze faktury z KSeF dla wszystkim klientów mojego biura którzy udzielili mi uprawnienia do odbioru faktur których mam założonych w programie? Bo nie do końca jestem o tym przekonany. Program prawdopodobnie pobierze faktury tylko dla tego klienta w ramach którego otworzyłem program, nie zawsze w ciągu jednego dnia otwieram rachmistrza gt w kontekście wszystkich klientów. Link to postu
Andrzej Kubik 1 926 Napisano 2 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF 6 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: nie zawsze w ciągu jednego dnia otwieram rachmistrza gt w kontekście wszystkich klientów. Nie bardzo rozumiem, na czym polega problem niepobrania faktur z KSeF do podmiotu, którego Pan w ogóle nie uruchamia? Link to postu
Łukasz Łuczak 0 Napisano 2 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF Chciałem się dogadać z klientami że ja pobieram im faktury z KSeF w dziennych odstępach i ewentualnie udostępniam na portalu dokumentów lub inny sposób (bo wielu klientów pewnie nie będzie chciało pracować przez portal dokumentów) i myślałem że będę to mógł robić w jakiś szybki sposób. Przez to pytam w jaki sposób szybko to zrobić. Ewentualnie jak Insert to widzi. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 694 Napisano 2 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF 15 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: Chciałem się dogadać z klientami że ja pobieram im faktury z KSeF w dziennych odstępach i ewentualnie udostępniam na portalu dokumentów lub inny sposób (bo wielu klientów pewnie nie będzie chciało pracować przez portal dokumentów) i myślałem że będę to mógł robić w jakiś szybki sposób. Przez to pytam w jaki sposób szybko to zrobić. Ja też ciągle nie rozumiem dlaczego chce Pan za klientów wykonywać tę jedną operację "Pobierz" ? Najszybciej byłoby po prostu tego nie robić za klientów. 16 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: Ewentualnie jak Insert to widzi. W jedyny sposób - portal dokumentów. Jeśli nie odpowiada Panu to rozwiązanie to należy szukać poza Insertem. Z ciekawości chciałbym poznać sposób działania tego "jakiegoś" rozwiązania, z którego tak chętnie korzystałaby większość klientów ? Link to postu
Łukasz Łuczak 0 Napisano 2 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF "Słyszę" jakąś wrogość z Państwa strony a ja zadałem tylko normalne pytanie odnośnie sposobów ściągania faktur z KSEF. Nie pracują Państwo również z klientami więc mogą Państwo nie wiedzieć że dla niektórych proste wciśnięcie "pobierz" jest problemowe tak samo jak zalogowanie się na własne konto w portalu dokumentów. Wolałbym sam ściągać faktury bo do końca też nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z inspunktami jeśli to klient pobierze faktury na portal dokumentów (czy wtedy ja też będę musiał jeszcze raz pobierać faktury z KSEF wykorzystując inspunkty czy będę mógł sam pobrać faktury z portalu dokumentów klienta bez wykorzystania inspunktów). Dla mnie to też nowość bo nie korzystałem z portalu dokumentów bo wszyscy kliencie tradycyjnie dostarczali faktury. Dlatego zadałem takie pytanie. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 694 Napisano 2 Grudnia 2025 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2025 w Pobieranie faktur z KSEF (edytowane) 41 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: "Słyszę" jakąś wrogość z Państwa strony Stosując Pana analogię - ma Pan bardzo poważne problemy ze słuchem, niczego takiego nie mówiłem. 41 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: a ja zadałem tylko normalne pytanie odnośnie sposobów ściągania faktur z KSEF. A ja udzieliłem normalnej odpowiedzi, która powinna rozwiać wszystkie wątpliwości, dyskusja powinna być kontynuowana jako odpowiedź na moje pytanie, niestety tej odpowiedzi nie otrzymałem. 41 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: Nie pracują Państwo również z klientami Sugeruję spytać zamiast wyciągać i do tego opisywać publicznie kompletnie błędne wnioski - moja praca polega właśnie na pracy z klientami w zakresie obsługi programów, również z klientami, którzy pracują ze swoimi klientami, więc doświadczeń mam bardzo dużo. 41 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: więc mogą Państwo nie wiedzieć że dla niektórych proste wciśnięcie "pobierz" jest problemowe tak samo jak zalogowanie się na własne konto w portalu dokumentów. Mamy takich klientów, szkolimy ich, tworzą sobie lub my im instrukcje, dzięki którym zawsze mogą sprawdzić jak powtórzyć operacje ze szkolenia. KSeF nie pojawił się wczoraj, ani rok temu, było dużo czasu, aby zastanowić się nad organizacją pracy, przypominają mi się czasy wprowadzania JPK i biura rachunkowe, które aneksowały umowy z warunkami, że jeśli klient nie dostarczy dokumentów w formie elektronicznej to mu podziękują za współpracę, gdyż nie mają zasobów, aby ręcznie ich rozliczyć... To są w końcu dorośli ludzie, którzy podjęli się prowadzenia firmy i obowiązków z tego wynikających, można im pomóc, ale w granicach rozsądku. Oczywiście nie neguję też tego, że Pan chce im pomóc w większym zakresie, nie widzę problemu aby świadczyć taką dodatkową usługę, po prostu poinformowałem jak działają i będą w najbliższej przyszłości działały programy InsERT. 