Łukasz Wojnicki 12 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia w Problem z pobraniem dokumentów Klient wgrał dokumenty na portal, ale Rewizor nie może ich pobrać Dotychczas wszystko działało bez zarzutu, ale dziś pojawił się problem. Przy próbie pobrania dokumentów pojawia się poniższy komunikat. Proszę o pomoc:) Link to postu
Łukasz Wojnicki 12 Napisano 14 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia w Problem z pobraniem dokumentów Godzinę temu, Łukasz Wojnicki napisał: Klient wgrał dokumenty na portal, ale Rewizor nie może ich pobrać Dotychczas wszystko działało bez zarzutu, ale dziś pojawił się problem. Przy próbie pobrania dokumentów pojawia się poniższy komunikat. Proszę o pomoc:) Rewizor GT 1.86 HF1 Podczas automatycznej komunikacji z Portalem Dokumentów InsERT pojawia się błąd: „Brak dokumentu o podanym identyfikatorze w bramce dokumentów InsERT”. W programie nie ma dostępu do Portalu Dokumentów (brak opcji w menu). Proszę o usunięcie wadliwego identyfikatora / reset synchronizacji po stronie bramki. Link to postu
Marek Sadura 2 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia w Problem z pobraniem dokumentów Witam, Mam taki sam problem z jedną z baz danych. Czy ktoś wie jak rozwiązać problem? Link to postu
Łukasz Wojnicki 12 Napisano 16 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia w Problem z pobraniem dokumentów W dniu 14.01.2026 o 21:26, Łukasz Wojnicki napisał: Rewizor GT 1.86 HF1 Podczas automatycznej komunikacji z Portalem Dokumentów InsERT pojawia się błąd: „Brak dokumentu o podanym identyfikatorze w bramce dokumentów InsERT”. W programie nie ma dostępu do Portalu Dokumentów (brak opcji w menu). Proszę o usunięcie wadliwego identyfikatora / reset synchronizacji po stronie bramki. Ponawiam zapytanie o rozwiązanie problemu. Proszę bardzo o odpowiedź, bo mamy zablokowaną całą bazę. Link to postu
Martyna Świdzińska 249 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia w Problem z pobraniem dokumentów Dzień dobry, przesłałam do Państwa wiadomości prywatne. Link to postu
Jan Reczek 2 Napisano 4 Maja Udostępnij Napisano 4 Maja w Problem z pobraniem dokumentów Dzień dobry. Też dziś klient zwraca mi uwagę, że nie ma w KSEFie faktury ode mnie. Odbierają w Rachmistrzu GT, próbują pobrać za pomocą numeru faktury, ale okazuje się, że w KSEFie jej nie ma:( Ja natomiast wystawiałem ją i wysyłałem w Subiekt Nexo Pro. Mam numer KSEF i upo. O co chodzi? Link to postu
Jan Reczek 2 Napisano 4 Maja Udostępnij Napisano 4 Maja w Problem z pobraniem dokumentów Błąd namierzony. Przy wystawieniu faktury popełniłem błąd. W kartotece klienta był ustawiony VATIN a jego stosowanie było ustawione na ZAWSZE więc faktura do KSef szła z przedrostkiem PL. U mnie w wystawionych w KSEF była widoczna - do klienta nie przeszła. Mogło by to być zablokowane:( Link to postu
Jarosław Domin 12 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca w Problem z pobraniem dokumentów Dołączam do tematu... Na dzień dzieisjszy u jednego z klientów biura rachunkowego część dokumentów z maja, spośród wsystkich dostępnych w portalu jest pobierana do Rewizora GT, a część nie i to bez widocznego powodu Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca w Problem z pobraniem dokumentów Dzień dobry, jaki status mają faktury w Portalu Dokumentów? Czy problem dotyczy jedynie dokumentów o danym typie (np. wyłącznie faktur sprzedaży) lub od określonej daty, czy też występuje losowo dla wszystkich dokumentów? Proszę o zrzuty ekranu problematycznych pozycji z Portalu Dokumentów, z widocznym paskiem adresu, a także zrzut ekranu z poziomu programu księgowego, z modułu Dokumenty pobrane. Dodatkowo proszę o podanie NIP klienta oraz biura rachunkowego, które udostępniło usługę. Link to postu
Jarosław Domin 12 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca w Problem z pobraniem dokumentów Poszło na priv ... Link to postu
Martyna Świdzińska 249 Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca w Problem z pobraniem dokumentów (edytowane) Dzień dobry, z przesłanych zrzutów ekranu wynika, że dokumenty w Portalu Dokumentów posiadają status "Nowy", co oznacza, że nie zostały jeszcze przekazane do księgowości (programu Rewizor/Rachmistrz). Proszę zaznaczyć wskazane dokumenty i skorzystać z opcji Zakończ i wyślij do księgowości, a następnie ponownie pobrać dokumenty w programie oraz zweryfikować, czy problem nadal występuje. Edytowane 24 Czerwca przez Martyna Świdzińska Link to postu
Jarosław Domin 12 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca w Problem z pobraniem dokumentów NIeby dobrze. Tylko, że opcja Zakończ i wyślij do księgowości jest nieaktywna Link to postu
Martyna Świdzińska 249 Napisano 29 Czerwca Udostępnij Napisano 29 Czerwca w Problem z pobraniem dokumentów Dzień dobry, z opcji można skorzystać po zalogowaniu do Portalu Dokumentów jako użytkownik Portalu (klient lub biuro rachunkowe). Funkcja ta nie jest dostępna w Trybie podglądu biura. Link to postu
