Leszek Oleszczuk 19 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia w Wydruk etykiet - oddzielenie nadania numerów od samego wydruku Niestety ale zmuszony jestem do przechodzenia na Sello NX. Być może na razie piszę niestety bo obsługa transakcji allegro w moim sposobie znacznie spowolniła się. Na dobrą monetę traktuje integracje z Erli, Empik i PrestaShop ale najpierw muszę jakoś ogarnąć allegro. Informacyjnie to działam z Subiekt GT. Do rzeczy: 1. Obsługa transakcji. a) Dotychczas na liście do paczek zaznaczaliśmy np 30 transakcji i klikaliśmy "Dokumenty końcowe", po czym wydruki szły na drukarkę do dokumentów i na drukarkę fiskalną i w tym czasie zszywaczem spinałem jedno z drugim. W Sello NX w zasadzie da radę to obsłużyć tak samo. b1) Tworzenie paczek u mnie odbywało się albo na zasadzie zaznaczenia transakcji z nadanymi numerami dokumentów końcowych (czyli te co przed chwilą drukowałem), po czym w zakładce Paczki do wysłania przelatywałem po liście przestawiając tam gdzie trzeba gabaryt na odpowiedni jeśli domyślny nie pasował, albo CTRL+R. b2) lub z zakładki do paczek CTRL+R szybkie spojrzenie co w paczce i już tutaj ustawienie odpowiedniego gabarytu. I tu jest pierwsza różnica bo Sello NX ma połączony proces pakowania z wysyłaniem do serwisu obsługującego paczkę w celu nadania jej numeru, a w Sello 1 tak nie było i moim przypadku było to lepsze rozwiązanie bo miałem lepszą kontrolę nad procesem generowania etykiet. Kolejna sprawa to zarówno w podejściu b1 jak i b2 koryguję czasami gabaryty, W sello miałem w cześci towarów przypisane gabryty w polu własnym u to sie zaciągało automatycznie do paczki. Niby to jest zrobione ale to chyba tylko dla tych co mają Subiekt Nexo bo ja w sello nx nie widzę możliwości przypisania gabarytu. Pan Bartosz gdzieś już myślał o tym żeby sello pamiętało ostatnie wybory. Jak najbardziej droga ok, nawet lepsza niż sztywne wiązanie z towarem. Żeby zrealizować zakładkę Paczki do wysłania potrzebne było by jakieś pole po którym można było by to odfiltrować. Aktualnie filtruję, po numer paczki, no ale to już jest etap kiedy wysłane zostało zlecenie utworzenia paczek, a ja bym jednak wolał rozdzielić proces nadawania numerów od tworzenia paczek, i ich drukowania. c) Kliknięcie Wyślij/Odbierz -> Dostawcy Paczek (ze dwa 3 razy aż na liście pokażą się numery listów przewozowych). Na tym etapie jeśli były jakieś błędy to można było to poprawiać, ale celem było mieć numery przesyłek przy każdej paczce. I tu kolejna różnica bo wysłanie zlecenia nadani numerów i pobranie ich do sello było bardzo szybkie d) Wejście w zakładkę Paczki do wysłania zaznaczenie tych 30 paczek i wybranie Druki do paczek -> Drukuj. Kolejna różnica na plus Sello 1 , wydruk zbiorczo wszystkich etykiet trwa dużo szybciej w stosunku do "Stwórz przesyłkę/drukuj etykietę" z Sello NX. e) Na koniec dnia , siadałem sobie i zaznaczałem wszystkie paczki jako wysłane i miałem czysto. Teraz nie wiadomo jak to zrobić. W moim sposobie pracy po wykonaniu tych 4 czynności miałem wdrukowane dokumenty i etykiety i mogłem iść na magazyn gdzie dokumenty były podstawą zbierania z towaru z magazynu, po czym tak pozbierany towar czekał w plastikowych skrzynkach razem z dokumentem na spakowanie. Osoba pakująca miała prostą robotę i tu już żadnych komputerów nie trzeba bo nawet na dwóch stanowiskach z jednej kupki braki sobie dokumenty i pakowali do paczek. Nie postawię w miejscu pakowania komputerów bo to jest zbyteczny koszt, a pakowacz ma pakować a nie klikać w komputer. Tak jak opisałem wyżej, nie wiem jak to było w Sello1 zrobione z drukowaniem zbiorczym ale odbywało się to naprawdę szybko, a w okresie świątecznym jak miałm np inpostów 100 do wydrukowania to leciało to ciurkiem jedna po drugiej bez przerwy. Sello NX jest w tym zakresie dużo wolniejsze. Podział na Do paczek, Oczekujące na płatność, Paczki Do wysłania, Paczki