Skocz do zawartości

Portfel InsERT – portfele dodatkowe w firmie oraz biurze rachunkowym

Polecane posty

Wprowadziliśmy możliwość tworzenia portfeli dodatkowych w profilu firmy oraz profilu biura rachunkowego. 

Więcej informacji dostępnych jest w artykułach:

Portfel InsERT – jak zarządzać portfelami dodatkowymi w profilu firmy?

Portfel InsERT – jak zarządzać portfelami dodatkowymi w profilu biura?

Pytanie:
1. Czy jest możliwość wygenerowania zbiorczego zestawienia ze wszystkich porfeli do jednego excela? Chodzi mi że teraz generuje zestawienie z porfela głównego i tam sa wszyscy klienci czy po stworzeniu osobnych klientów też będę miał jedno zestawienie w którym będą wykorzystane inspunkty przez wszystkich klientów, niezależnie od tego że on ma swój porfel?

2. Gdzie klient biura widzi ile ma punktów? Gdzie to widzi w Portalu Dokumentów, gdzie to widzi w Subiekt123? Jakie powiadomienia przychodzą do klienta jakie do biura jak punkty w porfelu się będą kończyć? (Jak ustawić granice do powiadomień?). Stworzyłem sobie portfel z biura na swoje JDG, ale w Portalu Dokumenów, nie ma żadnej ikony informującej o porfelu. Uwaga! Na koncie insert jest informacja że brak obsługi porfela insert, ale oczywiście można dokupić inspunkty (tylko po co mój klient ma dokupować inspunkty jak nie będzie miał ich gdzie użyć, co się stanie jak klient błędnymi komunikatami zostanie zmuszony do zakupu inspunktów, w jaki sposób będą one wykorzystywane?) Jeżeli mam tylko PD i licencje udostępnione a kupie inspunkty bo mi tak komunikat mówi co gdzie mogę te inspunkty wykorzystywać?

image.thumb.png.8214d3e1c0d9df3b350b6a96721a1de0.png
image.thumb.png.306f5c1455ff94ad23c4b41f06600f32.png

12 godzin temu, Kuba Fornalski napisał:

NIe działa link

Dziękuję, link został wczoraj poprawiony.

Czy jest możliwość wygenerowania zbiorczego zestawienia ze wszystkich porfeli do jednego excela?

Każdy portfel ma własne, niezależne zestawienie. Zestawienie zbiorcze dla wszystkich portfeli nie jest obecnie dostępne. Planujemy je udostępnić w przyszłości.

Gdzie klient biura widzi ile ma punktów? Gdzie to widzi w Portalu Dokumentów, gdzie to widzi w Subiekt123?

Klient biura rachunkowego z licencją udostępnioną Portalu Dokumentów lub Subiekta 123 nie ma możliwości zobaczenia stanu InsPunktów w portfelach należących do profilu biura. 

Na koncie insert jest informacja że brak obsługi porfela insert, ale oczywiście można dokupić inspunkty

Ikona portfela z opcją zakupu doładowania powinna być widoczna tylko w firmach, które posiadają programy objęte obsługą KSeF (inne niż te udostępnione przez biuro).
Jeżeli w tej firmie nie posiada Pan takich produktów, najprawdopodobniej jest to błąd. Proszę o podanie danych firmy w wiadomości prywatnej, zweryfikujemy, poprawimy. 

5 godzin temu, Marcin Kasprzycki napisał:

Ikona portfela z opcją zakupu doładowania powinna być widoczna tylko w firmach, które posiadają programy objęte obsługą KSeF (inne niż te udostępnione przez biuro).

Warunek na widoczność ikonki portfela został poprawiony na produkcji. 

• Lubię to 1

image.thumb.png.e5f401f7945e91c6ff0294d5f7c228ae.png
Jeżeli skończą się punkty w portfelu dodatkowym to ikona "transferuj" jest wygaszona i nie działa, czyli nie jesteśmy w stanie szybko doładować portfela dodatkowego z portfela głównego. A komunikat o braku inspunktów w portfelu głównym jest błędny, bo inspunkty tam są.

Zrozumiałem transferuj to nie znaczy "transferuj do tego portfela dodatkowego" tylko transferuj znaczy "transferuj z tego portfela dodatkowego". Komunikat o braku inspunktów jest błędny. Natomiast w tym miejscu powinien być przycisk do trasferu z/do portfela dodatkowego. 

Ile zarabiają testerzy? też chce tyle inspunktów ;) 

Edytowane przez Kuba Fornalski
W dniu 28.03.2026 o 14:56, Kuba Fornalski napisał:

Zrozumiałem transferuj to nie znaczy "transferuj do tego portfela dodatkowego" tylko transferuj znaczy "transferuj z tego portfela dodatkowego". Komunikat o braku inspunktów jest błędny. Natomiast w tym miejscu powinien być przycisk do trasferu z/do portfela dodatkowego. 

W pierwszej porcji zmian wprowadzimy możliwość odwracania kierunku transferu, niezależnie od tego, z poziomu którego portfela rozpoczynany jest transfer.

2 godziny temu, Marcin Kasprzycki napisał:

W pierwszej porcji zmian wprowadzimy możliwość odwracania kierunku transferu, niezależnie od tego, z poziomu którego portfela rozpoczynany jest transfer.

ale domyślnie wybranym portfelem z którego rozpoczynamy transfer powinien być ten z którego klika się w link, jakby co to oczywistość ale wolę napisać

• 2 tygodnie później...
W dniu 24.03.2026 o 14:14, Marcin Kasprzycki napisał:

Wprowadziliśmy możliwość tworzenia portfeli dodatkowych w profilu firmy oraz profilu biura rachunkowego. 

Więcej informacji dostępnych jest w artykułach:

Portfel InsERT – jak zarządzać portfelami dodatkowymi w profilu firmy?

Portfel InsERT – jak zarządzać portfelami dodatkowymi w profilu biura?

Proszę o link do regulaminu Portfela InsERT. Nigdzie nie mogę go znaleźć, a w sumie to już nie wiem za co płacę: za transfery z KSEF, automatyzacje, czy widzimisię.

• Dodaj nową pozycję...