Łukasz Niemczyk 0 Napisano 11 Kwietnia Udostępnij Napisano 11 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza faktura nie chce się ściągnąć, w oknie pobierania faktury wyskakuje że niby pobrano 2 dokumenty, po rozwinięciu "pokaż szczegóły błędu" pokazuje: Klasa niezarejestrowana. (Wyjątek od HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)) czy ktoś wie, jak rozwiązać ten problem? występuje on tylko z jedną fakturą, reszta jakoś się ściągnęła. Link to postu
Tomasz Ochniowski 24 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza najpierw aktualizacja do 1.87 SP3 HF1. Tak bym zrobił. Link to postu
Marcin Bogusz 0 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Mam najnowszą wersje i ten sam problem Link to postu
Grzegorz Widera 0 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Czy ktoś z Was poradził sobie z tym błędem ? Pisałem na support Insertu, niestety bez odpowiedzi. Problem zaczął występować wczoraj po ostatnim update. Wcześniej tego nie było. Dziwne bo mamy to tylko na niektórych podmiotach. Ktoś coś może ruszył w tym temacie ? Link to postu
Anna M. Huppert 1 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza U mnie zniknęła strzałka do rozwijania przy "Pobierz" (a pamiętam ,że jedna opcja działała źle i musiałam dawać wybierz z okresu i wtedy pobierał), na liście KSEF na stronie WWW u nich mam dwie nowe faktury z wczoraj i dzisiaj - a rachmistrz ich nie pobiera. Link to postu
Grzegorz Widera 0 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza W tej chwili sypie komunikatami o przekroczeniu limitu ale w końcu pobrał część dokumentów. Tylko to nie jest praca normalna dla biura rachunkowego Ktoś z insertu się wypowie ?? Link to postu
Anna M. Huppert 1 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza U mnie nadal nie pobrał faktur i nadal nie ma strzałki do rozwinięcia opcji "Pobierz" - a pewnie tutaj jest błąd - pewnie muszą zrobić aktualizację, bo nie wiem jak inaczej chcą to naprawić Link to postu
Anna M. Huppert 1 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Może, ktoś z tych programistów firmowych, odpowiedzialnych za ten twór (niestety od kilku lat co raz gorzej, a szkoda!) - bo ja już zmarnowałam kupę czasu, na odinstalowywanie, instalowanie na nowo, wykonywaniu różnych operacji administracyjnych - i bez efektu! Nadal nie pobiera ostatnich faktur i nadal nie pojawiła się możliwość wybrania okresu pobrania faktur (ten trójkącik koło "Pobierz". Rozumiem, że wsparcie jest płatne, ale moje niepotrzebne czynności też zaraz będą odpłatne dla producenta niedziałającego prawidłowo oprogramowania. Link to postu
Marcin Bogusz 0 Napisano 16 Kwietnia Udostępnij Napisano 16 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Dzisiaj pojawił się nowy błąd. Jak dotą nie pobierało mi u jednego klienta to teraz rozprzestrzenia się na pozostałych. Link to postu
Jarosław Miedzik 0 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Instalacja lokalna na Win11pro, wszystkie podmioty na jednym komputerze pobierają dokumenty a jeden generuje ten błąd. Był utworzony w wersji 1.87 Sp3 Hf1. Link to postu
Artur Fronczek 1 Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza U nas to samo... Może @Jacek Parzonka pomoże? 😉 Link to postu
Oliwia Okrasa 0 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Czy komuś się udało rozwikłać buga "Klasa niezarejestrowana. (Wyjątek od HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG))"? Link to postu
Agnieszka Zalewska 0 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Przesyłam e-mail który dostałam od firmy Insert w odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące błędu "Klasa niezarejestrowana. (Wyjątek od HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG))"?. Mamy nadzieję, że poniższe wskazówki okażą się pomocne. Zgłoszenie otrzymało numer referencyjny [INS-26347461]. Prosimy nie odpowiadać na ten e-mail. Aby kontynuować korespondencję, należy wypełnić formularz kontaktowy. Odpowiedź W takim przypadku dostępne są dwa rozwiązania: 1. Poczekać na aktualizację, którą będzie zawierała w sobie poprawkę odnośnie takiego błędu. 