Wysłane był intuicyjny i gotowy do użycia. Teraz żeby to zrealizować trzeba się nakombinować z widokami Z takich innych braków to ktoś już tu pisał, że zakładki w kontekście zamówień internetowych są koszmarne. W sello 1 na zakładce Szczegóły transakcji były wszystkie informacje związane z daną transakcją włącznie z towarami i zdjęciem. Teraz te informacje są rozrzucone po 5 ciu zakładkach. Pan Bartosz sam przyznał, że one są generyczne i wynikające z właściwości platformy NX, czyli jak ja to rozumiem, nie dotknęli palcem i to już było. No nie ma się czym chwalić bo coś tam jest ale i tak mało użyteczne. Zróbcie na tej wizytówce to co było w Sello1 i będzie pięknie, a najlepiej od razu konfigurowalne tak żeby każdy mógł sobie włożyć do co chce. Bardzo przydatne były linki zarówno do zamówienia w allegro jak i do oferty w allegro. Kolejny mega brak to brak szablonów ofert internetowych/opisów. Proszę zróbcie to jak najszybciej bo wystawianie ofert aktualnie to mega udręka. Za każdym razem muszę tworzyć opis od nowa tak żeby zawierał ładne sekcje, z opisem, z danymi producenta itp , plus zdjęcia. Teraz to jest koszmar. W oknie pakowania jeśli traktowalibyśmy to jako miejsce gdzie poprawiam gabaryty nie widząc fizycznie towaru to dobrze było by tutaj dać jakiś przycisk do podglądu towaru gdzie zdefiniowane mam wymiary, czy też do opisu (pełna charakterystyka towaru z Subiekt GT). F4 Edycja zamówienia , fokus powinien wskakiwać do pola wymiar a nie Dotyczy. Najlepiej dać konfigurację dla użytkowników. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 582 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia w Wydruk etykiet - oddzielenie nadania numerów od samego wydruku 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Sello NX ma połączony proces pakowania z wysyłaniem do serwisu obsługującego paczkę w celu nadania jej numeru, a w Sello 1 tak nie było Nie bardzo rozumiem. Paczkę można pakować niezależnie od tworzenia przesyłki u kuriera. We wcześniejszych wersjach faktycznie trzeba było spakować paczkę aby utworzyć przesyłkę ale zdjęliśmy te ograniczenia, w ostatniej wersji można nawet tworzyć puste paczki. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Kolejna sprawa to zarówno w podejściu b1 jak i b2 koryguję czasami gabaryty, W sello miałem w cześci towarów przypisane gabryty w polu własnym u to sie zaciągało automatycznie do paczki. Niby to jest zrobione ale to chyba tylko dla tych co mają Subiekt Nexo bo ja w sello nx nie widzę możliwości przypisania gabarytu. Działa to dla nexo i GT tak samo, ale inaczej niż w Sello 1. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Pan Bartosz gdzieś już myślał o tym żeby sello pamiętało ostatnie wybory. Jak najbardziej droga ok, nawet lepsza niż sztywne wiązanie z towarem. Tak, to jest kolejny etap w rozwoju tej funkcji. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Żeby zrealizować zakładkę Paczki do wysłania potrzebne było by jakieś pole po którym można było by to odfiltrować. Aktualnie filtruję, po numer paczki, no ale to już jest etap kiedy wysłane zostało zlecenie utworzenia paczek, a ja bym jednak wolał rozdzielić proces nadawania numerów od tworzenia paczek, i ich drukowania. Można dodać własne statusy zamówień wysyłkowych i ustawić ten proces po swojemu. Automatyczną zmianę statusów można zrobić za pomocą modułu Automatyzacja nexo, gdzie po spełnieniu odpowiednich warunków będzie się zmieniał status zamówienia, a to z kolei może skutkować np przeniesieniem go do innej zakładki w module AW - również zakładki można tutaj konfigurować własne. W wersji v61 zostaną dodane brakujące pola do kolumn oraz filtrów w modułach zamówień oraz ofert, więc jeśli teraz czegoś tam brakuje do filtrowania, to będzie w najbliższej wersji. