Skocz do zawartości

Problem z pobraniem dokumentów

Polecane posty

Godzinę temu, Łukasz Wojnicki napisał:

Klient wgrał dokumenty na portal, ale Rewizor nie może ich pobrać Dotychczas wszystko działało bez zarzutu, ale dziś pojawił się problem. Przy próbie pobrania dokumentów pojawia się poniższy komunikat. Proszę o pomoc:)

image.png.bcb61fc9627c6f599aabdde00ade2f2e.png

Rewizor GT 1.86 HF1
Podczas automatycznej komunikacji z Portalem Dokumentów InsERT pojawia się błąd:
„Brak dokumentu o podanym identyfikatorze w bramce dokumentów InsERT”.
W programie nie ma dostępu do Portalu Dokumentów (brak opcji w menu).
Proszę o usunięcie wadliwego identyfikatora / reset synchronizacji po stronie bramki.

W dniu 14.01.2026 o 21:26, Łukasz Wojnicki napisał:

Rewizor GT 1.86 HF1
Podczas automatycznej komunikacji z Portalem Dokumentów InsERT pojawia się błąd:
„Brak dokumentu o podanym identyfikatorze w bramce dokumentów InsERT”.
W programie nie ma dostępu do Portalu Dokumentów (brak opcji w menu).
Proszę o usunięcie wadliwego identyfikatora / reset synchronizacji po stronie bramki.

Ponawiam zapytanie o rozwiązanie problemu. Proszę bardzo o odpowiedź, bo mamy zablokowaną całą bazę.

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dzień dobry,

jaki status mają faktury w Portalu Dokumentów?

Czy problem dotyczy jedynie dokumentów o danym typie (np. wyłącznie faktur sprzedaży) lub od określonej daty, czy też występuje losowo dla wszystkich dokumentów?

Proszę o zrzuty ekranu problematycznych pozycji z Portalu Dokumentów, z widocznym paskiem adresu, a także zrzut ekranu z poziomu programu księgowego, z modułu Dokumenty pobrane. Dodatkowo proszę o podanie NIP klienta oraz biura rachunkowego, które udostępniło usługę.

Dzień dobry,

z przesłanych zrzutów ekranu wynika, że dokumenty w Portalu Dokumentów posiadają status "Nowy", co oznacza, że nie zostały jeszcze przekazane do księgowości (programu Rewizor/Rachmistrz).

Proszę zaznaczyć wskazane dokumenty i skorzystać z opcji Zakończ i wyślij do księgowości, a następnie ponownie pobrać dokumenty w programie oraz zweryfikować, czy problem nadal występuje.

Edytowane przez Martyna Świdzińska

Dzień dobry,
proszę o przesłanie NIP przykładowego klienta, u którego występuje problem oraz danych diagnostycznych ze stanowiska, na którym został on zaobserwowany. Procedura została opisana w artykule:

W formularzu kontaktowym proszę o zaznaczenie kontynuacji korespondencji z firmą InsERT pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej.

Edytowane przez Martyna Świdzińska
10 minut temu, Martyna Świdzińska napisał:

Wstępna analiza wykazała, że źródło problemu znajduje się po naszej stronie. Poprawka zostanie wdrożona w godzinach wieczornych. Do tego czasu dostęp do usługi może być ograniczony. Przepraszamy za powstałe niedogodności.

Aktualny status usługi można śledzić na stronie:

W naszym przypadku problem też jest u osób, które nie mają portalu dokumentów. 

W dniu 19.06.2026 o 10:52, Jarosław Domin napisał:

Dołączam do tematu...

Na dzień dzisiejszy u jednego z klientów biura rachunkowego część dokumentów z maja, spośród wszystkich dostępnych w portalu jest pobierana do Rewizora GT, a część nie i to bez widocznego powodu :(

Ja mam ten problem co miesiąc, zgłaszałam w innym wątku... U mnie jest tak, że oznaczone są w Portalu jako "W KSIĘGOWOŚCI " - a nie wchodzą do Rachmistrza. Pobrałam, wgrałam jeszcze raz - i nadal ich nie ma. ...

2x zeżarło INSpunkty, a dokumentów nie ma...

Może to, ze się nie oznacza w Portalu miesiąc księgowania? Ale to skany zwykłe i co to ma do rzeczy? Data dodania przez klienta powinna definiować kiedy mam to zobaczyć.

Podpowiadam tylko, ze tu może tkwić błąd - w dacie księgowania na samym Portalu...

zrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji zzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdfzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdf Portalu.pdfzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdfzrzuty z ekranu 06.2026 brak 4 pozycji z Portalu.pdf

• Dodaj nową pozycję...