HotKey . 428 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia w pasek postępu przy kafelkach synchronizacji Czym różnią się te dwa paski postępu? Jeden cały wypełniony zielenią, a drugi pusty w środku? Takie różnice mamy także w kafelkach POCZTY i chyba jeszcze w jednym. Zastanawiam się, czy to może jakaś inna funkcja co to wywołuje stąd inna grafika? Dla poczty na komputerach gdzie pasek jest pusty w śroku ta poczta lepiej się pobiera niż na serwerze. Zaś poczta na serwerze, gdzie ten pasek tylko wypełniony jest w środku (tzn. nie szary) tylko albo zielone, albo no właśnie - potrafi się zrobić też dość częśto czerwony - ale to tylko na serwerze. Może ta wiedza pomogłaby nam w diagnostyce problemów ? Niby wszystko ZAKOŃCZONE SUKCESEM, ale jedno zielone, jedno szare ? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 582 Napisano 8 Kwietnia Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w pasek postępu przy kafelkach synchronizacji Temat jest zapisany do analizy. Prawdopodobnie są to jakieś zlecone pule zadań, które z jakiegoś powodu uznały, że nie mają nic do roboty i się zakończyły niewykonaniem żadnego zadania . A, że nexo domyślnie pokazuje historię pul zadań to niektóre są takie nijakie. W starym Sello byćś pewno widział w takim przypadku tylko odpalenie funkcji i natychmiastowe jej zakończenie na zielono. Na pewno nie jest to nic co było celowo wprowadzone. 1 Cytuj Link to postu
HotKey . 428 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w pasek postępu przy kafelkach synchronizacji (edytowane) Godzinę temu, Bartosz Rosa napisał: Na pewno nie jest to nic co było celowo wprowadzone. To ja bardzo proszę o gruntowną analizę po wszystkich kafelkach, tzn. widzę to więcej niż w jednym kafelku, a może i we wszystkich? One zawsze są zakończone z sukcesem i to w sumie jest dziwne, bo jak analizuję dany problem pobierania to w takim razie nie wiem jak interpretować zwracane dane. Logi też tych zakończonych z sukcesem są puste. Ja bym na pewno przejrzał po wszystkich kafelkach. Widziałem w mailach (czyli maili nam nie pobiera ?) i chyba też w tym trzecim kafelku od SUBIEKTa NEXO te puste paski postępu, pytanie czy w kafelku pobierania statusów przesyłek też takie występują, na 100% podam jak zobaczę. M.in. dlatego mam cały czas automaty nie włączone - chodzi o to rozszerzenie licencji do edycji automatów systemowych i tworzenia własnych, aby nie było wątpliwości, czy to user (ja) coś nie namieszał Edytowane 8 Kwietnia przez HotKey . Cytuj Link to postu
HotKey . 428 Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia w pasek postępu przy kafelkach synchronizacji (edytowane) I może byście TIMESTAMP nam dodali, wtedy łatwiej będzie określić, co ostatnio przymuliło (zamroziło) SELLO NX. W mailach jest ten TIMESTAMP i to by była cenna informacja dla usera, bo takto nawet nie wiem czy ostatni log jest ten od góry czy ten od dołu, a może ten spod innego kafelka? Dorzućcie nam TIMESTAMPy w pozostałych kafelkach tak jak zrobiliście to przecież już w kafelku WIADOMOŚCI EMAIL: Edytowane 8 Kwietnia przez HotKey . Cytuj Link to postu
HotKey . 428 Napisano 11 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia w pasek postępu przy kafelkach synchronizacji (edytowane) Wszystkie kafelki generują te "puste" zadania: Właśnie przyłapałem ostatni kafelek od statusów przesyłek. To jest jakby mam wrażenie, że robi się tak, gdy na serwerze chodzi wszystko i to chyba jest na drugiej i kolejnych stachacjach czy jakoś tak. Edytowane 11 Kwietnia przez HotKey . 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty