Skocz do zawartości

statusy przesyłek nie zgadzają się z danymi w Allegro

Polecane posty

Godzinę temu, Bartosz Rosa napisał:

Tak, przy starcie Sello NX zleca odświeżenie paczek, ale to się dzieje w wątku roboczym i nie powinno zajmować wątku głównego programu - o czym świadczą te kropki. Zbadamy temat.

Tylko po starcie czy w trakcie pracy również tak się dzieje?

Czy te kropki pojawiają się również jak już leci pobieranie statusów paczek czy wygląda to tak, że najpierw lecą kropki i program jest przymrożony a potem rusza pobieranie statusów paczek? Czy podczas tego pobierania również nie da się nic robić?

U nas dzieje się to przy starcie. W trakcie pracy, nie zauważyłem.

Kropki lecą cały czas, kółko kursora się kręci, nic nie można zrobić, program jest przymrożony w trakcie pobierania statusów paczek. To zdjęcie właśnie zrobiłem przy tym jak program był przymrożony.

image.thumb.png.43271c167eba7737edc4b5cd5702e03e.png

Kilka testów wykonałem i po włączeniu nie tylko nie zacina się, ale także pobiera statusy przesyłek:

image.png.c6a7e911a529e6370c0cbb7a50d1e74a.png

Bo wydawało mi się, że wyłączycie po prostu pobieranie przesyłek chwilkę po włączeniu SELLO NX - a tutaj rozwiązanie ambitniejsze - usunęliście przyczynę zwieszki. Pytanie, czy tak samo moglibyście nam usunąć analogiczny problem przy ręcznym wywoływaniu aktualizacji statusów? Skoro już znaleźliście przyczynę to może w pozostałych przypadkach też to analogicznie zorganizować?

image.png.d4b99b6e58a12b15743ef10fb292a78f.png

Zamraża nam powyższa funkcja SELLO - pytanie na jak długo? U każdego pewnie inaczej. I też nie wiem, czy te kropki przelatujące po oknie z SELLO NX do SUBIEKTa nawet bez Multiprogramu gdy włączone na jednej stacji obie aplikacje to widziałem w v60.0.0 - czy wciąż się nie przenoszą w v60.0.1 - do weryfikacji.

Edytowane przez HotKey .
6 godzin temu, Rafał Stępień napisał:

Zerkniemy czy przyczyna jest ta sama, dzięki za zgłoszenie.

To jeszcze w trakcie pracy programu to się wywoływało - tutaj nie wiem to automat uruchamia, czy coś? Jakby "samo" się to uruchamiało - to by można sprawdzić bo na pewno to samo wywołane pobieranie też mroziło w trakcie pracy SELLO NX.