Skocz do zawartości

Stare sello problem z aktywacją kodu

Polecane posty

Cześć,

piszę, bo znaleźliśmy się w bardzo trudnej sytuacji i liczę, że może ktoś z Was będzie w stanie coś podpowiedzieć albo pomóc.

Korzystamy z Sello + Subiekt GT do obsługi zamówień (głównie Allegro). Kilka dni temu skończyła nam się licencja na Sello. Od razu kupiłem nową licencję w internecie, natomiast okazało się, że kod aktywacyjny nie działa.

Dopiero po fakcie doczytałem, że Sello w starej wersji zostało wycofane i od 2026 roku nie jest już sprzedawane. Wygląda więc na to, że kupiony przeze mnie kod jest bezużyteczny.

W tym momencie zostaliśmy praktycznie bez systemu do obsługi zamówień, a mamy ich bardzo dużo. Próbujemy się kontaktować z Insertem – zgłoszenie poszło mailem, ale czekamy już drugi tydzień bez odpowiedzi. Próbowałem też kontaktu na forum i bezpośrednio z osobą związaną z Sello, niestety na razie bez odzewu.

Moje pytania:

1. Czy jest jakakolwiek możliwość, żeby jeszcze aktywować Sello na kilka dni / tymczasowo (np. innym sposobem, przedłużeniem, aktywacją offline itp.)?
  2. Czy ktoś miał podobną sytuację i udało mu się ją jakoś rozwiązać?
  3. Czy istnieje jakiekolwiek „obejście”, które pozwoli nam chociaż na chwilę wrócić do działania zanim wdrożymy nowe rozwiązanie?

Szczerze mówiąc – każda wskazówka będzie dla nas na wagę złota, bo jesteśmy w trakcie obsługi dużej liczby zamówień i brak Sello mocno paraliżuje pracę.

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Nie wiem którędy poszło zgłoszenie, a kolejki są różne, ale w sprawach krytycznych-licencyjnych najlepiej pisać na sello@insert.com.pl.

Niestety na forum jest tak dużo różnych tematów każdego dnia, że czas odpowiedzi na każde pytanie jest obecnie bardzo długi. Jeśli prywatna wiadomość jest wysyłana do mnie to po prostu nie mam kiedy na nią odpowiedzieć niestety - więc proszę pilne tematy licencyjne bezpośrednio na maila.

Proszę podać też numer konta allegro, którego problem dotyczy.