Skocz do zawartości

Usuwanie nr licencji i ponowna aktywacja.

Polecane posty

6 godzin temu, PAWEŁ NADULNY napisał:

Czy ktoś z forumowiczów usuwał nr licencji i wpisywał go oraz aktywował SubiektaGT ponownie?

Robiłem to niezliczoną liczbę razy.

6 godzin temu, PAWEŁ NADULNY napisał:

Pytanie co dzieje się w takim przypadku z "archaicznym" nieco już Subiektem Mobilnym a mianowicie czy program żąda wpisania ponownie nr licencji oraz czy "się prawidłowo aktywuje" ? 

Nie miałem okazji uruchamiać mobilnego Subiekta, ani jako nowej licencji, ani już użytkowanej, ale niczego nie będzie żądał program, który nie będzie uruchamiany.

Do tej pory używam mobilnego i chciałbym to kontynuować, stad pytanie o jego zachowanie po wykasowaniu licencji.

To może inaczej zadam pytanie:

Jeżeli wykasowanie licencji i wpisanie jej(ten sam nip, ta sama firma) na nowo oraz aktywacja nie będzie satysfakcjonujące to czy mogę przywrócić stan bazy danych(podmiotu) z kopi zapasowej i nic się nie zmieni?

2 godziny temu, PAWEŁ NADULNY napisał:

Do tej pory używam mobilnego i chciałbym to kontynuować, stad pytanie o jego zachowanie po wykasowaniu licencji.

Proszę sprawdzić na kopii podmiotu.

To może inaczej zadam pytanie:

Może proszę zacząć od początku i opisać jaki problem próbuje Pan rozwiązać.

Jeżeli wykasowanie licencji i wpisanie jej(ten sam nip, ta sama firma) na nowo oraz aktywacja nie będzie satysfakcjonujące to czy mogę przywrócić stan bazy danych(podmiotu) z kopi zapasowej i nic się nie zmieni?

Tak, ale jak wyżej, sugeruję sprawdzić na kopii podmiotu, jeśli coś pójdzie nie tak, to nie wpływanie to na podmiot produkcyjny,.

ok, od nowa 

Pracujemy na SubiekcieGT(1.87hf3) + kilka stanowisk(4) Subiekta mobilnego(staroć ale działa). Jakiś czas temu, ktoś uruchomił Gratyfikantagt (wersję  próbną), ktoś inny "wklepał"bezmyślnie jakiś losowy numer licencji, finalnie nie kupiono Gratyfikanta nie aktywowano go i nie używamy go(kadry i płace zlecono "na zewnątrz"). Teraz pojawiła się potrzeba uruchomienia Zielonego plusa, ale uniemożliwia to właśnie Gratyfikant w starej wersji (1.09 bodajże) - wyskakuje komunikat o niemożliwości uruchomienia Plusa ze względu na starą wersję Gratyfikanta (minimalnie żąda 1.14). Mam do wyboru kupić Grat...i go nie używać, lub wpisać na nowo nr licencji i aktywować na tym samym podmiocie - z tąd moje pytania.

Zrzut ekranu 2026-03-04 125128.png

• Dodaj nową pozycję...