Konrad Sikorski 75 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) (edytowane) Dzień dobry, Na koniec marca planujemy wydanie kolejnej wersji Subiekta 123, w której dodamy bardzo wyczekiwaną funkcję opcję wysyłki do KSeF dla faktur cyklicznych. Poniżej instrukcja jak poprawnie skonfigurować wysyłkę. 1. W konfiguracji, która dostanie odświężony wygląd, należy przejść do Parametry -> KSeF -> Ustawienia KSEF (parametry wysyłania dokumentów W oknie należy wybrać interesującą nas opcję (domyślnie będzie wybrana opcja nie wysyłaj). Ustawienie to będzie działać dla wszystkich dokumentów cyklicznych. Na samym szablonie dodaliśmy jeszcze ustawienie, które dotyczy poszczególnego dokumentu. Domyślne ustawienie to "zgodnie z konfiguracją" czyli do danego szablonu zastosujemy ustawienia globalne. Będzie można również włączyć lub wyłączyć wysyłkę danego dokumentu. Dokumenty, które mają być wysyłane, zostaną wystawione i przekazane do KSeF. Po nadaniu numerów KSeF odbiorcy dostaną maile z informacją o wystawionych dokumentach. Edytowane 15 Maja przez Konrad Sikorski 2 Link to postu
Zenon Liber 8 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 3 godziny temu, Konrad Sikorski napisał: Po nadaniu numerów KSeF odbiorcy dostaną maile z informacją o wystawionych dokumentach. Dzień dobry Panie Konradzie, to faktycznie bardzo wyczekiwana informacja 😀, po pierwszym przeczytaniu informacji nasuwa mi się pytanie, czy do każdej faktury cyklicznej będzie e'mail czy zbiorczo, np z danego dnia. Pozdrowienia Zenon Liber Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 25 Marca Autor Udostępnij Napisano 25 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Dzień dobry Jeśli zaznaczy Pan opcję, to dostanie Pan zbiorcze powiadomienie. Jeśli wybierze Pan opcję wyślij kopie, wyślemy każdą fakturę. 1 Link to postu
Paweł Litwiejko 1 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Super czekam z niecierpliwością na nowe zmiany, bardzo się przyda. Pozdrawiam 1 Link to postu
Arkadiusz Gajewski 11 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Cenne 1 Link to postu
Andrzej Kalemba 0 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Witam wszystkich. Czy dokładna data jest znana? Dzięki za odp. Link to postu
Irena Adamkiewicz 3 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Witam, dla mnie już jest koniec marca?To kiedy konkretnie ma być ta funkcja dostępna? Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 15 godzin temu, Irena Adamkiewicz napisał: Witam, dla mnie już jest koniec marca?To kiedy konkretnie ma być ta funkcja dostępna? 15 godzin temu, Andrzej Kalemba napisał: Witam wszystkich. Czy dokładna data jest znana? Dzięki za odp. Celujemy, aby wydać wersję w poniedziałek wieczór, ale dopiero w poniedziałek koło południa będę w stanie to potwierdzić. Link to postu
Irena Adamkiewicz 3 Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Witam, Czym już wiadomo kiedy nastąpi aktualizacja? czy pojawi się jakiś komunikat o konieczności aktualizacji programu? Pozdrawiam Link to postu
Dorota Cieślar 23 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 21 godzin temu, Konrad Sikorski napisał: Publikacja nowej wersji jest zaplanowana na dzisiaj tj. 30.03 między godziną 21 a 22. Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 17 godzin temu, Irena Adamkiewicz napisał: Witam, Czym już wiadomo kiedy nastąpi aktualizacja? czy pojawi się jakiś komunikat o konieczności aktualizacji programu? Pozdrawiam Potwierdzam, że wczoraj opublikowaliśmy nową wersję, która umożliwia wysyłanie faktur cyklicznych bezpośrednio do KSeF Link to postu
Przemysław Sztoch 0 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) KSeF wymaga precyzyjniejszego określenia daty sprzedaży, szczególnie dla faktur cyklicznych. Insert nie pozwala tego zrobić i tym samym nie pozwala na prawidłowe wystawienie faktury. Temat zgłaszany w innych wątkach, ale ignorowany w bieżących planach. Nie można też w fakturach cyklicznych wystawić faktury 20. z datą sprzedaży na koniec miesiąca - też częsta praktyka. Link to postu
