Bogumił Pietrucha 0 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia w Problem z synchronizacją Subiekt GT - sello nx - Allegro Witam, Od jakiegoś czasu (wcześniej działało dobrze) pojawia mi się problem z nowo wystawianymi aukcjami. Nie chcą się synchronizować stany. Starsze aktywne aukcje działają bez zarzutów. Aukcje tworze przez allegro. Gdy pojawi się na sello podpinam pod nią produkt z subiekta GT, klikam zapisz zmiany i wyślij. Jak pisałem powyżej, na tym schemacie działam od początku i starsze aukcje utrzymują synchronizacje. Dotarliśmy do momentu że kiedy podpięta aukcję dezaktywuje na sello a za moment ją aktywuje pojawia się przy produkcie zielony "ptaszek" ,co skutkuje że powinno być okej. Mogę oczywiście poprawiać tak każdą aukcje ale jest to czasochłonne i problematyczne, tym bardziej że wcześniej wystarczyło podpiąć produkt z magazynu do aukcji. Jak mogę zażegnać ten problem? Pozdrawiam Cytuj Link to postu
Bogumił Pietrucha 0 Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia w Problem z synchronizacją Subiekt GT - sello nx - Allegro Mam 2 konta na Allegro i wystawiam ten sam produkt na dwa konta. Wcześniej automatycznie parowało aukcje, na ten moment już nie działa synchronizacja i nie pokazuje mi stanu faktycznego na kontach lub synchronizuje tylko na jednym z nich Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 582 Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego w Problem z synchronizacją Subiekt GT - sello nx - Allegro Automatyczne parowanie ofert z asortymentem działa wg. ustawień w koncie integracji danego konta. Domyślnie ustawione jest tak, że sygnatura z Allegro (SKU) musi być identyczna z symbolem asortymentu. Można również zrobić to zbiorcze na ofertach -> Ctrl+B -> Asortyment i tam można wybrać różne metody powiązania asortymentów z ofertami. Przy samej synchronizacji, jeśli ona nie działa, należy zwrócić uwagę na poniższe aspekty: czy oferta jest powiązana z poprawnym towarem czy w ofercie wybrany jest poprawny magazyn (w przypadku Subiekta GT może tam być niepoprawny domyślny MAG nexo, zamiast MAG (GT) czy oferta jest oznaczona cechą, która ustawiona jest w parametrach ofert dla automatu synchronizującego czy w parametrach ofert jest włączone: generowanie zmian ilości dla ofert z wybraną cechą (automat) cykliczne wysyłanie zmian w ofertach oczekujących na wysłanie (automat) Cytuj Link to postu
Polecane posty