Konrad Sikorski 68 Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 (edytowane) Dzień dobry, Planujemy w poniedziałek wieczór wydać nową wersję Subiekta 123 w ramach której umożliwimy: wystawianie faktur sprzedaży, zaliczkowych i korekt w trybie offline oraz awaryjnym wraz z ich wydrukiem Dodaliśmy również kolumnę z informacją do kiedy należy wysłać fakturę do KSeF. wybranie domyślnego rodzaju dokumentu, tj. czy jest to tradycyjny, czy ma trafić do KSeF - każdy nowy dokument będzie przyjmował wartość domyślną za wyjątkiem powielanych dokumentów. dodanie identyfikatora wewnętrznego (IdWew) do klienta wyświetlanie wizualizacji eFaktur w najnowszej wersji pobieranie zamówień z allegro, gdzie ilość pozycji jest większa niż 5 (niektóre zamówienia powodowały błędy i się nie przetwarzały) automatyczne wysyłanie faktur cyklicznych do KSeF -> więcej szczegółów: Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Niestety przekształcanie eFZ na WD i FZ i generowanie PZ na jej podstawie, zostało przesunięte do następnej wersji. Edytowane 30 Marca przez Konrad Sikorski Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 30 Marca Autor Udostępnij Napisano 30 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Publikacja nowej wersji jest zaplanowana na dzisiaj tj. 30.03 między godziną 21 a 22. Link to postu
Piotr Kica 0 Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 W dniu 27.03.2026 o 16:04, Konrad Sikorski napisał: Dzień dobry, Planujemy w poniedziałek wieczór wydać nową wersję Subiekta 123 w ramach której umożliwimy: wystawianie faktur sprzedaży, zaliczkowych i korekt w trybie offline oraz awaryjnym wraz z ich wydrukiem Dodaliśmy również kolumnę z informacją do kiedy należy wysłać fakturę do KSeF. wybranie domyślnego rodzaju dokumentu, tj. czy jest to tradycyjny, czy ma trafić do KSeF - każdy nowy dokument będzie przyjmował wartość domyślną za wyjątkiem powielanych dokumentów. dodanie identyfikatora wewnętrznego (IdWew) do klienta wyświetlanie wizualizacji eFaktur w najnowszej wersji pobieranie zamówień z allegro, gdzie ilość pozycji jest większa niż 5 (niektóre zamówienia powodowały błędy i się nie przetwarzały) automatyczne wysyłanie faktur cyklicznych do KSeF -> więcej szczegółów: Wysyłka faktur cyklicznych w wersji 2026.03 (koniec marca) Niestety przekształcanie eFZ na WD i FZ i generowanie PZ na jej podstawie, zostało przesunięte do następnej wersji. A czy jest możliwość dodania zestawienia które sumuje faktury cykliczne do wystawienia? Albo chociaż opcje sumowania faktur cyklicznych po ich zaznaczeniu? Jest to pomocne przy planowaniu budżetu Link to postu
Daniel Jaworski 0 Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Czy też będzie naprawione w tej wersji? Link to postu
Mirosława Tadla 0 Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 12 godzin temu, Konrad Sikorski napisał: Publikacja nowej wersji jest zaplanowana na dzisiaj tj. 30.03 między godziną 21 a 22. W którym miejscu dodajemy ID oddziału? Link to postu
Kuba Fornalski 234 Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 W nowej wersji rozwaliły wam się wersje językowe w konfiguracji. Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 22 godziny temu, Piotr Kica napisał: A czy jest możliwość dodania zestawienia które sumuje faktury cykliczne do wystawienia? Albo chociaż opcje sumowania faktur cyklicznych po ich zaznaczeniu? Jest to pomocne przy planowaniu budżetu Dodam do listy rzeczy do zrobienia. Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 22 godziny temu, Daniel Jaworski napisał: Czy też będzie naprawione w tej wersji? Tak, zostało już naprawione Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 9 godzin temu, Mirosława Tadla napisał: W którym miejscu dodajemy ID oddziału? Można Identyfikator wewnętrzny można dodać w edycji klienta w kartotece lub przy wystawianiu dokumnetu. Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 9 godzin temu, Kuba Fornalski napisał: W nowej wersji rozwaliły wam się wersje językowe w konfiguracji. W sensie brakuje tłumaczeń? Link to postu
Kuba Fornalski 234 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Godzinę temu, Konrad Sikorski napisał: W sensie brakuje tłumaczeń? nie ważne jaki język, większość konfiguracji jest po angielsku 1 Link to postu
Kamil Łowicki 3 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Dodaliście opcję zarządzania kolumnami - super. Brakowało tego. 1 Link to postu
Kamil Łowicki 3 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 W ZESTAWIENIACH zbiorczych brakuje opcji dodania w zarządzaniu kolumnami nr faktury w KSef, jest tylko nr dokumentu z systemu. Np. ZESTAWIENIA sprzedaż w okresie, rejestr sprzedaży. W fakturach sprzedaży można włączyć nr faktury z KSeF i to jest super, dodajcie tę opcję również w zestawieniach. Link to postu