tadeusz starczewski 9 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów u was tez tak pobiera do portalu z ksef godzinami? 2 Link to postu
Emilia Szymańska 17 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów Dzień dobry , jeden z klientów zgłosił że w piątek kliknął pobierz dokumenty z KSEF i od piątku cały czas kółeczko się kreci - obojętnie czy z komputera, czy z telefonu, ze strony biura klikam również poberz z KSEF i drugi sygnał: 1 Link to postu
Beata Zelent 5 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów 9 minut temu, Emilia Szymańska napisał: Dzień dobry , jeden z klientów zgłosił że w piątek kliknął pobierz dokumenty z KSEF i od piątku cały czas kółeczko się kreci - obojętnie czy z komputera, czy z telefonu, ze strony biura klikam również poberz z KSEF i drugi sygnał: Mamy ten sam problem... 1 Link to postu
Rafał Turoń 4 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów potwierdzam kółko się kreci, nic nie pobiera 1 Link to postu
Martyna Świdzińska 249 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów (edytowane) Dzień dobry, proszę o przesłanie NIP przykładowego klienta, u którego występuje problem oraz danych diagnostycznych ze stanowiska, na którym został on zaobserwowany. Procedura została opisana w artykule: InsERT nexo – Jak wygenerować dane diagnostyczne? InsERT GT – Jak wygenerować dane diagnostyczne? W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z firmą InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej. Edytowane 6 Lipca przez Martyna Świdzińska Link to postu
Rafał Turoń 4 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów ale skąd dane diagnostyczne - z portalu dokumentów? Pani Emilia Szymańska nawet screna przesłała z portalu dokumentów. Powtarzam, nie działa u każdego klienta pobieranie dokumentów z KSEF do portalu dokumentów Link to postu
Martyna Świdzińska 249 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów Jeżeli problem dotyczy wyłącznie pobierania dokumentów z Portalu Dokumentów, wystarczające będzie przesłanie NIP jednego przykładowego klienta. Link to postu
Rafał Turoń 4 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów (edytowane) Pani kochana - problem dotyczy pobierania dokumentów do portalu dokumentów z ksef. Jak mam je wysłać do Rachmistrza juk ich nie mam na portalu. Proszę czytać uważnie co tu piszemy! Edytowane 6 Lipca przez Rafał Turoń Link to postu
Martyna Świdzińska 249 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów Wstępna analiza wykazała, że źródło problemu znajduje się po naszej stronie. Poprawka zostanie wdrożona w godzinach wieczornych. Do tego czasu dostęp do usługi może być ograniczony. Przepraszamy za powstałe niedogodności. Aktualny status usługi można śledzić na stronie: InsERT – Status Link to postu
Marta Sz. 7 Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów 10 minut temu, Martyna Świdzińska napisał: Wstępna analiza wykazała, że źródło problemu znajduje się po naszej stronie. Poprawka zostanie wdrożona w godzinach wieczornych. Do tego czasu dostęp do usługi może być ograniczony. Przepraszamy za powstałe niedogodności. Aktualny status usługi można śledzić na stronie: InsERT – Status W naszym przypadku problem też jest u osób, które nie mają portalu dokumentów. Link to postu
Izabela Szatrawska 12 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów W dniu 19.06.2026 o 10:52, Jarosław Domin napisał: Dołączam do tematu... Na dzień dzisiejszy u jednego z klientów biura rachunkowego część dokumentów z maja, spośród wszystkich dostępnych w portalu jest pobierana do Rewizora GT, a część nie i to bez widocznego powodu Ja mam ten problem co miesiąc, zgłaszałam w innym wątku... U mnie jest tak, że oznaczone są w Portalu jako "W KSIĘGOWOŚCI " - a nie wchodzą do Rachmistrza. Pobrałam, wgrałam jeszcze raz - i nadal ich nie ma. ... 2x zeżarło INSpunkty, a dokumentów nie ma... Może to, ze się nie oznacza w Portalu miesiąc księgowania? Ale to skany zwykłe i co to ma do rzeczy? Data dodania przez klienta powinna definiować kiedy mam to zobaczyć. Podpowiadam tylko, ze tu może tkwić błąd - w dacie księgowania na samym Portalu... zrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji zzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdfzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdf Portalu.pdfzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdfzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdf Link to postu
Kacper Panek 454 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Problem z pobraniem dokumentów Dzień dobry, proszę zweryfikować, czy problem nie wynika z ustawień filtrów. Proszę w Rachmistrzu nexo ustawić Miesiąc rozliczeniowy na "(dowolna)". Link to postu
Polecane posty