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: I tu kolejna różnica bo wysłanie zlecenia nadani numerów i pobranie ich do sello było bardzo szybkie W jakich integracjach działa to wolno w Sello NX? W dużej mierze zależy to od serwisu kurierskiego i sposobu oraz czasu nadawania tych numerów. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Kolejna różnica na plus Sello 1 , wydruk zbiorczo wszystkich etykiet trwa dużo szybciej w stosunku do "Stwórz przesyłkę/drukuj etykietę" z Sello NX. A porównujemy dokładnie ten sam proces - czy przesyłki są stworzone po stronie kuriera czy nie w obu przypadkach? Aktualnie pracujemy nad możliwością generowaniu wielu etykiet na jednej kartce A4 co powinno przyspieszyć ten proces. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: e) Na koniec dnia , siadałem sobie i zaznaczałem wszystkie paczki jako wysłane i miałem czysto. Teraz nie wiadomo jak to zrobić. Tutaj mówią o tym statusy paczek. Ale można też stworzyć sobie nowy status zamówienia wysyłkowego - Wysłane i automatami lub zmianami zbiorczymi sobie to ustawić. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: W moim sposobie pracy po wykonaniu tych 4 czynności miałem wdrukowane dokumenty i etykiety i mogłem iść na magazyn gdzie dokumenty były podstawą zbierania z towaru z magazynu, po czym tak pozbierany towar czekał w plastikowych skrzynkach razem z dokumentem na spakowanie. Wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań aby podobnie zrealizować to w Sello NX, z tym, że tutaj nie ma osobnego modułu paczek a są zamówienia wysyłkowe, na których odbywa się praca. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Osoba pakująca miała prostą robotę i tu już żadnych komputerów nie trzeba bo nawet na dwóch stanowiskach z jednej kupki braki sobie dokumenty i pakowali do paczek. A tu może mieć komputer, wyposażony w czytnik kodów i dodatkowo weryfikować co wkłada do paczki. Nadal jednak stary model pracy można tutaj zastosować. 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Tak jak opisałem wyżej, nie wiem jak to było w Sello1 zrobione z drukowaniem zbiorczym ale odbywało się to naprawdę szybko, a w okresie świątecznym jak miałm np inpostów 100 do wydrukowania to leciało to ciurkiem jedna po drugiej bez przerwy. Sello NX jest w tym zakresie dużo wolniejsze. Drukowanie przez WzA czy przez InPost Api ShipX? 9 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Podział na Do paczek, Oczekujące na płatność, Paczki Do wysłania, Paczki Wysłane był intuicyjny i gotowy do użycia. Teraz żeby to zrealizować trzeba się nakombinować z widokami Nie chcieliśmy narzucać jedynego słusznego sposobu pracy, bo jest ich wiele - zwłaszcza w nexo, gdzie można dużo więcej rzeczy skonfigurować. Stąd pierwotnie prosty podział na nowe i wszystkie ale jest to do zrobienia. W Sello 1 te zakładki były wymyślone w 2006 roku i niekoniecznie są adekwatne do obecnych sposobów pracy . 10 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Z takich innych braków to ktoś już tu pisał, że zakładki w kontekście zamówień internetowych są koszmarne. W sello 1 na zakładce Szczegóły transakcji były wszystkie informacje związane z daną transakcją włącznie z towarami i zdjęciem. Teraz te informacje są rozrzucone po 5 ciu zakładkach. Są to domyślne widoki systemu nexo. Te zakładki same się dodają, można je wyświetlić też obok listy zamówień, wtedy będzie całe zamówienie widoczne. Plany na dodanie naszych własnych widoków mamy, ale to jest nieco bardziej skomplikowana zabawa, bo ingerujemy w domyślne mechanizm platformy, z której korzystają inne programy nexo. 10 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: No nie ma się czym chwalić bo coś tam jest ale i tak mało użyteczne Zgadza się. Nie chwalimy się tym . Mi również się to nie podoba. 10 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Zróbcie na tej wizytówce to co było w Sello1 i będzie pięknie, a najlepiej od razu konfigurowalne tak żeby każdy mógł sobie włożyć do co chce. No i tu wkraczamy też na pole rozmów politycznych, między zespołami nexo. Skomplikowany temat ale jest na liście - póki co odłożony na drugi plan z racji innych pilnych spraw. 