Radosław Krupiński 7 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca w Nowy synchronizator Sello Po włączeniu nowego synchronizatora Sello, nie drukują się zbiorczo dokumenty. Pojedynczo mogę wydrukować zarówno paragon jak i fakturę przez kliknięcie prawym przyciskiem "dokument końcowy", ale jak zaznaczę kilka transakcji i kliknę dokumenty końcowe, to nic się nie dzieje. W parametrach transakcji mam ustawione wystawianie dokumentów zbiorczo i przed wprowadzeniem "nowego synchronizatora", wszystko działało poprawnie. Czy ktoś miał ten problem? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 618 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca w Nowy synchronizator Sello Szczerze to ja się dziwię, że stary synchronizator w ogóle działał do tej pory. Z jakim Subiektem i w której wersji współpracuje Sello? Cytuj Link to postu
Radosław Krupiński 7 Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca w Nowy synchronizator Sello Działał i nawet nie wiedziałem o nowym do momentu chęci wprowadzenia pewnych zmian. 1.44.5 - po restarcie zaczął działać automatycznie, chociaż bywa tak, że po otwarciu Sello raz zadziala automatyczne wystawianie dokumentów, a już kolejny raz po zaciągnięciu nowych transakcji nie działa. Tak jakby jakaś inna synchronizacja w trakcie blokowała to. Cytuj Link to postu
Radosław Krupiński 7 Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca w Nowy synchronizator Sello Napotkałem jeszcze jeden problem. Zaciągnąłem transakcję ze sprzedażą w koronach czeskich. Chciałem ustawić, aby dla sprzedaży detalicznej, wystawiać paragon imienny w CZK, ale mam komunikat: Nie można utworzyć paragonu w walucie obcej. Aby utworzyć paragon przeliczony na PLN, należy najpierw utworzyć zamówienie od klienta w walucie obcej. Czy Subiekt nie ma opcji wystawiania paragonu nawet imiennego w CZK? To że kasa fiskalna wystawi tylko w PLN po przeliczeniu to już doczytalem. Czy w związku z tym, jedyną opcją aby w sello automatycznie wystawiać dokumenty dla sprzedaży w CZK jest wystawianie faktur i odznaczenie opcji, aby blokował faktury bez numeru NIP? Cytuj Link to postu
Radosław Krupiński 7 Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca w Nowy synchronizator Sello Na dolnym pasku, cały czas kręci się kołeczko od importu zamówień i po pierwszym wydrukowaniu zbiorczym dokumentów końcowych, nie da się już nic zrobić, dopiero po ponownym uruchomieniu sello, wraca możliwość zbiorczego drukowania dokumentow i tak w kółko. Jak kliknę kwadracik przy imporcie zamówień, aby przerwać, to nie pomaga, niby nic już nie synchronizuje, ale nadal drukowanie zbiorcze dokumentów nie działa. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 618 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca w Nowy synchronizator Sello W dniu 18.03.2026 o 11:41, Radosław Krupiński napisał: Nie można utworzyć paragonu w walucie obcej. Aby utworzyć paragon przeliczony na PLN, należy najpierw utworzyć zamówienie od klienta w walucie obcej. Czy Subiekt nie ma opcji wystawiania paragonu nawet imiennego w CZK? Nie ma, przynajmniej GT (albo nie miał, w momencie gdy ta funkcja była implementowana). W dniu 18.03.2026 o 11:41, Radosław Krupiński napisał: Czy w związku z tym, jedyną opcją aby w sello automatycznie wystawiać dokumenty dla sprzedaży w CZK jest wystawianie faktur i odznaczenie opcji, aby blokował faktury bez numeru NIP? Tak i nie, NIP jest to numer typowo polski. W innych krajach są inne numery identyfikacji podatkowej, chociażby VATIN, ICO, DIC. Pole NIP w takim wypadku nie będzie wypełnione NIPem bo go nie będzie. W dniu 18.03.2026 o 14:25, Radosław Krupiński napisał: Na dolnym pasku, cały czas kręci się kołeczko od importu zamówień i po pierwszym wydrukowaniu zbiorczym dokumentów końcowych, nie da się już nic zrobić, dopiero po ponownym uruchomieniu sello, wraca możliwość zbiorczego drukowania dokumentow i tak w kółko. Nie mieliśmy sygnałów aby coś tutaj działało nieprawidłowo o długiego czasu. Czy Subiekt jest zaktualizowany do najnowszej wersji? Cytuj Link to postu
Polecane posty