Skocz do zawartości

Nowa wersja Subiekta 123 - wersja 2026.03

Polecane posty

Dlaczego Rachmistrz GT nie widzi numerów Ksef z pliku epp wygenerowanego z Subiekta 123 udostępnionego przez biuro rachunkowe? Na tym samym schemacie widzi numery z epp wygenerowanego z Subiekta123 na którego klient kupił licencję. 

Poprawka - nie widać numerów przy fakturach sprzedaży. Przy zakupowych są.

Błąd jest w pliku. Jeśli ktoś ma numerację faktur typu FS 123/4/2026 to linijka powinna wyglądać na początku tak: "FS FS 1/04/2026" a wygląda "FS 1/04/2026" . Gorzej jak ktoś ma numerację bez FS, to linijka z numerami wygląda tak "FS  265/2026", między FS a numerem są jakby dwie spacje. I póki co żadne poprawianie nie działa

Edytowane przez Katarzyna BEDNARSKA
dodanie informacji
W dniu 29.04.2026 o 14:54, Konrad Sikorski napisał:

Przed chwilą jeszcze sprawdziłem i udało mi się wygenerować epp, gdzie zawiera numery ksef dla dokumentów wysłanych:
image.png

Proszę w wiadomości prywatnej udostępnić ten epp.

Dzień dobry. Jak wygenerować w Subiekt 123 ten plik epp? Czy to jest jakieś zestawienie sprzedaży za dany miesiąc? Próbujemy znaleźć sposób na przekazywanie do księgowości zewnętrznej faktur sprzedaży za dany miesiąc tak, aby zawierały m.in. nr faktur KSeF - do zaimportowania do programu Wapro. Póki co udało mi się wygenerować w zakładce KSIĘGOWOŚĆ - > JPK_FA w rozszerzeniu .xml za dany miesiąc, ale on nie uwzględnia nr KSeF. Nie widzę też w tej zakładce opcji wybierania rozszerzeń plików. Z góry dziękuję za pomoc w rozpracowaniu tematu :) Zapewne jeszcze nie do końca znamy możliwości Subiekt, więc wszelkie podpowiedzi są mile widziane :) 

7 godzin temu, Kamil Łowicki napisał:

Dzień dobry. Jak wygenerować w Subiekt 123 ten plik epp? Czy to jest jakieś zestawienie sprzedaży za dany miesiąc? Próbujemy znaleźć sposób na przekazywanie do księgowości zewnętrznej faktur sprzedaży za dany miesiąc tak, aby zawierały m.in. nr faktur KSeF - do zaimportowania do programu Wapro. Póki co udało mi się wygenerować w zakładce KSIĘGOWOŚĆ - > JPK_FA w rozszerzeniu .xml za dany miesiąc, ale on nie uwzględnia nr KSeF. Nie widzę też w tej zakładce opcji wybierania rozszerzeń plików. Z góry dziękuję za pomoc w rozpracowaniu tematu :) Zapewne jeszcze nie do końca znamy możliwości Subiekt, więc wszelkie podpowiedzi są mile widziane :) 

Dzień dobry, 

Chyba najszybciej będzie wygenerować plik JPK_VAT, który zawiera numery KSeF (są w xml, ale nie są jeszcze widoczne w podglądzie):

image.png

• Dodaj nową pozycję...