PAWEŁ NADULNY 0 Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca w Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja. Witam wszystkich. Czy ktoś z forumowiczów usuwał nr licencji i wpisywał go oraz aktywował SubiektaGT ponownie? Pytanie co dzieje się w takim przypadku z "archaicznym" nieco już Subiektem Mobilnym a mianowicie czy program żąda wpisania ponownie nr licencji oraz czy "się prawidłowo aktywuje" ? Link to postu
Paulina Królik 6 Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca w Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja. Co Pan chce osiągnąć, licencja przypisuje się do NIP i można na nowo sobie stworzyć podmiot na NIP i ponownie aktywować, niestety nie wiem jak to ma się do pracy z Subiektem mobilnym. Link to postu
Daniel Kozłowski 1 653 Napisano 2 Marca Udostępnij Napisano 2 Marca w Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja. 6 godzin temu, PAWEŁ NADULNY napisał: Czy ktoś z forumowiczów usuwał nr licencji i wpisywał go oraz aktywował SubiektaGT ponownie? Robiłem to niezliczoną liczbę razy. 6 godzin temu, PAWEŁ NADULNY napisał: Pytanie co dzieje się w takim przypadku z "archaicznym" nieco już Subiektem Mobilnym a mianowicie czy program żąda wpisania ponownie nr licencji oraz czy "się prawidłowo aktywuje" ? Nie miałem okazji uruchamiać mobilnego Subiekta, ani jako nowej licencji, ani już użytkowanej, ale niczego nie będzie żądał program, który nie będzie uruchamiany. Link to postu
PAWEŁ NADULNY 0 Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca w Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja. Do tej pory używam mobilnego i chciałbym to kontynuować, stad pytanie o jego zachowanie po wykasowaniu licencji. To może inaczej zadam pytanie: Jeżeli wykasowanie licencji i wpisanie jej(ten sam nip, ta sama firma) na nowo oraz aktywacja nie będzie satysfakcjonujące to czy mogę przywrócić stan bazy danych(podmiotu) z kopi zapasowej i nic się nie zmieni? Link to postu
Daniel Kozłowski 1 653 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca w Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja. 2 godziny temu, PAWEŁ NADULNY napisał: Do tej pory używam mobilnego i chciałbym to kontynuować, stad pytanie o jego zachowanie po wykasowaniu licencji. Proszę sprawdzić na kopii podmiotu. 2 godziny temu, PAWEŁ NADULNY napisał: To może inaczej zadam pytanie: Może proszę zacząć od początku i opisać jaki problem próbuje Pan rozwiązać. 2 godziny temu, PAWEŁ NADULNY napisał: Jeżeli wykasowanie licencji i wpisanie jej(ten sam nip, ta sama firma) na nowo oraz aktywacja nie będzie satysfakcjonujące to czy mogę przywrócić stan bazy danych(podmiotu) z kopi zapasowej i nic się nie zmieni? Tak, ale jak wyżej, sugeruję sprawdzić na kopii podmiotu, jeśli coś pójdzie nie tak, to nie wpływanie to na podmiot produkcyjny,. Link to postu
PAWEŁ NADULNY 0 Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca w Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja. ok, od nowa Pracujemy na SubiekcieGT(1.87hf3) + kilka stanowisk(4) Subiekta mobilnego(staroć ale działa). Jakiś czas temu, ktoś uruchomił Gratyfikantagt (wersję próbną), ktoś inny "wklepał"bezmyślnie jakiś losowy numer licencji, finalnie nie kupiono Gratyfikanta nie aktywowano go i nie używamy go(kadry i płace zlecono "na zewnątrz"). Teraz pojawiła się potrzeba uruchomienia Zielonego plusa, ale uniemożliwia to właśnie Gratyfikant w starej wersji (1.09 bodajże) - wyskakuje komunikat o niemożliwości uruchomienia Plusa ze względu na starą wersję Gratyfikanta (minimalnie żąda 1.14). Mam do wyboru kupić Grat...i go nie używać, lub wpisać na nowo nr licencji i aktywować na tym samym podmiocie - z tąd moje pytania. Link to postu
Polecane posty