Magdalena Jordan 4 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Widzę, że już pojawiła się nowa wersja Subiekt123, ale nie widzę teraz możliwości wysłania faktury do KSEF. Jeszcze wczoraj na starej wersji programu wystawiałam fakturę i była w opcjach możliwość wybrania "wyślij do KSEF", a dzisiaj już takiej możliwości nie widzę.... czy ja źle coś robię... jak wystawioną fakturę teraz wysłać do KSEF ? Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 18 godzin temu, Irena Adamkiewicz napisał: Witam, Czym już wiadomo kiedy nastąpi aktualizacja? czy pojawi się jakiś komunikat o konieczności aktualizacji programu? Pozdrawiam Potwierdzam, że wczoraj opublikowaliśmy nową wersję, która umożliwia wysyłanie faktur cyklicznych bezpośrednio do KSeF Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 17 minut temu, Magdalena Jordan napisał: Widzę, że już pojawiła się nowa wersja Subiekt123, ale nie widzę teraz możliwości wysłania faktury do KSEF. Jeszcze wczoraj na starej wersji programu wystawiałam fakturę i była w opcjach możliwość wybrania "wyślij do KSEF", a dzisiaj już takiej możliwości nie widzę.... czy ja źle coś robię... jak wystawioną fakturę teraz wysłać do KSEF ? Proszę napisać, której opcji Pani nie widzi: Profilaktycznie, proszę się wylogować i zalogować jeszcze raz oraz podać na jakiej przeglądarce Pani pracuje. Link to postu
Magdalena Jordan 4 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Przelogowałam się... sprawidziłam na chromie i firefoxsie... i nadal nic.. w opcjach KSEf mam domyślny rodzaj dokumentu "faktura tradycyjna:..czy trzeba tu zmienić na "faktura KSEF" ? i wystawiam fakturę w KSEf: i w opcjach tej faktury nie mam "wysyłki do ksef" a wczoraj wszystko działało... Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) a proszę jeszcze sprawdzić, czy ma Pani uprawnienia do KSeF? Link to postu
Magdalena Jordan 4 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) mam uprawnienia... opcja wysyłki do ksef się już pojawiła więc widać, że Państwo cały czas coś poprawiacie... najważniejsze, że zaczęło działać Link to postu
MAŁGORZATA FUDALA 0 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Dzień dobry, czy w konfiguracji wysyłki faktur cyklicznych można zaznaczyć faktura tradycyjna czy trzeba faktura KSef i wszystie faktury zrobić na nowo? Link to postu
Konrad Sikorski 75 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) 2 godziny temu, MAŁGORZATA FUDALA napisał: Dzień dobry, czy w konfiguracji wysyłki faktur cyklicznych można zaznaczyć faktura tradycyjna czy trzeba faktura KSef i wszystie faktury zrobić na nowo? Dzień dobry, W konfiguracji może Pani wybrać opcję, że nie chce Pani wysyłać faktur cyklicznych do KSeF, co oznacza, że wystawimy fakturę tradycyjną. Na poszczególnym szablonie, można zmienić, że dokument podlega wysyłce lub nie. Domyślna opcja jest taka, że na szablonie mamy opcję taką jak w konfiguracji. Link to postu
Dawid Lorek 0 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Czy można wybrać tak, że mają wystawić się faktury do KSEF, ale nie chcę ich wysyłać? Chcę sprawdzić przed wysyłką i wtedy kliknąć samo "wyślij do ksef"? Link to postu
Irena Adamkiewicz 3 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Witam, super rozwiązanie z tymi cyklicznymi wysyłanymi do KSEF? Mam jeszcze pytanie czy po przygotowaniu faktur cyklicznych jest możliwość sprawdzenia wartości tych faktur cyklicznych np. według grup i etc.? Łączna suma...etc...? Link to postu
Roman Graczyk 0 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) W dniu 25.03.2026 o 12:18, Konrad Sikorski napisał: Dzień dobry Jeśli zaznaczy Pan opcję, to dostanie Pan zbiorcze powiadomienie. Jeśli wybierze Pan opcję wyślij kopie, wyślemy każdą fakturę. Dzień dobry, Co w przypadku jeśli zamiast dostać na maila zbiorcze powiadomienie o wysłanych dokumentach raz, dostaje je np. 10 razy. Czy idzie to jakoś wyłączyć by dostawać jedno zbiorcze powiadomienie? Link to postu
Krzysztof Trochonowicz 0 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Ja mam problem, bo nie podświetla mi się możliwość wysłania faktur do KSF Link to postu
Krzysztof Trochonowicz 0 Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Przy wysyłaniu wyskakuje mi taki komunikat Link to postu
Polecane posty