Skocz do zawartości

Problem z synchronizacją Subiekt GT - sello nx - Allegro

Polecane posty

Witam,
Od jakiegoś czasu (wcześniej działało dobrze) pojawia mi się problem z nowo wystawianymi aukcjami. Nie chcą się synchronizować stany. Starsze aktywne aukcje działają bez zarzutów. 
Aukcje tworze przez allegro. Gdy pojawi się na sello podpinam pod nią produkt z subiekta GT, klikam zapisz zmiany i wyślij. Jak pisałem powyżej, na tym schemacie działam od początku i starsze aukcje utrzymują synchronizacje. Dotarliśmy do momentu że kiedy podpięta aukcję dezaktywuje na sello a za moment ją aktywuje pojawia się przy produkcie zielony "ptaszek" ,co skutkuje że powinno być okej. Mogę oczywiście poprawiać tak każdą aukcje ale jest to czasochłonne i problematyczne, tym bardziej że wcześniej wystarczyło podpiąć produkt z magazynu do aukcji. Jak mogę zażegnać ten problem? Pozdrawiam

Automatyczne parowanie ofert z asortymentem działa wg. ustawień w koncie integracji danego konta. Domyślnie ustawione jest tak, że sygnatura z Allegro (SKU) musi być identyczna z symbolem asortymentu.

Można również zrobić to zbiorcze na ofertach -> Ctrl+B -> Asortyment i tam można wybrać różne metody powiązania asortymentów z ofertami.

Przy samej synchronizacji, jeśli ona nie działa, należy zwrócić uwagę na poniższe aspekty:

• czy oferta jest powiązana z poprawnym towarem
  • czy w ofercie wybrany jest poprawny magazyn (w przypadku Subiekta GT może tam być niepoprawny domyślny MAG nexo, zamiast MAG (GT)
  • czy oferta jest oznaczona cechą, która ustawiona jest w parametrach ofert dla automatu synchronizującego
  • czy w parametrach ofert jest włączone:
    • generowanie zmian ilości dla ofert z wybraną cechą (automat)
    • cykliczne wysyłanie zmian w ofertach oczekujących na wysłanie (automat)