10 godzin temu, Leszek Oleszczuk napisał: Kolejny mega brak to brak szablonów ofert internetowych/opisów. Proszę zróbcie to jak najszybciej bo wystawianie ofert aktualnie to mega udręka. Za każdym razem muszę tworzyć opis od nowa tak żeby zawierał ładne sekcje, z opisem, z danymi producenta itp , plus zdjęcia. Teraz to jest koszmar. Aktualnie trwają prace nad szablonami ofert. Reszta sugestii zapisana. Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 19 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w Wydruk etykiet - oddzielenie nadania numerów od samego wydruku W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Sello NX ma połączony proces pakowania z wysyłaniem do serwisu obsługującego paczkę w celu nadania jej numeru, a w Sello 1 tak nie było Nie bardzo rozumiem. Paczkę można pakować niezależnie od tworzenia przesyłki u kuriera. We wcześniejszych wersjach faktycznie trzeba było spakować paczkę aby utworzyć przesyłkę ale zdjęliśmy te ograniczenia, w ostatniej wersji można nawet tworzyć puste paczki. Chodziło mi o paczkę w rozumieniu Sello1. Nie korzystam z funkcjonalności pakowania póki co. Sorry, może to wynik pierwszego dnia ogarniania nowego Sello NX i zmian których człowiek nie lubi. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Kolejna sprawa to zarówno w podejściu b1 jak i b2 koryguję czasami gabaryty, W sello miałem w cześci towarów przypisane gabryty w polu własnym u to sie zaciągało automatycznie do paczki. Niby to jest zrobione ale to chyba tylko dla tych co mają Subiekt Nexo bo ja w sello nx nie widzę możliwości przypisania gabarytu. Działa to dla nexo i GT tak samo, ale inaczej niż w Sello 1. Ok znalazłem, tzn w sumie i poprzednio znalazłem we wskazanym wątku jak dodać to pole, tylko lista rozwijała mi się pusta, a to dla tego że nie byłem w trybie edycji. Taki niuans. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Żeby zrealizować zakładkę Paczki do wysłania potrzebne było by jakieś pole po którym można było by to odfiltrować. Aktualnie filtruję, po numer paczki, no ale to już jest etap kiedy wysłane zostało zlecenie utworzenia paczek, a ja bym jednak wolał rozdzielić proces nadawania numerów od tworzenia paczek, i ich drukowania. Można dodać własne statusy zamówień wysyłkowych i ustawić ten proces po swojemu. Automatyczną zmianę statusów można zrobić za pomocą modułu Automatyzacja nexo, gdzie po spełnieniu odpowiednich warunków będzie się zmieniał status zamówienia, a to z kolei może skutkować np przeniesieniem go do innej zakładki w module AW - również zakładki można tutaj konfigurować własne. W wersji v61 zostaną dodane brakujące pola do kolumn oraz filtrów w modułach zamówień oraz ofert, więc jeśli teraz czegoś tam brakuje do filtrowania, to będzie w najbliższej wersji. W sumie to jak dodałem kolumnę numer listy wysyłkowej i na niej założyłem filtr zawiera LW to w ten sposób mogłę uzyskać zakładkę Wysłane, i druga zakładka z filtrem na tej kolumnie tylko odwrotnie nie zawiera LW to wtedy mam Do wysyłki. Tyle że kłopot jest taki, że ta kolumna nie jest dostępna do filtrowania na górze a jedynie bezpośrednio na etykiecie kolumny przez co filtr ten nie jest zapamiętywany. Gdyby był zapamiętywany dla widoku to było by miodzio. Natomiast co do automatyzacji, wszystko ładnie pięknie tylko to są dodatkowe koszty, tak samo jakieś dodatkowe kolumny filtrowania, już myślałem że sobie doklikam, ale nie trzeba kupić kolejny moduł Raporty+. Sello 1 było tanie, Sello NX po wdrożeniu InsPunktów w moim przypadku będzie kosztowało jakieś x4 a chcąc kupić Raporty+ i Automatyzacje ... robi się piniądz. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: I tu kolejna różnica bo wysłanie zlecenia nadani numerów i pobranie ich do sello było bardzo szybkie W jakich integracjach działa to wolno w Sello NX? W dużej mierze zależy to od serwisu kurierskiego i sposobu oraz czasu nadawania tych numerów. Dzisiaj puszczałem ponownie proces Stwórz przesyłkę/Drukuj Etykietę i o dziwo okazało się, że nie jest tak źle jak było to za pierwszym razem. Być może to był wynik tego, że miałem jakieś błędy formułach tworzenia numeru referencyjnego i WZA wywalało mi błędy i tu był narzut czasowy. Dzisiaj poszło naprawdę całkiem przyjemnie tzn leciały etykietki ciurkiem. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Kolejna różnica na plus Sello 1 , wydruk zbiorczo wszystkich etykiet trwa dużo szybciej w stosunku do "Stwórz przesyłkę/drukuj etykietę" z Sello NX. A porównujemy dokładnie ten sam proces - czy przesyłki są stworzone po stronie kuriera czy nie w obu przypadkach? Aktualnie pracujemy nad możliwością generowaniu wielu etykiet na jednej kartce A4 co powinno przyspieszyć ten proces. Jw. Jest chyba jednak ok. Puszczam wydruk na zebre. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: e) Na koniec dnia , siadałem sobie i zaznaczałem wszystkie paczki jako wysłane i miałem czysto. Teraz nie wiadomo jak to zrobić. Tutaj mówią o tym statusy paczek. Ale można też stworzyć sobie nowy status zamówienia wysyłkowego - Wysłane i automatami lub zmianami zbiorczymi sobie to ustawić. Ogarnąłem to Listami Wysyłkowymi i filtrami na kolunie z listą wysyłkową. Pisałem wyżej, że przydały by się na tę kolumnę filtry, albo nawet na Status przesyłki. To mogło by by być jeszcze lepsze. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Osoba pakująca miała prostą robotę i tu już żadnych komputerów nie trzeba bo nawet na dwóch stanowiskach z jednej kupki braki sobie dokumenty i pakowali do paczek. A tu może mieć komputer, wyposażony w czytnik kodów i dodatkowo weryfikować co wkłada do paczki. Nadal jednak stary model pracy można tutaj zastosować. Może kiedyś, jak będziemy więksi. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Tak jak opisałem wyżej, nie wiem jak to było w Sello1 zrobione z drukowaniem zbiorczym ale odbywało się to naprawdę szybko, a w okresie świątecznym jak miałm np inpostów 100 do wydrukowania to leciało to ciurkiem jedna po drugiej bez przerwy. Sello NX jest w tym zakresie dużo wolniejsze. Drukowanie przez WzA czy przez InPost Api ShipX? Jest jednak ok. Sorry może to był syndom zmiany i pierwszego dnia. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Podział na Do paczek, Oczekujące na płatność, Paczki Do wysłania, Paczki Wysłane był intuicyjny i gotowy do użycia. Teraz żeby to zrealizować trzeba się nakombinować z widokami Nie chcieliśmy narzucać jedynego słusznego sposobu pracy, bo jest ich wiele - zwłaszcza w nexo, gdzie można dużo więcej rzeczy skonfigurować. Stąd pierwotnie prosty podział na nowe i wszystkie ale jest to do zrobienia. W Sello 1 te zakładki były wymyślone w 2006 roku i niekoniecznie są adekwatne do obecnych sposobów pracy . Powoli to ogarniam i zaczyna mi się podobać. Np statusy przesyłek z WZA super sprawa, tego brakowało w Sello1 W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Z takich innych braków to ktoś już tu pisał, że zakładki w kontekście zamówień internetowych są koszmarne. W sello 1 na zakładce Szczegóły transakcji były wszystkie informacje związane z daną transakcją włącznie z towarami i zdjęciem. Teraz te informacje są rozrzucone po 5 ciu zakładkach. Są to domyślne widoki systemu nexo. Te zakładki same się dodają, można je wyświetlić też obok listy zamówień, wtedy będzie całe zamówienie widoczne. Plany na dodanie naszych własnych widoków mamy, ale to jest nieco bardziej skomplikowana zabawa, bo ingerujemy w domyślne mechanizm platformy, z której korzystają inne programy nexo. W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: No nie ma się czym chwalić bo coś tam jest ale i tak mało użyteczne Zgadza się. Nie chwalimy się tym . Mi również się to nie podoba. Poczekamy 2 Cytuj Link to postu
