Kuba Fornalski 254 Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF nie ma Link to postu
Marcin Kasprzycki 217 Napisano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Wyszukiwarka pojawia się przy ponad 10 portfelach. Jeżeli wszystkie portfele są widoczne na jednej stronie, to wyszukiwanie jest raczej zbędne. Link to postu
Kuba Fornalski 254 Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Ok, jak rozumiem portfele dodatkowe mogą tworzyć tylko administratorzy globalni? Link to postu
Kuba Fornalski 254 Napisano 13 Kwietnia Udostępnij Napisano 13 Kwietnia w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF 7 minut temu, Marcin Kasprzycki napisał: Wyszukiwarka pojawia się przy ponad 10 portfelach. W takim razie nie przetestuje, czekam z założeniem tych kilkuset portfeli na automatyzacje, bo inaczej się zarąbie z doładowaniami Link to postu
Marcin Kasprzycki 217 Napisano 14 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF 16 godzin temu, Kuba Fornalski napisał: Ok, jak rozumiem portfele dodatkowe mogą tworzyć tylko administratorzy globalni? Tak, konieczne jest posiadanie uprawnień globalnego administratora. Link to postu
Joanna ADK 0 Napisano 7 Maja Udostępnij Napisano 7 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF W dniu 20.02.2026 o 06:22, Marcin Kasprzycki napisał: Tworzenie portfeli dodatkowy zostanie udostępnione w drugiej połowie marca. Portfele dodatkowe są tylko opcją, w ramach której można limitować wykorzystanie InsPunktów przez poszczególnych klientów. Od 1 kwietnia wszystkie operacje dotyczące klientów będą domyślnie rozliczane w portfelu głównym biura rachunkowego. A mam takie pytanie - mam biuro rachunkowe i o ile w ramach Rewizora i Rachmistrza GT działa pula InsPunktów z mojego biura, to w Subiekcie GT jest osobny portfel. Czy jest jakaś możliwość udostępnienia tych InsPunktów biura rachunkowego także do Subiekta GT klienta? Link to postu
Marcin Kasprzycki 217 Napisano 8 Maja Autor Udostępnij Napisano 8 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF 11 godzin temu, Joanna ADK napisał: A mam takie pytanie - mam biuro rachunkowe i o ile w ramach Rewizora i Rachmistrza GT działa pula InsPunktów z mojego biura, to w Subiekcie GT jest osobny portfel. Czy jest jakaś możliwość udostępnienia tych InsPunktów biura rachunkowego także do Subiekta GT klienta? Transfer InsPunktów jest możliwy wyłącznie pomiędzy firmami o tym samym NIPie. W tym przypadku klient niezależnie korzysta z portfela w swoim profilu firmy. 1 Link to postu
ZOFIA MATUSZ-BRZEZIŃSKA 0 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Witam . Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić mi dlaczego InsPunkty pobierane są z portfela w większej ilości niż pobrane dokumenty z KSeF. Dla przykładu w dniu dzisiejszym pobrałam 66 dokumentów z KSeF do Rachmistrza GT a pobrało mi 133 InsPunkty . Obsługuję ponad 80 firm i takie znikanie InsPunktów z portfela troszkę mnie przeraża. Mam wrażenie, że InsPunkty pobierane są drugi raz za już pobrane dokumenty. Czy jest to możliwe ?? Link to postu
Kuba Fornalski 254 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Inspunkty są pobierane w momencie w którym klient pobierze je do swojego PD lub wyślę fakturę w subiekt123. Więc działania klientów raczej mają wpływ na punkty. Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF A gdzie mam się zwrócić o pomoc w następującej sprawie. Z uwagi na inspunkty nie przedłużyłam abonamentu w maju na Rewizora nexo . Teraz okazuje się że program blokuje możliwość gednerowania JPK-Vat za okresy gdy abonamenet był aktywny oraz nie mogę za te okrresy przygotować korekty ! Pisałam do Insert - brak reakcji. Nie pierwszy raz zmieniam program. Dlaczego blokujecie funkcjonalnosci z dokumentów gdzie okres abonamentowy był opłacony ???? CO ma zrobić ? Link to postu
