Skocz do zawartości

Integracja Sello Nx -> Erli

Polecane posty

Dzień dobry,

W dniu 2.03.2026 o 17:58, Wojciech Sobasik napisał:

1. Nie umiem ustawić synchronizacji cen i stanów magazynowych z Subiektem GT. Mam cechy takie jak przy integracji z Allegro, tam to działa.

Dla wszystkich obsługiwanych serwisów konfiguracja jest analogiczna (e-pomoc), nie mamy też zgłoszeń o problemach z synchronizacją z ERLI. 
Proszę o przesłanie zrzut z zakładki Podstawowe jakiejś przykładowej oferty, która ma problem i zrzut ustawień z modułu Parametry ofert internetowych

W dniu 2.03.2026 o 17:58, Wojciech Sobasik napisał:

2. Nie mogę dokonywać zmian zbiorczych, blokda - zawsze jest komunikat, że oferta został wysłana

Tak, obsługa zmian zbiorczych dla ofert wysłanych nie jest obsługiwana dla wszystkich pól. Można modyfikować np. ceny, stawkę VAT, ilość, magazyny. Możliwość zmian zbiorczych, których pól jest najbardziej potrzebna w Pana przypadku? 

20 minut temu, Rafał Stępień napisał:

Dzień dobry,

Dla wszystkich obsługiwanych serwisów konfiguracja jest analogiczna (e-pomoc), nie mamy też zgłoszeń o problemach z synchronizacją z ERLI. 
Proszę o przesłanie zrzut z zakładki Podstawowe jakiejś przykładowej oferty, która ma problem i zrzut ustawień z modułu Parametry ofert internetowych

Tak, obsługa zmian zbiorczych dla ofert wysłanych nie jest obsługiwana dla wszystkich pól. Można modyfikować np. ceny, stawkę VAT, ilość, magazyny. Możliwość zmian zbiorczych, których pól jest najbardziej potrzebna w Pana przypadku? 

Stan magazynowy 0 a stan na Erli stan to 2 kpl. Tak jakby nie generowały się zmiany do serwisu.

Erli1.jpg

Erli2.jpg

W dniu 4.03.2026 o 15:46, Wojciech Sobasik napisał:

Stan magazynowy 0 a stan na Erli stan to 2 kpl. Tak jakby nie generowały się zmiany do serwisu.

Proszę podesłać jeszcze zrzut ekranu okna takiej oferty, zakładka PODSTAWOWE.

W dniu 4.03.2026 o 15:55, Wojciech Sobasik napisał:

Najbardziej zależy mi na uzupełnieniu numerów EAN ale właściwie żadnych czynności na ofercie nie mogę wykonać. Co oznacza , że oferta jest wysłana? 

Erli3.jpg

Wysłana oferta - oznacza, że oferta jest wysłana już do serwisu i aby wprowadzić na niej zmiany to integracja musi obsługiwać aktualizowanie ofert w serwisie. W tej chwili ERLI ma dodaną tylko aktualizację stanów i cen. Kolejne zmiany pojawią się w kolejnych wersjach.

W dniu 10.03.2026 o 15:39, Bartosz Rosa napisał:
W dniu 4.03.2026 o 15:46, Wojciech Sobasik napisał:

Proszę podesłać jeszcze zrzut ekranu okna takiej oferty, zakładka PODSTAWOWE

Ja mam podobnie. Przy wszystkich ofertach z erli, na gridzie pokazuje stan 0. Po otwarciu oferty pokazuje poprawny stan, taki jak na erli

Wysłana oferta - oznacza, że oferta jest wysłana już do serwisu i aby wprowadzić na niej zmiany to integracja musi obsługiwać aktualizowanie ofert w serwisie. W tej chwili ERLI ma dodaną tylko aktualizację stanów i cen. Kolejne zmiany pojawią się w kolejnych wersjach.

dyst1.jpg

Załączam jeszcze fotkę z Asortymentu

dyst2.jpg

I oferty na Erli.... W Asortymencie jest, na Erli nie ma

dyst3.jpg

Problemem jest prawdopodobnie magazyn wybrany w ofercie. Tam jest ustawiony domyślny magazyn nexowy MAG, a nie magazyn z Subiekta GT MAG(GT). Proszę się upewnić, że w koncie integracji z ERLI nie ma tego MAGa. On jest domyślnie dodanym magazynem i w przypadku korzystania z Subiekta GT należy się go pozbyć z ustawień. Podobnie w ofertach, za pomocą zmian zbiorczych proszę zmienić MAG na MAG(GT) - lub inny wybrany magazyn z Subiekta GT.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Podpinam się pod wątek. Problem z pobieraniem ofert i zamówień z Erli .

