Remigiusz Pawlak 34 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca w Szablony ofert 1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał: Na pierwszy rzut oka chodzi właśnie o to, że w opisie są wstawione znaki nowej linii <br> a Allegro tego nie dopuszcza Zgadza się, wygląda na to, że to właśnie problem. 1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał: Trzeba je zmienić na paragrafy <p>. W samym edytorze opisu towaru wstawia się chyba jako shift+Enter. Niestety kompletnie nie wiem ja się za to zabrać. 1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał: W Sello 1 działała też opcja skorzystania z modyfikatora do tagu, który to podmienia ale musimy sprawdzić czy to zadziała też w SNX. W razie czego jest też inne wejście aby Sello NX samo konwertowało <br> na <p>. Zrobiłem test i kazałem ChatowiGPT zamienić w kodzie źródłowym znaki <br> na <p> (nie wiem jak to zrobić szybko ręcznie) i taki poprawiony tekst wkleiłem do Subiekta, zadziałało w szablonie więc pomysł aby Sello NX samo konwertowało jest doskonały, poproszę o takie rozwiązanie. Dla osób, które przeglądają: Opis sformatowany w Subiekcie wyglądał tak: W czasie tworzenia oferty zmieniał się w to: Po edycji w Sello (dodanie zdjęć) i zmianie <br> na <p> (zmiana była w tym przypadku zrobiona już w Subiekcie) jest prawidłowo czyli tak: 1 Cytuj Link to postu
centrumstali com 119 Napisano 17 Lipca Udostępnij Napisano 17 Lipca w Szablony ofert Edytowałem pod siebie domyślny Szablon dodawania oferty i zmiany konta. Przy dodawaniu nowej OI wszystkie dane ładnie się ustawiają poza parametrami. Pozycje są zdublowane bo mam dwa konta Allegro. Domyślam się, że parametry nie przenoszą się, bo w szablonie nie można ustawić kategorii do wystawienia. Czy się mylę? Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 17 Lipca Udostępnij Napisano 17 Lipca w Szablony ofert 4 minuty temu, centrumstali com napisał: Domyślam się, że parametry nie przenoszą się, bo w szablonie nie można ustawić kategorii do wystawienia. Czy się mylę? Tak, pisaliśmy na ten temat wcześniej w tym wątku - aktualnie trzeba najpierw utworzyć ofertę, a następnie wybrać asortyment w ofercie (wtedy stosuje się szablon importu asortymentu do oferty). Jeżeli chodzi o zmianę zbiorczą kategorii, to zostanie ona wprowadzona w najbliższej wersji. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 658 Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca w Szablony ofert W dniu 17.07.2026 o 12:26, centrumstali com napisał: Edytowałem pod siebie domyślny Szablon dodawania oferty i zmiany konta. Przy dodawaniu nowej OI wszystkie dane ładnie się ustawiają poza parametrami. Nie ma potrzeby wybierać dwukrotnie tych wartości. SNX i tak ustawia te wartości bazując na nazwach i wartościach a ta wyszukiwarka jest tylko po to aby ułatwić wyszukiwanie parametrów oraz ich edycję. Można również ręcznie wpisać Stan - Nowy i to również zadziała, jeśli w ofercie w danym koncie i kategorii będą takie parametry dostępne. Cytuj Link to postu
centrumstali com 119 Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca w Szablony ofert 1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał: Nie ma potrzeby wybierać dwukrotnie tych wartości. SNX i tak ustawia te wartości bazując na nazwach i wartościach a ta wyszukiwarka jest tylko po to aby ułatwić wyszukiwanie parametrów oraz ich edycję. Można również ręcznie wpisać Stan - Nowy i to również zadziała, jeśli w ofercie w danym koncie i kategorii będą takie parametry dostępne. Czyli jak mam dwa konta, to wystarczy to i tak ustawić tylko dla jednego konta a drugie i tak to zaciągnie? Cytuj Link to postu
Jakub Kardela 11 Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca w Szablony ofert 9 minut temu, centrumstali com napisał: Czyli jak mam dwa konta, to wystarczy to i tak ustawić tylko dla jednego konta a drugie i tak to zaciągnie? zgadza się 1 Cytuj Link to postu
Infobot nexo 358 Napisano 5 Sierpnia Udostępnij Napisano 5 Sierpnia w Szablony ofert Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.1.0. Fragment listy zmian: Ustawianie kategorii w szablonach ofert internetowychDodano możliwość ustawiania kategorii w szablonach ofert, dzięki czemu możliwe jest m.in. ustawianie parametrów specyficznych w ofertach przygotowywanych przy pomocy szablonów, w tym także z wykorzystaniem dynamicznych tagów. Cytuj Link to postu
Polecane posty