Andrzej Kubik 2 022 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Abonament zawsze określał co można zrobić w danej chwili. Nie oceniam, tak było i tak jest.Co ma Pani zrobić?Kupić abonament Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Przecież ja za ten okres którego dotyczy deklaracja zapłaciłam. Dlaczego nie mam za te okresy pełnej funkcjonalności ? Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Potrzebuje też plików JPK-Vat dla audytu - wszystko poblokowane. Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Z uwagi na konieczność sporzadzenia korekt JPK-Vat za miesiące gdy abonament był aktywny a teraz nie jest , proszę o odblokowanie dla tych celów - tylko do miesiecy które były opłacone Zakupiłam program gwarantujący zgodność z przepisami, mam obowiązek przechowywania ksiąg i możliwości sporządzenia korekt wynika z przepisów podatkowych (Ordynacja podatkowa, ustawa o VAT), jako podatnik mam prawo i obowiązek składać korekty deklaracji/JPK za okresy historyczne, a dane zostały legalnie wytworzone w czasie aktywnej licencji, blokowanie dostępu do własnych danych lub uniemożliwienie wygenerowania ustawowo wymaganego pliku - narusza zgodność z przepisami gwarantowaną przez Insert w momencie zakupu chodzi o okres, gdy abonament był aktywny, korekta wynika z obowiązków wobec MF, nie oczekuję nowych funkcji, tylko dostępu do własnych historycznych danych i obowiązkowych plików. InsERT opisuje pełną obsługę korekt JPK w Rewizorze nexo. oraz wskazuje, że program służy do generowania i korekt JPK_V7. brak możliwości wygenerowania korekty JPK po wygaśnięciu abonamentu utrudnia wykonanie obowiązków ustawowych, gdy chodzi o stare okresy rozliczeniowe. wskazuję :, że dane dotyczą okresu objętego aktywnym abonamentem, że potrzebna jest realizacja obowiązków ustawowych, że brak możliwości wygenerowania korekty/JPK utrudnia wykonanie obowiązków podatkowych. Proszę o niezwłoczne odblokowanie funkcji w zakresie możliwości korekt i generowania JPK tylko za miesiące które były opłacone tj czasowe odblokowania funkcji, wygenerowania pliku przez serwis, albo eksportu danych w otwartym formacie. art. 86 §1 Ordynacji podatkowej (prowadzenie i przechowywanie ksiąg), obowiązek składania korekt, zasada proporcjonalności ograniczeń licencyjnych. brak możliwości wykonania ustawowej korekty historycznej na własnych danych — jest naruszenie gwarancji zakupionej licencji Proszę o oficjalne stanowisko i uzasadnienie blokady. Dodam że nie ma nawet możliwości wygenerowania JPK i wysylki za pomocą innego programu, co chętnie uczynię, ale muszę mieć możłiwość wygenerowania. Blokada za okres który przecież był opłącony - jest naruszenie praw wynikających z licencji Link to postu
Andrzej Kubik 2 022 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Jeśli chodzi tylko o korekty to Insert zwykle nie robi problemów i udziela krótkiego kilkudniowe ho abonamentu.Proszę się zwrócić do swojego opiekuna. Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Nic mi nie wiadomo o opiekunie. Gdzie mam go szukać ? Link to postu
Kacper Panek 447 Napisano 26 Maja Udostępnij Napisano 26 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Dzień dobry, w związku z przesłanym formularzem zgłoszeniowym odpowiedź została udzielona drogą mailową. Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Dziękuję za włączenie na chwilę bym mogła przeprocesować korekty, natomiast procedura że muszę się prosić o okresy za które dawno zapłaciłam i włączenie " na chwilę" , jest dla mnie niezrozumiała Za okres abonamentowy opłacony klient powinien zachować pełną funkcjonalność. Z uwagi na nieuczciwe zachowanie Insert ( naliczanie inspunktów z plików zewnętrznych mimo braku włączenia KSef w samym insert - w dodatku bez zmiany regulaminu dla abonentów w momencie opłaty z góry wiele miesiecy temu) przeniosłam pełną rachunkowość do alternatywnych dostawców rezygnując z Rewizora Teraz widze kolejne nie w