Mam błędy jak na zrzutach. Proszę o pomoc.

Kiedyś mogłam pobierać oferty i zamówienia ale nie działało generowanie etykiet. Próbując naprawić generowanie etykiet wygenerowałam nowy token i tera nawet nie pobiera ofert.

Błąd erli.jpg

Erli błąd.jpg

Proszę o włączenie logowania z serwisu Erli, odtworzenie sytuacji generujących błędy i przesłania logów w formularzu kontaktowym lub wiadomości prywatnej (dane wrażliwe). 

Edytowane przez Rafał Stępień

W dzienniku błędów nic się nie pojawia. nie ma wpisu o braku możliwości zapisu zmienionej konfiguracji.

Czy jest możliwość usunięcia konta erli i dodanie od nowa?

i drugie pytanie czy może błąd być związany z tym, że nie mam na erli sklepu pro?

Edytowane przez URSZULA SZCZEPANIAK

Napisze o innym, istotnym problemie. Nie ma możliwości wystawienia produktów na sprzedaż w Erli ponieważ Sello NX po uruchomieniu funkcji pobierania drzewa kategorii albo przerywa proces, albo rejestruje błędy albo za którąś próbą, po około godzinie proces przechodzi (bardzo wolno i mozolnie) ale pobrana zostaje tylko jedna kategoria z podkategoriami, mianowicie [Dom i ogród]. To tylko jedna z 12 kategorii głównych na Erli. Zmarnowałem mnóstwo czasu ... Sellonx1.thumb.jpg.118d17702ea0e5a808453937ba323db6.jpg

W dniu 6.05.2026 o 10:14, URSZULA SZCZEPANIAK napisał:

W dzienniku błędów nic się nie pojawia. nie ma wpisu o braku możliwości zapisu zmienionej konfiguracji.

Nie napisałem wczoraj, ale problem Pani Urszuli udało się rozwiązać w wiadomości prywatnej. Źródłem problemu okazał się nieaktywny Klucz API. W kolejnych wersjach będziemy poprawiać mechanizm raportowania błędów, postaramy się obsłużyć ten przypadek, tak żeby komunikat błędu wskazał faktyczną przyczynę. 

W dniu 6.05.2026 o 10:14, URSZULA SZCZEPANIAK napisał:

Czy jest możliwość usunięcia konta erli i dodanie od nowa?

Aktualnie nie ma takiej możliwości, pracujemy nad tym rozwiązaniem.

Godzinę temu, Rafał Żuk napisał:

Napisze o innym, istotnym problemie. Nie ma możliwości wystawienia produktów na sprzedaż w Erli ponieważ Sello NX po uruchomieniu funkcji pobierania drzewa kategorii albo przerywa proces, albo rejestruje błędy albo za którąś próbą, po około godzinie proces przechodzi (bardzo wolno i mozolnie) ale pobrana zostaje tylko jedna kategoria z podkategoriami, mianowicie [Dom i ogród]. To tylko jedna z 12 kategorii głównych na Erli. Zmarnowałem mnóstwo czasu ... 

Poruszałem już ten temat w innym wątku, w którym również Pan pisał. Podrzucam link:

Tak, jesteśmy świadomi, że to może być szczególnie uciążliwe w przypadku kiedy nie ma się żadnych ofert na Erli. Aktualnie jedyną opcją, nie czekając na v61, będzie wystawienie po jednej ofercie w kategoriach, które nas interesują, po stronie serwisu Erli. Następnie pobranie tych ofert do SelloNX, wtedy te kategorie zostaną dodane do drzewka i resztę ofert będzie można wystawiać z poziomu SelloNX. 

• Lubię to 1
31 minut temu, Rafał Stępień napisał:

Aktualnie jedyną opcją, nie czekając na v61, będzie wystawienie po jednej ofercie w kategoriach, które nas interesują, po stronie serwisu Erli. Następnie pobranie tych ofert do SelloNX, wtedy te kategorie zostaną dodane do drzewka i resztę ofert będzie można wystawiać z poziomu SelloNX. 

To nie jest rozwiązanie Panie Rafale bo :

Erli.thumb.jpg.115d29d98a067be34e582385f98295bb.jpg