Łukasz Matlak 0 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Witam. W nowej wersji dodany użytkownik utracił uwierzytelnienie do KSeF na bazie głównego konta. Nie może wysłać dokumentu do KSeF. Czy to jest zamierzone i taki użytkownik ma sobie sam skonfigurować połączenie z KSeF? Link to postu
Irena Adamkiewicz 3 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Witam, super rozwiązanie z tymi cyklicznymi fakturami wysyłanymi do KSEF? Mam jeszcze pytanie czy po przygotowaniu faktur cyklicznych jest możliwość sprawdzenia wartości tych faktur cyklicznych np. według grup i etc.? Łączna suma...etc...? Link to postu
Jacek Pawlak 4 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 9 godzin temu, Konrad Sikorski napisał: Można Identyfikator wewnętrzny można dodać w edycji klienta w kartotece lub przy wystawianiu dokumnetu. Dzień Dobry, w swoim subiekcie 123 nadal nie widzę pola IdWEW. Jak mogę to zmienić, aby to pole się pojawiło? 1 Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 4 minuty temu, Jacek Pawlak napisał: Dzień Dobry, w swoim subiekcie 123 nadal nie widzę pola IdWEW. Jak mogę to zmienić, aby to pole się pojawiło? a czy wybrał Pan innego nabywcę? Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Dzisiaj między 21:30 a 22:30 Subiekt 123 może być niedostępny. Wgrywamy poprawki do wydanej wczoraj wersji. Link to postu
Jacek Pawlak 4 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 8 minut temu, Konrad Sikorski napisał: a czy wybrał Pan innego nabywcę? Tak i w kartotece klienta mogę jedynie wpisać inny NIP. Przy tworzeniu faktury to w ogóle nie mam możliwości wybrać innego odbiorcy niż nabywca, tylko inny adres dostawy 1 Link to postu
Kamil Łowicki 3 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Czy ktoś z Państwa może mi podpowiedzieć jak w Subiekt 123 mogę pobrać faktury sprzedaży w formie xml albo JPK (xml) za dany miesiąc, aby móc przesłać je do biura rachunkowego? Dotychczas wystarczało pobranie faktur w pdf, ale teraz potrzebuję faktur w wersji, którą biuro przegra do swojego programu. Z góry dziękuję za pomoc. Link to postu
Krzysztof Frączek 2 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 Mam taki problem, że Subiekt123 raz uważa, że KseF jest skonfigurowany, a w innym miejscu że nie jest. Na głównym ekranie widać brak połączenia i jest info, że nie zaakceptowano warunków prawnych (nie wiem gdzie to zrobić) Wchodzę w ustawienia i tam już widać, że jest ok. Więc jest ok czy nie jest? Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 19 godzin temu, Kamil Łowicki napisał: W ZESTAWIENIACH zbiorczych brakuje opcji dodania w zarządzaniu kolumnami nr faktury w KSef, jest tylko nr dokumentu z systemu. Np. ZESTAWIENIA sprzedaż w okresie, rejestr sprzedaży. W fakturach sprzedaży można włączyć nr faktury z KSeF i to jest super, dodajcie tę opcję również w zestawieniach. Dzień dobry, już dopisałem do listy rzeczy do zrobienia. 1 Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 17 godzin temu, Łukasz Matlak napisał: Witam. W nowej wersji dodany użytkownik utracił uwierzytelnienie do KSeF na bazie głównego konta. Nie może wysłać dokumentu do KSeF. Czy to jest zamierzone i taki użytkownik ma sobie sam skonfigurować połączenie z KSeF? Nowa wersja nie powinna mieć wpływu na uwierzytelnianie do KSeF. Czy po zalogowaniu użytkownik widzi, czy jest połączony z KSeF? Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 14 godzin temu, Krzysztof Frączek napisał: Mam taki problem, że Subiekt123 raz uważa, że KseF jest skonfigurowany, a w innym miejscu że nie jest. Na głównym ekranie widać brak połączenia i jest info, że nie zaakceptowano warunków prawnych (nie wiem gdzie to zrobić) Wchodzę w ustawienia i tam już widać, że jest ok. Więc jest ok czy nie jest? Dzień dobry, proszę przejśc do konfiguracja -> Dane firmy i kliknąć w odśwież: Można jeszcze, po odświeżeniu wylogować i zalogować się ponownie. Link to postu
Konrad Sikorski 68 Napisano 1 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia w Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03 15 godzin temu, Jacek Pawlak napisał: Tak i w kartotece klienta mogę jedynie wpisać inny NIP. Przy tworzeniu faktury to w ogóle nie mam możliwości wybrać innego odbiorcy niż nabywca, tylko inny adres dostawy Inny nabywca powinien być wcześniej dodany do kartoteki klientów. nazwa lub nip umożliwia wyszukiwanie w kartotece klientów. Link to postu
Polecane posty