porządku zachowania Z nowym rokiem zmienię także program do uproszczonej księgowości - rezygnując z Rachmistrza Insertu Czy obowiazkowy plik JPK z KPIR , czy EPP za rok 2026 , któr y w 2027 muszę wysłać do Ministerstwa wygeneruję bez proszenia czy też znów będę musiał prosić INSERT o warunkowe włączenie ???? Abonament mam opłacony za cały rok do końcówki stycznia 2027, ale generować będę mogła zapewne w lutym i marcu Zakupując program - kupuję go z pełną funkcjonalnością i ze wszystkimi obowiązkowymi deklaracjami Uciecie funkcjonalności "Wstecz" za okresy już opłacone jest nie do pomyślenia Proszę o jasne stanowisko w sprawie - czy wygeneruję obowiązkowy plik JPK z KPIR i EPP za okres 2026 po wygaśnięciu abonamentu ? Musze wiedzieć na jakie straty finansowe i stres mam być przygotowana. Czy zostane zmuszona do zakupu abonamentu na kolejny rok by wygenerować pliki, czy też dostanę dwa dni by wygenerować pliki Link to postu
Kuba Fornalski 254 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Z jednej strony się z Panią zgadzam a z drugiej strony. Ktoś ma funkcjonalności w trakcie trwania abonamentu, a nie za okresy trwania abonamentu. Jeżeli ktoś nie ma abonamentu, a przyjmuje klienta w czerwcu który już ma firmę i wtedy też ktoś kupi abonament to znaczy, że ma nie mieć możliwości korygowania i wprowadzania danych za okres styczeń-czerwiec tego roku, tylko dopiero od czerwca? To też byłby absurd. Jak mi wiadomo w niektórych chmurowych aplikacjach jest jeszcze gorzej, bo jak Pani nie zapłaci za dostęp to po prostu Pani go traci i nawet danych nie można podejrzeć, póki się nie zapłaci. A tutaj wszystkie dane są widoczne, tylko niektóre funkcje nie działają. Link to postu
Iwona Błoniarczyk-Stencel 11 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Te "niektóre funkcje" to ustawowy obowiązek. Klient nie może mieć blokady jakiejkolwiek okresów za które zapłacił, funkcjonalności wymaganych ustawą jak generowanie i wysyłka JPK-Vat. Takie postępowanie jest naruszeniem wszelkich zasad i naraża klientów na straty finansowe oraz ogromny stres Ten rok i suma działań Insert jak dla mnie - wielki minus. Szok i rozczarowanie. Kompletny brak szacunku do ludzkiej pracy i bezwględność w stosunku do klientów Jak czytam z czym borykają się ci co postanowili korzystać z inspunktów, z portfelami itp - widac wyraźnie że nawet ta zbujecka procedura nie jest dobrze przygotowana / skupienie było jak widać głównie na pobór opłat / Pobierane nadmiarowe środki ( dodatkowy koszt bez zmiany regulaminów w momencie opłacania z góry - tylko informacja handlowa na stronie - przypominam - a mam kopię tych regulaminów ) za instrument którego na razie wiele osób nie rozumie, wymuszanie opłat od plików z numerami KSEF Nie pobranych w Insercie, a na koniec jak odjedziesz to proś bo nie masz funkcji za które już nam kiedyś zapłaciłeś ...i co nam zrobisz ???. A co do Pana przykładów z innych programów: szczerze - pracuję na kilku równolegle - w ciągu ostatnich 30 lat zmieniałam oprogramowanie z różnych przyczyn nie raz. Takiego numeru żebym nie mogła wysłać korekty z programu z okresu historycznego na który już nie mam abonamentu ale ponieważ dotyczy miesiąca gdzie abonament był - nie miałam. Bez problemu wchodzę wysyłam. Przecież mam cały czas do tego okresu pełne prawo . Był opłacony. Poważnie : uważa Pan że Insert jest w porządku ? Link to postu
Kuba Fornalski 254 Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja w Portfel InsERT w programach objętych obsługą KSeF Jakbym udostępniał program też bym to robił na zasadzie że sprzedaje dostęp na dany czas, a nie na to jakie okresy ktoś nimi robi. Natomiast uważam że generowanie i eksportowanie jpk powinno być w podstawowej licencji a nie w abonamencie, biorąc pod uwagę że i teraz i tak inspunkty raczej są tym produktem najbardziej sprzedażowym i przychodogennym. Link to postu
Polecane posty