Skocz do zawartości

Allegro International Odbiór w Punkcie Czechy, One - dostawa jutro

Polecane posty

Dzień dobry,

Sello nie potrafi pobrać nowych metod dostawy - proszę o pilną reakcję.

• Allegro International Odbiór w Punkcie Czechy, One - dostawa jutro
  • Allegro International Automaty Paczkowe Czechy, One - dostawa jutro

Wersja Sello: 1.45.1

Zrobione: synchronizowanie parametrów oraz odświeżenie listy dostaw - nie pomogło.

image.thumb.png.d43573f61758b8d3a361308e39b458bc.png

Dostawa na jutro wymaga prawdopodobnie spełnienia odpowiednich warunków dla miejsca nadania i miejsca odbioru. Czy te warunki na pewno są spełnione na danym koncie? Sprawdziłem teraz na swoim prywatnym koncie Allegro i nie ma takiej dostawy dostępnej. Są tylko te 48h.

W konfiguracji "wysyłam z allegro" widnieje taka metoda dostawy:

image.thumb.png.fa753ec8eda0feceb04e2993f2a9f3ef.png

Wybranie jej tutaj nic jednak nie daje, bo zamówienie się nie pobiera - trzeba taka metodę dodać do sposobów wysyłki, a nie ma jej w opcjach do wybrania.

Mamy informację od Allegro jak poniżej:

"Informacja "dostawa jutro" w nazwie metody pojawia się dzięki naszemu algorytmowi predykcji. System oblicza przewidywany czas dostawy na podstawie twardych danych:
Pana deklaracji czasu wysyłki w ofercie,
historycznych statystyk Pana nadań (czyli tego, jak szybko realnie przekazuje Pan paczki kurierowi),
rzeczywistego czasu, jaki kurierzy potrzebują na transport przesyłki.

Jeśli Pana dotychczasowa sprawność w przygotowywaniu zamówień jest bardzo wysoka, system promuje Pana oferty, wyświetlając kupującym krótszy termin dostawy. Proszę jednak pamiętać, że jest to czas przewidywany (szacunkowy), a nie gwarantowany termin doręczenia.

W kwestii problemów z zaciąganiem metody do Pana systemu obsługi zamówień, przyczyna zazwyczaj leży w konfiguracji narzędzi zewnętrznych. Metody w ramach Allegro International wymagają nadawania wyłącznie przez Wysyłam z Allegro lub integrację Pana systemu z API Wysyłam z Allegro (WZA). Aby system poprawnie pobierał te dane:

proszę odświeżyć połączenie Pana integratora z naszym API,
proszę upewnić się, że w konfiguracji wybrano metody z dopiskiem Allegro International lub (AD),

w razie dalszych trudności, sugeruję kontakt z twórcą Pana narzędzia, aby prawidłowo określił przewoźnika jako Allegro."

Czy metoda może zostać dodana do Sello?

To nie takie proste. Sello samo pobiera te dane i nie wiem jak oni je zdefiniowali, że ich nie widać.

Proszę włączyć logowanie komunikacji z Allegro (w programie serwisowym admin.exe) i pobrać listę dostaw a log podesłać na sello@insert.com.pl z linkiem do tego tematu.