Skocz do zawartości

Polecane posty

1 godzinę temu, Bartosz Rosa napisał:

Na pierwszy rzut oka chodzi właśnie o to, że w opisie są wstawione znaki nowej linii <br> a Allegro tego nie dopuszcza

Zgadza się, wygląda na to, że to właśnie problem.

Trzeba je zmienić na paragrafy <p>. W samym edytorze opisu towaru wstawia się chyba jako shift+Enter. 

Niestety kompletnie nie wiem ja się za to zabrać.

W Sello 1 działała też opcja skorzystania z modyfikatora do tagu, który to podmienia ale musimy sprawdzić czy to zadziała też w SNX. W razie czego jest też inne wejście aby Sello NX samo konwertowało <br> na <p>.

Zrobiłem test i kazałem ChatowiGPT zamienić w kodzie źródłowym znaki <br> na <p> (nie wiem jak to zrobić szybko ręcznie) i taki poprawiony tekst wkleiłem do Subiekta, zadziałało w szablonie więc pomysł aby Sello NX samo konwertowało jest doskonały, poproszę o takie rozwiązanie.

Dla osób, które przeglądają:

Opis sformatowany w Subiekcie wyglądał tak:

opis-Subiekt.thumb.jpg.b4a8545ad2ef0ad01c25025640770c75.jpg

W czasie tworzenia oferty zmieniał się w to:

opis-Sello-przygotowana-oferta.thumb.jpg.6e34a148de1e6384ceffdf7c7d14dfd1.jpg 

Po edycji w Sello (dodanie zdjęć) i zmianie <br> na <p> (zmiana była w tym przypadku zrobiona już w Subiekcie) jest prawidłowo czyli tak:

poprawki-i-kolejny-zapis.thumb.jpg.2fcac6d61571c8f3a9efa40415123d69.jpg

• Lubię to 1

Edytowałem pod siebie domyślny Szablon dodawania oferty i zmiany konta. Przy dodawaniu nowej OI wszystkie dane ładnie się ustawiają poza parametrami.

image.png.f77a7a007d448564019ce34a0d40a23f.png

Pozycje są zdublowane bo mam dwa konta Allegro.

image.png.d30564e56048e6b7eaa0668b8aa848d4.png

Domyślam się, że parametry nie przenoszą się, bo w szablonie nie można ustawić kategorii do wystawienia. Czy się mylę?

4 minuty temu, centrumstali com napisał:

Domyślam się, że parametry nie przenoszą się, bo w szablonie nie można ustawić kategorii do wystawienia. Czy się mylę?

Tak, pisaliśmy na ten temat wcześniej w tym wątku - aktualnie trzeba najpierw utworzyć ofertę, a następnie wybrać asortyment w ofercie (wtedy stosuje się szablon importu asortymentu do oferty). Jeżeli chodzi o zmianę zbiorczą kategorii, to zostanie ona wprowadzona w najbliższej wersji.

W dniu 17.07.2026 o 12:26, centrumstali com napisał:

Edytowałem pod siebie domyślny Szablon dodawania oferty i zmiany konta. Przy dodawaniu nowej OI wszystkie dane ładnie się ustawiają poza parametrami.

image.png.f77a7a007d448564019ce34a0d40a23f.png

Nie ma potrzeby wybierać dwukrotnie tych wartości. SNX i tak ustawia te wartości bazując na nazwach i wartościach a ta wyszukiwarka jest tylko po to aby ułatwić wyszukiwanie parametrów oraz ich edycję. Można również ręcznie wpisać Stan - Nowy i to również zadziała, jeśli w ofercie w danym koncie i kategorii będą takie parametry dostępne.

Nie ma potrzeby wybierać dwukrotnie tych wartości. SNX i tak ustawia te wartości bazując na nazwach i wartościach a ta wyszukiwarka jest tylko po to aby ułatwić wyszukiwanie parametrów oraz ich edycję. Można również ręcznie wpisać Stan - Nowy i to również zadziała, jeśli w ofercie w danym koncie i kategorii będą takie parametry dostępne.

Czyli jak mam dwa konta, to wystarczy to i tak ustawić tylko dla jednego konta a drugie i tak to zaciągnie?

• 3 tygodnie później...

Zgłoszenie zostało zrealizowane w wersji 61.1.0. Fragment listy zmian:

• Ustawianie kategorii w szablonach ofert internetowych

Dodano możliwość ustawiania kategorii w szablonach ofert, dzięki czemu możliwe jest m.in. ustawianie parametrów specyficznych w ofertach przygotowywanych przy pomocy szablonów, w tym także z wykorzystaniem dynamicznych tagów.