Radosław Krupiński 6 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca w Mapowanie płatności Allegro (edytowane) Przenoszę pracę z Sello1 na Sello NX, współpracuję z Subiektem GT. Jestem na etapie konfigurowania Sello NX i utknąłem na mapowaniu płatności. Obejrzałem webinar dla początkujących, poczytałem forum, jednak mam pewne wątpliwości. Zaciągnąłem kilka przykładowych zamówień z Allegro, ponieważ widzę że to podstawa do konfiguracji i sprawnego mapowania ustawień. Chciałbym podpiąć płatności allegro tak, aby w subiekt GT wyświetlały się na paragonie/fakturze jako zapłacone przelewem. Czy wystarczy jeśli do wszystkich szybkich płatności podłączę jedną opcję "Allegro Finanse", które będzie oznaczone jako cesja ( czytałem że to konieczne), a później zmapuje w integracji z Subiekt GT aby ta płatność była podłączona jako przelew? I jeszcze kwestia ustawień, na niektórych screenach na forum widzę opcję "cesja natychmiastowa", jednak u mnie nie ma tej opcji. Dodatkowo , jak rozumiem, zmapowanie płatności za pobraniem będzie możliwe dopiero, jak wpadnie mi jakieś zamówienie pobraniowe? Edytowane 3 Marca przez Radosław Krupiński Cytuj Link to postu
HotKey . 381 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca w Mapowanie płatności Allegro (edytowane) 21 minut temu, Radosław Krupiński napisał: na niektórych screenach na forum widzę opcję "cesja natychmiastowa", jednak u mnie nie ma tej opcji Jaka to jest wersja SELLO NX? Ja mam co prawda SUBIEKTA NEXO ale jak najbardziej cesja natychmaistowa mam. W Subiekcie NEXO zmienia ona we wzorcu wydruku ustawienia płatności na: ZAPŁACONO, co jest bardzo przydatne gdyż w przeciwnym razie kurier musiałby zostawić kwitek zapłaty klientowi np jakieś KP. Tego nie robi już chyba nawet PP, stąd faktycznie warto ustawić ZAPŁACONO, dzięki czemu poświadczasz za cesjonariusza fakt przyjęcia pieniędzy. Jeśli to nie jest zaznaczone, to wtedy jest tak, że OCZEKUJE NA PŁATNOŚĆ i klient we własnym zakresie szuka kwitka zapłąty którego nikt mu nie dał i nie da, ale najczęściej przychodząc w tym temacie do kompletnie niezorientowanego w temacie sprzedawcy. Edytowane 3 Marca przez HotKey . Cytuj Link to postu
Radosław Krupiński 6 Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca w Mapowanie płatności Allegro 59.1.0 Cytuj Link to postu
HotKey . 381 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca w Mapowanie płatności Allegro W takim razie pewnie w kontekście GT tego nie ma. W NEXO głównie robi to co podałem, w GT można to dorobić we wzorcu wydruku. Świat się nie zawali: Płatności przedpłatowe bardzo ładnie chodzą, pobraniowe jeśli masz kilka kont na ALLEGRO niestety może być klops, przy jednym koncie na Allegro też widziałem pobraniówkę ładnie skonfigurowaną. Tam w GT będziesz mial problem domyślnych ustawień które trzeba zmienić aby nie podstawiamy GOTÓWKA jako płatność, przy czym nikt jescze tego nie zademonstrował na forum, więc możesz być pierwszy. Powodzenia. Cytuj Link to postu
HotKey . 381 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca w Mapowanie płatności Allegro w 2026 było kilka postów na ten temat jeden tutaj: Cytuj Link to postu
Radosław Krupiński 6 Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca w Mapowanie płatności Allegro Dzięki za chęć pomocy, ale jestem początkujący i potrzebuję jasnych wskazówek w przypadku konfiguracji z Subiekt GT, poczekam na odpowiedź od Bartka z Sello. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty