Skocz do zawartości

Pierwsze włączenie Sello NX - długie pobieranie - zawieszenie programu

Polecane posty

Gdy danego dnia włączam Sello NX na swoim komputerze, to na początku przez pobieranie definicji cen oraz statusów paczek SelloNX "przywiesza się" na kilka minut, dopóki sobie nie pobierze tych danych (jak nie mieliśmy paczek wysłanych, to pobieranie definicji cen trwało dosyć szybko).

Gdy ktoś również uruchomi SelloNX pierwszy raz danego dnia, to również przez kilka minut Sello "wisi", a pracowników którzy się łączą jest około 20.

Czy jest możliwość wyłączenia aktualizacji statusów paczek, albo ustawienia automatycznego zadania aby to robiło dane konto na serwerze?

9 minut temu, Mariusz Kownacki napisał:

statusów paczek

Też mam wrażenie, że statusy paczek przywieszają SELLO NX. Zgłaszałem w innym wątku. U nas problem jest taki, że w integracjach mamy dodane jedno konto prywatne i to konto jak się dezaktywuje to problem się radykalnie zmniejsza ale przywiechy cały czas są. Warto sprawdzić czy nie ma w integracjach jakiś prywatnych kont ALLEGRO, ew. inne serwisy.

4 minuty temu, HotKey . napisał:

Też mam wrażenie, że statusy paczek przywieszają SELLO NX. Zgłaszałem w innym wątku. U nas problem jest taki, że w integracjach mamy dodane jedno konto prywatne i to konto jak się dezaktywuje to problem się radykalnie zmniejsza ale przywiechy cały czas są. Warto sprawdzić czy nie ma w integracjach jakiś prywatnych kont ALLEGRO, ew. inne serwisy.

Nie mamy prywatnych kont. Mamy 5 kont z czego 3 są aktywne (apropo, 2 konta które są nie aktywne, pojawiają się w wyborze w filtrach). Integracje to mamy Poczta Polską, DPD, InPost, GLS oraz WzA.

Jak nie było paczek, to SelloNX pobierało definicję cen (to są cenniki Allegro?) i można było pracować. Teraz przy pobieraniu statusów przesyłek, jest zwiecha na kilka minut i dopiero można pracować. I tak jest na każdym komputerze, które uruchamia po raz pierwszy Sello.

Tutaj jeszcze po ostatnim zmrożeniu (strzałka windowsowa zamieniła się w kółko na kilkadziesiąt sekund i nic nie mogłem zrobić w SELLO NX) - nie jestem na 100% pewien, ale chyba kafelek wyświetlił coś takiego - ale to do weryfikacji - w trakcie pracy programu:

image.png.54e61776c7bdb97c08d3832bba09f33f.png