Skocz do zawartości

Problem z odświeżaniem statusu KSeF (przekazano do KSeF)

Polecane posty

Doświadczamy obecnie problemów z odświeżaniem statusu dokumentu. Wiele dokumentów utknęło w statusie przekazano, pomimo poprawnego wysłania do KSeF. 

Edit 16:01 : problem dotyczy też wysyłki, która zakończyła się błędem.
Edit: 17:46 : Około 19 postaramy się wrzucić poprawki, które powinny odblokować odświeżanie się statusów
Edit: 18:49 : Subiekt jest chwilowo niedostępny, właśnie publikujemy poprawki związane z odświeżaniem statusów.
Edit: 21:20 : Statusy się już odświeżają. Do rana większość będzie już aktualna.

Edit: 7:44 : Wszystkie statusy są odświeżone.

Pracujemy już nad rozwiązaniem problemu. Postaramy się, aby do jutra wszystkie statusy były odświeżone. O postępach będę informował w tym wątku. 

Edytowane przez Konrad Sikorski
18 minut temu, Kuba Fornalski napisał:

Ale jak nie widać w faktury w aplikacji podatnika, to znaczy ona się wyśle czy zostanie cofnięta z błędem, skoro teraz nie można odświeżyć statusu? 

Jeśli po wysłaniu, faktura nie pojawiła się w KSeF powinna wrócić do statusu błąd wysyłki. Będziemy to sprawdzać po naprawieniu awarii.

2 minuty temu, Kuba Fornalski napisał:

Reakcja Pana Konrada potwierdziła że nikt w to nie wierzy :D kilkadziesiąt inspunktów za subiekta123 już poleciało, no ale przynajmniej już nie ma naliczenia przy pobraniu 

reakcja dotyczyła tego, że licencje indywidualne mają wysoki limit dla KSeF :) ale nie róbmy offtopic - ten wątek jest o problemie z odświeżaniem statusów

• Lubię to 1
50 minut temu, Piotr Zalas napisał:

Dzien dobry

Obecnie nadal mam taka sytaucje 

Co powinienem zrobic, wczesniej mialem info o tym ze poszlo do ksef ale nie nadano nueru

image.thumb.png.e0ce252c451920e119feb2cfdddc2ade.png 

image.thumb.png.4bf6c69ba673acb655857c0757f84902.png

image.thumb.png.af8c18d9f4b4e4c5b1e490a47ba026d6.png

Najprawdopodobniej Pana certyfikat nie posiadał uprawnień. Będzie Pan musiał wgrać nowy certyfikat i wysłać te dokumenty jeszcze raz.

3 minuty temu, grzegorz Smolinski napisał:

A u mnie wysyła się 17 faktu a 3 sie nie wysyłają i program podaje komunikat problem autoryzacji. nie można tych komunikatów jakoś doprecyzować bo jak może być problem z autoryzacją skoro 17 faktur przesyła się poprawnie a 3 nie?

Proszę w wiadomości prywatnej podesłać nip i numery faktur, których dotyczy problem autoryzacji

4 minuty temu, Szymon Wydymus napisał:

Status się zmienił... ale co dalej? Wczoraj poprawiłem certyfikat, jest już ok. Ale FV z wczoraj ponownie wysłałem i nie przechodzi... chyba że Ksef ma jakiś problem. Chociaż tu jest błąd wysyłki. Chyba że wczorajsza FV widzi wczorajszy błędny certyfikat? Nie da się FV usunąć.

To jest jakis problem w programie. Komunikaty są za mało szczegółowe i nie idzie dojśc w czym problem. U mnie z 3 fakturami taki sam stan a 17 sie wysyła bez porblemu. I tez komunikat problem z autoryzacją. A jaki może być problem skoro 17 faktur na tym samym certyfikacie się przesłało. Coś jest nie tak w samej aplikacji. 

• Dodaj nową pozycję...