41 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: Wolałbym sam ściągać faktury bo do końca też nie wiem jak będzie wyglądała sprawa z inspunktami jeśli to klient pobierze faktury na portal dokumentów (czy wtedy ja też będę musiał jeszcze raz pobierać faktury z KSEF wykorzystując inspunkty czy będę mógł sam pobrać faktury z portalu dokumentów klienta bez wykorzystania inspunktów). To wszystko jest dobrze wiadome, było tłumaczone na roadshow, jest opisane w artykułach pomocy firmy InsERT, było poruszane na forum, można było spytać swojego dostawcę programów - nie wyjaśniał Pan dlaczego nie skorzystał z tych źródeł wiedzy... W skrócie dany numer nip płaci tylko raz za fakturę z KsEF, więcej na przykład tutaj: -- 41 minut temu, Łukasz Łuczak napisał: Dla mnie to też nowość bo nie korzystałem z portalu dokumentów bo wszyscy kliencie tradycyjnie dostarczali faktury. Można było korzystać na własne potrzeby, właśnie na potrzeby poznania tych rozwiązań, gdzie wiadomo od kilku lat, że będzie wykorzystywany przy KSeF. Edytowane 2 Grudnia 2025 przez Daniel Kozłowski Link to postu
Marta Marjanowska 0 Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego w Pobieranie faktur z KSEF Próbowałam ustawić zbiorczo parametry KSEF za pomocą Biura GT 1.25, Rachmistrz 1.87HF3 i pojawia się poniższe okno, mimo zaznaczenia opcji podłączenia do produkcyjnej wersji KSEF Link to postu
Marek Pasymowski 6 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Pobieranie faktur z KSEF temat odpowiedział na moje pytanie które chciałem zadać. trochę rozczarowujące jest brak możliwości pobrania dokumentów dla wszystkich klientów. Nie ma problemu jak to mała firma i będzie kilka pozycji do ściągnięcia, ale przy firmie z 300 dokumentami i więcej, czekać aż program pobierze dane aby móc na nich pracować? W biurach nie bardzo jest czas aby otwierać każdego klienta po kolei, tylko po to aby przygotować program do pracy, czy czekać za każdym razem na pobranie dokumentów z KSEF. dużo tematów rozczarowujących się pojawia przy zmianie przepisów, pobieranie opłat za ściąganie dokumentów z ksef i wysyłkę do ksef, brak automatyzacji dla biur... a jak przychodzi do przedłużenia licencji to kontakt ze strony insertu każdego dnia, mimo że jest termin płatności... czułem się jakby komornik mnie ścigał za zaległość... zachowanie wygląda jakby firma straciła sporo klientów przez nowe rozwiązania... Link to postu
Tomasz Cichoń 44 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca w Pobieranie faktur z KSEF W dniu 1.12.2025 o 14:12, Martyna Świdzińska napisał: Dzień dobry, nie przewidujemy wdrożenia takiej funkcjonalności ze względu na ograniczenia techniczne związane z obsługą procesu. Planujemy natomiast umożliwić zbiorcze ustawianie parametrów dotyczących pobierania dokumentów z KSeF, które obecnie można skonfigurować indywidualnie dla poszczególnych podmiotów w Parametrach KSeF. Kiedy możemy się spodziewać aktualizacji Biura GT w zakresie ustawiania nowych parametrów KSeF dostosowanych do obsługi portalu dokumentów? To jest kpina, że trzeba do każdego wchodzić indywidualnie i zmieniać ręcznie parametry czy u danego klienta zatrzymywać dokument w portalu czy pobierać bezpośredni do programu... Ha ha ha ha ↑ Jedyne co jest sprawne ostatnio w Państwa produktach to pobieranie za nie opłat. Czy to Nexo czy GT... O sprawnej obsłudze KSeF każdy użytkownik Inserta może tylko pomarzyć. Link to postu
Martyna Świdzińska 228 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca w Pobieranie faktur z KSEF Dzień dobry, zgodnie ze wstępnymi planami publikacja aktualizacji planowana jest na ten tydzień. Link to postu
Arkadiusz Kwieciński 6 Napisano Poniedziałek o 20:17 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:17 w Pobieranie faktur z KSEF A co robi to ustawienie? Bo na pewno nie śaciąga automatycznie faktur, jak mogłoby wynikać z opisu... Link to postu
Polecane posty