Leszek Oleszczuk 19 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w Wydruk etykiet - oddzielenie nadania numerów od samego wydruku W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Zróbcie na tej wizytówce to co było w Sello1 i będzie pięknie, a najlepiej od razu konfigurowalne tak żeby każdy mógł sobie włożyć do co chce. No i tu wkraczamy też na pole rozmów politycznych, między zespołami nexo. Skomplikowany temat ale jest na liście - póki co odłożony na drugi plan z racji innych pilnych spraw. Jak dałem ten panel na bok, to już całkiem całkiem, tylko monitor za wąski. Poczekamy. W dniu 7.04.2026 o 15:33, Bartosz Rosa napisał: W dniu 7.04.2026 o 05:07, Leszek Oleszczuk napisał: Kolejny mega brak to brak szablonów ofert internetowych/opisów. Proszę zróbcie to jak najszybciej bo wystawianie ofert aktualnie to mega udręka. Za każdym razem muszę tworzyć opis od nowa tak żeby zawierał ładne sekcje, z opisem, z danymi producenta itp , plus zdjęcia. Teraz to jest koszmar. Aktualnie trwają prace nad szablonami ofert. Na to naprawdę dajcie priorytet. Z rzeczy które mi się urodziły w kolejnym dniu to brakuje filtru w ofertach internetowych po grupie towarowej. My akurat jako grupę mamy producenta, ewentualnie Producent, ale ten nie widzę żeby kopiował się z Subiekta GT. 1 Cytuj Link to postu
HotKey . 428 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w Wydruk etykiet - oddzielenie nadania numerów od samego wydruku 12 minut temu, Leszek Oleszczuk napisał: Z rzeczy które mi się urodziły w kolejnym dniu to brakuje filtru w ofertach internetowych po grupie towarowej. Tak jest. Jeśli dobrze zrozumiałem, to V61 ma dużo usprawnień w filtrach przynieść, na ten moment można się poratować flagami i ja stworzyłem sobie flagi odwzorowujące grupy towarowe, bo prawie pracować z OFERTAMI INTERNETOWYMI nie dało się bez tego. Na pewno bardzo mi obecnie brakuje filtrowania GRUP TOWAROWYCH w ofertach. 1 Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 582 Napisano Poniedziałek o 11:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:05 w Wydruk etykiet - oddzielenie nadania numerów od samego wydruku W dniu 8.04.2026 o 18:29, Leszek Oleszczuk napisał: Tyle że kłopot jest taki, że ta kolumna nie jest dostępna do filtrowania na górze a jedynie bezpośrednio na etykiecie kolumny przez co filtr ten nie jest zapamiętywany. Gdyby był zapamiętywany dla widoku to było by miodzio. Natomiast co do automatyzacji, wszystko ładnie pięknie tylko to są dodatkowe koszty, tak samo jakieś dodatkowe kolumny filtrowania, już myślałem że sobie doklikam, ale nie trzeba kupić kolejny moduł Raporty+. Sello 1 było tanie, Sello NX po wdrożeniu InsPunktów w moim przypadku będzie kosztowało jakieś x4 a chcąc kupić Raporty+ i Automatyzacje ... robi się piniądz. Brakujące filtry są obecnie dodawane i w wersji 61 powinno się ich trochę pojawić - pewnie nie zdążymy dodać wszystkich zgłoszonych, więc część pojawi się w kolejnej wersji. Moduły PRO+ jest dla tych, którzy nie chcą/nie mogą czekać, albo chcą mieć po prostu dużo większą swobodę kształtowania tego co program umie wyświetlić, wyfiltrować, pokazać itp. A Automatyzacja? Nie jest to duży koszt rocznie jak na to, że wiele tematów można w ten sposób ogarnąć bez klikania. W automatyzację planujemy włożyć więcej pary w niedalekiej przyszłości, bo to jedyny sposób, aby dało się optymalizować procesy w różnych firmach i reagować szybko w miarę potrzeb. Więc warto rozważyć. Druga sprawa, że Sello NX i platforma nexo ma ogromne możliwości konfiguracji i rozszerzania, których czasami próżno szukać w konkurencyjnych rozwiązaniach, a koszt tego wszystkiego nadal jest mniejszy. Sello 1 było bardzo tanie, ale przez to jego rozwój był praktycznie zerowy. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty