Jakub Kardela 11 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca w Szablony ofert Niestety, zabrakło czasu, żeby w tej wersji zrobić wszystkie pola. Docelowo, chcemy, żeby w zmianach zbiorczych i szablonach znalazły się wszystkie pola oferty. Cytuj Link to postu
Marta Wieleba 2 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca w Szablony ofert Zanim pojawiła się wersja 61, zrobiliśmy sobie mały program, który przeklikuje Sello NX i tworzy po kolei aukcje z Asortymentu, wg kodów EAN wylistowanych w osobnym pliku Excel. Teraz, kiedy mamy szablony w wersji 61, chcieliśmy je przetestować. Chociaż na podstawie doświadczeń p. Remigiusza powinniśmy chyba się wstrzymać zanim pojawi się wybór kategorii... Cytuj Link to postu
Infobot nexo 358 Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca w Szablony ofert Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.0.1. Fragment listy zmian: Szablony ofert i cechyPoprawiono problem z ustawianiem cech w szablonie nowej oferty. Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert (edytowane) @Remigiusz Pawlak @Marta Wieleba aktualnie projektujemy zmianę zbiorczą kategorii oraz możliwość ustawiania kategorii w szablonach ofert internetowych. Czy mają Państwo jakieś spostrzeżenia, oczekiwania jak to pole miałoby wyglądać, co za jego pomocą chcieliby Państwo osiągać. Pytanie jest otwarte. Na ten moment mamy w projekcie utagowioną kontrolkę wyboru kategorii (w ofercie internetowej jest bez tagów) w zależności od konta integracji, tak, aby można było statycznie wybierać daną kategorię, a także dynamicznie wskazywać na podstawie jakiś wybranych danych. Edytowane 2 Lipca przez Jakub Kardela Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert 12 minut temu, Jakub Kardela napisał: @Remigiusz Pawlak @Marta Wieleba aktualnie projektujemy zmianę zbiorczą kategorii oraz możliwość ustawiania kategorii w szablonach ofert internetowych. Czy mają Państwo jakieś spostrzeżenia, oczekiwania jak to pole miałoby wyglądać, co za jego pomocą chcieliby Państwo osiągać. Pytanie jest otwarte. Na ten moment mamy w projekcie utagowioną kontrolkę wyboru kategorii (w ofercie internetowej jest bez tagów) w zależności od konta integracji, tak, aby można było statycznie wybierać daną kategorię, a także dynamicznie wskazywać na podstawie jakiś wybranych danych. Pomyślę nad sprawą. Nie wiem czy to jest do zrobienia ale super opcją była by możliwość wyciągnięcia w PARAMETRACH KATEGORII informacji z tytułu oferty lub np z kodu produktu (sygnatura, symbol, SKU), u mnie na końcu symbolu po X jest ilość sztuk, TAG pozwalający wyciągnąć tą wartość do pola Liczba sztuk w zestawie był by super. Podobnie z Kod producenta, tutaj też możliwość wyciągnięcia słowa np nazwy asortymentu była by pomocna. Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert 4 minuty temu, Remigiusz Pawlak napisał: Nie wiem czy to jest do zrobienia ale super opcją była by możliwość wyciągnięcia w PARAMETRACH KATEGORII informacji z tytułu oferty lub np z kodu produktu (sygnatura, symbol, SKU), u mnie na końcu symbolu po X jest ilość sztuk, TAG pozwalający wyciągnąć tą wartość do pola Liczba sztuk w zestawie był by super. Nie wiem, czy to miał Pan na myśli, ale aktualnie jest możliwe osiągnięcie czegoś podobnego, tutaj przykład Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert (edytowane) 11 minut temu, Jakub Kardela napisał: Nie wiem, czy to miał Pan na myśli, ale aktualnie jest możliwe osiągnięcie czegoś podobnego, tutaj przykład Możliwe, że o to mi chodzi. Gdzie znajdę informację o konfiguracji formuł (coś mi gdzieś kiedyś mignęło ale nie mogę znaleźć) A, dobra po kliknięciu | rozwija się lista. Ale jest może gdzieś ta lista do wydrukowania? Edytowane 2 Lipca przez Remigiusz Pawlak Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert (edytowane) 13 minut temu, Remigiusz Pawlak napisał: Możliwe, że o to mi chodzi. Gdzie znajdę informację o konfiguracji formuł (coś mi gdzieś kiedyś mignęło ale nie mogę znaleźć) Proszę wpisać w pomoc "Tagi" i tam powinien być artykuł. Możliwe, że to będzie gdzieś tam na samym dole Edytowane 2 Lipca przez Jakub Kardela Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert 4 minuty temu, Jakub Kardela napisał: Proszę wpisać w pomoc "Tagi" i tam powinien być artykuł. Możliwe, że to będzie gdzieś tam na samym dole Dziękuję, liczba sztuk pobierana z symbolu i umieszczana w PARAMETRY - Liczba sztuk w...... już działa. Teraz powalczę z innymi opcjami. Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca w Szablony ofert 1 minutę temu, Remigiusz Pawlak napisał: Dziękuję, liczba sztuk pobierana z symbolu i umieszczana w PARAMETRY - Liczba sztuk w...... już działa. Teraz powalczę z innymi opcjami. Wiadomo, nie wszystkie tagi są tam dostępne, ale zawsze można coś zaproponować, abyśmy dodali w następnych wersjach. Cytuj Link to postu
Marta Wieleba 2 Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca w Szablony ofert Jeżeli chodzi o automatyzację przypisywania kategorii do danej oferty internetowej, może ją mapować wg Grupy towaru? W Subiekt przypisujemy do towaru grupę, np. Piżamy męskie. Prostym mapowaniem możemy przypisać daną grupę do Kategorii Allegro. Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Szablony ofert Proszę o możliwość podpięcia do oferty tworzonej z szablonu zdjęcia i z asortymentu i z galerii. Obecnie mam w szablonie ustawione 10 zdjęć z asortymentu oraz 1 z galerii (grafika docelowo będzie w każdej ofercie ale nie koniecznie chcę ją mieć w Subiekcie w asortymencie). I po wczytaniu produktu do szablonu zdjęcie z galerii znika, są tylko te z asortymentu. Tak jest w szablonie. A tak w ofercie na podstawie szablonu, ostatniego zdjęcia brak. Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca w Szablony ofert Proszę o poprawienie okna OPIS w ofercie. Po wczytaniu opisu z Subiekta znika formatowanie, podobnie dzieje się z wklejonym tekstem np z Worda. Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert 16 godzin temu, Remigiusz Pawlak napisał: I po wczytaniu produktu do szablonu zdjęcie z galerii znika, są tylko te z asortymentu. Chodzi o ustawienie produktu allegro? Czy co ma Pan na myśli konkretnie? Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert 2 godziny temu, Jakub Kardela napisał: Chodzi o ustawienie produktu allegro? Czy co ma Pan na myśli konkretnie? W moim obecnym przypadku chodzi o znikające zdjęcia przypisane na stałe w szablonie. Na tą chwilę tworzę pusty (bez asortymentu) szablon z ustawionymi parametrami i kategorią, w takim szablonie mam zdjęcie/grafikę, które chce mieć w każdej ofercie. Do tak przygotowanego szablonu podpinam asortyment nexo. Pojawiają się zdjęcia z asortymentu a to które było w szablonie znika (ustawione jest 10 zdjęć z asortymentu - zazwyczaj mam mniej i jako ostatnie - 11- jest to z szablonu które znika). Docelowo powinno takie zdjęcie zostawać w szablonie niezależnie czy to będzie ustawienie produktu z Allegro czy z asortymentu. Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert 5 minut temu, Remigiusz Pawlak napisał: Do tak przygotowanego szablonu podpinam asortyment nexo. Czy oferta tworzona jest za pomocą opcji "Przygotuj do wystawienia w serwisie internetowym" z asortymentu, czy dodawana osobno, a potem jest w niej ustawiany asortyment? Bo jeżeli to drugie, to może w szablonie importu asortymentu do oferty lub w dodatkowych parametrach importu asortymentu do oferty jest włączona opcja ustawiania zdjęć, która nadpisuje te wcześniejsze? Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert 2 minuty temu, Jakub Kardela napisał: Czy oferta tworzona jest za pomocą opcji "Przygotuj do wystawienia w serwisie internetowym" z asortymentu, czy dodawana osobno, a potem jest w niej ustawiany asortyment? Bo jeżeli to drugie, to może w szablonie importu asortymentu do oferty lub w dodatkowych parametrach importu asortymentu do oferty jest włączona opcja ustawiania zdjęć, która nadpisuje te wcześniejsze? Jeśli użyję "Przygotuj do ......." to dodatkowe zdjęcie jest, ale nie da się tej opcji używać bo nie pojawiają się wtedy parametry ustawione w kategorii Pracuje więc na razie ustawiając asortyment w ofercie. Tak jest ustawiony szablon (10 zdjęć z asortymentu i jedno stałe zapisane w szablonie), po ustawieniu asortymentu (który ma 4-6 zdjęć) są widoczne zdjęcia tylko z asortymentu. Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert (edytowane) 6 minut temu, Remigiusz Pawlak napisał: Jeśli użyję "Przygotuj do ......." to dodatkowe zdjęcie jest, ale nie da się tej opcji używać bo nie pojawiają się wtedy parametry ustawione w kategorii Pracuje więc na razie ustawiając asortyment w ofercie. Tak jest ustawiony szablon (10 zdjęć z asortymentu i jedno stałe zapisane w szablonie), po ustawieniu asortymentu (który ma 4-6 zdjęć) są widoczne zdjęcia tylko z asortymentu. Proszę jeszcze o zrzuty ekranu z zakładki "Zdjęcia" szablonu importu asortymentu do oferty oraz okna parametrów importu asortymentu (przy wybieraniu asortymentu w ofercie). Edytowane 14 Lipca przez Jakub Kardela Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert (edytowane) 37 minut temu, Jakub Kardela napisał: Proszę jeszcze o zrzuty ekranu z zakładki "Zdjęcia" szablonu importu asortymentu do oferty oraz okna parametrów importu asortymentu (przy wybieraniu asortymentu w ofercie). Dobra, naprowadził mnie Pan na właściwą konfigurację. We wszystkich szablonach mam tak samo ustawioną zakładkę zdjęcia. Natomiast w oknie parametrów importu asortymentu miałem zaznaczone zdjęcia (nie sądziłem że bez tego zaznaczenia też się zaczytają). Po odznaczeniu jest prawidłowo, są zdjęcia i z asortymentu i z szablonu, czyli powinno być tak: i taki jest właściwy efekt, 3 zdjęcia z asortymentu + zdjęcie z szablonu: Dziękuję za pomoc. Edytowane 14 Lipca przez Remigiusz Pawlak Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca w Szablony ofert 2 minuty temu, Remigiusz Pawlak napisał: Natomiast w oknie parametrów importu asortymentu miałem zaznaczone zdjęcia (nie sądziłem że bez tego zaznaczenia też się zaczytają). Po odznaczeniu jest prawidłowo, są zdjęcia i z asortymentu i z szablonu, czyli powinno być tak: Na górze dodaliśmy taki info box, widać go z resztą na zrzutach ekranu - w każdym bądź razie jest tam napisane, że te parametry importu mogą jeszcze dodatkowo nadpisać ustawienia szablonu. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano 16 Lipca Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca w Szablony ofert W dniu 13.07.2026 o 21:08, Remigiusz Pawlak napisał: Po wczytaniu opisu z Subiekta znika formatowanie, podobnie dzieje się z wklejonym tekstem np z Worda. Proszę podesłać do nas taki opis z Subiekta oraz tego Worda. Tutaj trzeba pamiętać, że Allegro dopuszcza tylko okrojone możliwości formatowania, więc np. znaki nowej linii robione jako <br> są wycinane. Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca w Szablony ofert 23 minuty temu, Bartosz Rosa napisał: Proszę podesłać do nas taki opis z Subiekta oraz tego Worda. Podesłać na mail, czy załączyć tutaj? Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano 16 Lipca Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca w Szablony ofert na sello@insert.com.pl, opis z Subiekta też najlepiej w pliku + ewentualnie zrzut ekranu żebyśmy mogli to odtworzyć. Cytuj Link to postu
Remigiusz Pawlak 34 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca w Szablony ofert 21 minut temu, Bartosz Rosa napisał: na sello@insert.com.pl, opis z Subiekta też najlepiej w pliku + ewentualnie zrzut ekranu żebyśmy mogli to odtworzyć. Poszło. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano 16 Lipca Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca w Szablony ofert Na pierwszy rzut oka chodzi właśnie o to, że w opisie są wstawione znaki nowej linii <br> a Allegro tego nie dopuszcza. Trzeba je zmienić na paragrafy <p>. W samym edytorze opisu towaru wstawia się chyba jako shift+Enter. W Sello 1 działała też opcja skorzystania z modyfikatora do tagu, który to podmienia ale musimy sprawdzić czy to zadziała też w SNX. W razie czego jest też inne wejście aby Sello NX samo konwertowało <br> na <p>. Cytuj Link to postu
Polecane posty