ŁUKASZ ZYGNERSKI 0 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych Dzień dobry, Nie możemy drukować paragonów po aktualizacji nexo. Aktualna wersja 58.0.2 Mamy błąd fiskalizacji. "Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych w wersji minimum 19.0. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 777 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych 5 godzin temu, ŁUKASZ ZYGNERSKI napisał: Nie możemy drukować paragonów po aktualizacji nexo. Nie opisał Pan jak przebiegała aktualizacja. 5 godzin temu, ŁUKASZ ZYGNERSKI napisał: Aktualna wersja 58.0.2 Nie podał Pan wersji programu wymienionego w komunikacie programu, czyli wersji serwera urządzeń zewnętrznych (SUZ). 5 godzin temu, ŁUKASZ ZYGNERSKI napisał: "Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych w wersji minimum 19.0. W jakiej wersji jest SUZ ? Jeśli w niższej niż wskazana w komunikacie to należy po prostu zaktualizować... Czy SUZ w ogóle działa ? Link to postu
ŁUKASZ ZYGNERSKI 0 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych Zainstalowany nowy suz rozwiązał problem. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych (edytowane) Ja mam ten problem "Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych w wersji minimum 19.0." Aktualizowałem SUZ i nic to nie dało. Przeniosłem program na nowy komputer z windows 11 i może nie ma sterowników do posnet XL2 Online. Wiecie które zainstalować bo nie ma dedykowanych ? Edytowane 15 Czerwca przez Jakub P. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 777 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych 21 minut temu, Jakub P. napisał: Ja mam ten problem "Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych w wersji minimum 19.0." Czy SUZ w ogóle działa (czy jest połączenie SUZ<->urządzenie) ? Czy przypadkiem nie czekały na instalację aktualizacje systemu operacyjnego ? 23 minuty temu, Jakub P. napisał: Aktualizowałem SUZ i nic to nie dało. Z jakiej wersji do jakiej ? 22 minuty temu, Jakub P. napisał: Przeniosłem program na nowy komputer z windows 11 i może nie ma sterowników do posnet XL2 Online. Wiecie które zainstalować bo nie ma dedykowanych ? O jakie sterowniki chodzi ? Dla systemu operacyjnego są dedykowane do pobrania ze strony producenta drukarki, sterowniki InsERT urządzeń zewnętrznych instalują się razem z SUZ, są jego częścią. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano 15 Czerwca Udostępnij Napisano 15 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych (edytowane) SUZ wykrywa urządzenie. " Z jakiej wersji do jakiej ? " Była wersja 19.1 zainstalowałem ją ponownie i nic. Badziewny ten POSNET nie działa drukowanie paragonów. Drukarka Brother działa po zainstalowaniu sterowników oraz drukarki Zebra, a ten Posnet stoi. Na windows 10 działał, a na windows 11 jest problem. Windows go nie wykrywa. Nie wiem co mam instalować. Nic nie działa. https://www.posnet.com.pl/sterowniki-usb Instrukcja instalacji sterowników FTDI do USB dla systemu Windows 10/11 U mnie nie ma USB serial port. Co za badziewie ten posnet zero automatyzacji wszystko jakoś ukryte zagmatwane powinno samo się łączyć. Edytowane 15 Czerwca przez Jakub P. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych Skoro SUZ go widzi to dlaczego drukarka nie drukuje ? Link to postu
Jakub P. 1 Napisano 17 Czerwca Udostępnij Napisano 17 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych (edytowane) Zrobiłem zgodnie z instrukcją POSNETU https://dokumentacja.posnet.com/ftdi/ i teraz SUZ zdechł Brak połączenia z urządzeniem. Edytowane 18 Czerwca przez Filip Dyszkiewicz Zasady Korzystania z Forum Link to postu
Filip Dyszkiewicz 73 Napisano 18 Czerwca Udostępnij Napisano 18 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych Dzień dobry, w takim przypadku należy odinstalować sterowniki, które spowodowały błąd, i wrócić do wersji, która umożliwiała nawiązanie połączenia. W kwestii błędu połączenia proszę o zweryfikowanie parametrów połączenia z SUZ z poziomu Subiekta nexo. Aby to zrobić, należy: 1. Przejść do modułu Urządzenia, wybrać urządzenie i kliknąć Popraw. 2. Sprawdzić informacje znajdujące się w sekcji Parametry połączenia z serwerem urządzeń zewnętrznych. Dane te należy porównać z informacjami widocznymi w SUZ, w zakładce Ustawienia, w sekcji Parametry połączenia. W razie dalszych problemów o przesłanie zrzutów ekranu z obu wskazanych miejsc, tj. z parametrów połączenia w Subiekcie nexo oraz z ustawień SUZ. Link to postu
Jakub P. 1 Napisano 18 Czerwca Udostępnij Napisano 18 Czerwca w Błąd fiskalizacji Nie udało się połączyć z serwerem urządzeń zewnętrznych Przywróciłem sterownik i w SUZ jest połączenie. Przy pierwszej drukarce fiskalnej nie działa opcja popraw wyskakuje błąd: Zrobiłem że dodałem nowe urządzenie zewnętrzne lokalnie i program dodał jeszcze raz Posnet XL2 i teraz drukują się paragony. Widocznie po przejściu z jednego komputera na drugi trzeba dodać ponownie drukarkę bo nie pamięta program poprzedniego połączenia. Link to postu
Polecane posty