Skocz do zawartości

Wyeliminowanie zszywek

Polecane posty

Aktualnie nasza praca wygląda tak, że zdalnie przetwarzamy zamówienia przyporządkowując im gabaryt paczki, generując list wysyłkowy oraz zmieniając status a następnie już stacjonarnie drukujemy listy wysyłkowe (drukarka do etykiet) i zamówienia (zwykła drukarka) a następnie zszywamy wydruki ze sobą i przystępujemy do kompletacji zamówień i pakowania. Tutaj pojawia się pytanie czy istnieje możliwości takiej konfiguracji programu, aby pominąć etap zszywania wydruków? Czy program można ustawić tak aby na drukarce do etykiet drukował najpierw list wysyłkowy a następnie listę produktów do kompletacji? Ewentualnie czy istnieje jakiś dodatek lub zewnętrzne rozwiązanie, które umożliwiłoby działanie w ten sposób? Ewentualnie czy istnieje jakaś prosta alternatywa usprawniająca ten proces - przy 1500 zamówień tygodniowo stało się to już mocno uciążliwe. 

Miałem automat (po ostatniej aktualizacji nie działa a nie miałem czasu poprawić) który drukował zamówienie wysyłkowe i następnie etykietę adresową, gdyby ustawić wszystko na wydruk przez drukarkę etykiet to powinno zadziałać tak jak potrzebujesz, nadal trzeba by sprawdzić czy wszystko idzie w prawidłowej kolejności (zazwyczaj szło ale kilka razy zdarzyło się, że nie były po kolei).

Wrzucam zrzut ekranu automatu, może się przyda (poproszę kogoś z SelloTeam o sprawdzenie automatu i ew poprawkę).

Jak to działało: Najpierw stwórz przesyłkę bez drukowania, jak mam nr nadawcze to sortuję po kurierze (DHL, ORLEN, DPD itd) zaznaczam wszystko i F2 nadaje flagę w szybkim dostępie co wywołuje automat. Drukowało zamówienie wysyłkowe i etykietę (u mnie na różnych drukarkach) po wydruku flaga zmieniała się na wydrukowane. Zamówienia znikały z oczekujących na realizację. Automat mimo zaznaczenia i drukowania zbiorczego traktował każde zamówienie jako jeden wydruk (nie jako 1 z 20 zamówień tylko 1z1)

Zobacz, spróbuj, może się przyda, jak będziesz miał pytania to w weekend spróbuję na nowo uruchomić automat i wtedy potestuję)

image.thumb.png.c0dda4e8ad3094eee69a093ab04672d2.png

Godzinę temu, Remigiusz Pawlak napisał:

Miałem automat (po ostatniej aktualizacji nie działa a nie miałem czasu poprawić)

Godzinę temu, Remigiusz Pawlak napisał:

Wrzucam zrzut ekranu automatu, może się przyda (poproszę kogoś z SelloTeam o sprawdzenie automatu i ew poprawkę).

Znaleźliśmy dzisiaj problem z czynnością Utwórz i wydrukuj etykietę kurierską poprawka zaplanowana do najbliższego service pack-a v60.1.0. Podepnę infobota również pod ten wątek, będzie informacja o dostępności poprawki.

11 godzin temu, Adrian Wołowiec napisał:

brakuje po prostu statusów realizacji zamówień

Statusy są. Jeśli masz ustawioną synchronizację statusów z SELLO NX do ALLEGRO to jak najbardziej statusy są i w SELLO NX i w ALLEGRO:

image.png.98739a61c91e7f6ef4d95c50e9fdb18f.png

Tam są też filtry do statusów, kwestia sprawdzenia, czy to jest praktyczne, my nie korzystamy póki co z tego, ale to jest nowość w ALLEGRO nie było tego jeszcze niedawno, może warto sprawdzić.