2. Podmienić pliki .dll programu, taka operacja rozwiąże problem do czasu poprawki przez aktualizację. Przesyłam plik .zip,w którym znajdują się wspomniane pliki .dll. Aby podmienić pliki .dll należy: 1. Zamknąć wszystkie programy z linii InsERT GT. 2. Przejść do lokalizacji: C:\Program Files (x86)\InsERT\InsERT GT, a następnie zabezpieczyć pliki .dll z tej lokalizacji (np. kopiując je do innego folderu). 3. Do lokalizacji: C:\Program Files (x86)\InsERT\InsERT GT przenieść pliki, do których dostęp przesyłam poniżej, zastępując pliki, które się tam aktualnie znajdują (taka sama nazwa pliku). Po wykonaniu takiej operacji problem nie powinien dużej występować. Proszę pamiętać, że jeśli zaktualizują Państwo program to pliki .dll zostaną nadpisane przez aktualizację i powyższe operacje będzie należało powtórzyć ponownie. Folder z plikiem DLL: Link: https://share.insert.com.pl/index.php/s/rQA2w6Tcw2oB2z4 Hasło: 1uMKvybP0y282eZL Link to postu
Agnieszka Zalewska 0 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Mam nadzieję że to pomoże. Link to postu
Norbert Kowgier 1 Napisano 27 Kwietnia Udostępnij Napisano 27 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza W dniu 23.04.2026 o 16:06, Agnieszka Zalewska napisał: Mam nadzieję że to pomoże. Potwierdzam, zadziałało. Dzięki! Link to postu
Artur Fronczek 1 Napisano 27 Kwietnia Udostępnij Napisano 27 Kwietnia w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza U nas popsuło zupełnie pobieranie dokumentów... Link to postu
WOJCIECH MACIEJEWSKI 2 Napisano Poniedziałek o 11:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:08 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Czy może ktoś zrobić reupload tych plików ? link już wygasł 2 Link to postu
Jerzy Obrębski 35 Napisano Wtorek o 14:24 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:24 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Wersja 1.88 podobno problem rozwiązuje, ale u mojego klienta wywala się konwersja (ktoś już to zgłosił) Aktualizacja plików e-faktur - Operacja nieudana Aktualizacja podmiotu nie powiodła się: 0x80004005: Nieokreślony błąd. Można prosić o te pliki???? Sprawa dość pilna ... Link to postu
Norbert Kowgier 1 Napisano Wtorek o 20:00 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:00 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza załączam to co mi pomogło w wersji 1.87HF1 SP3 1.87SP3HF1.pliknaprawczy.Dokument.zip 1 Link to postu
WOJCIECH MACIEJEWSKI 2 Napisano Środa o 07:25 Udostępnij Napisano Środa o 07:25 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza 17 godzin temu, Jerzy Obrębski napisał: Wersja 1.88 podobno problem rozwiązuje, ale u mojego klienta wywala się konwersja (ktoś już to zgłosił) Aktualizacja plików e-faktur - Operacja nieudana Aktualizacja podmiotu nie powiodła się: 0x80004005: Nieokreślony błąd. Można prosić o te pliki???? Sprawa dość pilna ... może zabrakło miejsca w pliku _log.ldf przy konwersji na serwerze ? Link to postu
WOJCIECH MACIEJEWSKI 2 Napisano Środa o 07:33 Udostępnij Napisano Środa o 07:33 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza 11 godzin temu, Norbert Kowgier napisał: załączam to co mi pomogło w wersji 1.87HF1 SP3 1.87SP3HF1.pliknaprawczy.Dokument.zip 7.91 MB · 6 pobrań niestety teraz włącza i wyłącza program, ale może dlatego że wersję mamy 1.88. po przeinstalowaniu programu i wciskaniu pobierz, okienko pobierania pojawia się i znika w sekundę i nic się nie dzieje Link to postu
Jacek Kwiatkowski 3 Napisano Środa o 08:04 Udostępnij Napisano Środa o 08:04 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza U jednego z moich klientów również wystąpił opisany wyżej błąd. Poszukiwanie rozwiązania zajęło mi kilka dni. Po otrzymaniu wskazówek od zespołu Insert skontaktowałem się z użytkowniczkami — poinformowały mnie, że problem został już przez nie rozwiązany samodzielnie. Na pytanie o szczegóły odpowiedziały, że pomogło usunięcie dotychczasowych certyfikatów oraz ponowne wygenerowanie i wprowadzenie nowego certyfikatu. Link to postu
Anna Szumigaj-Ciesielska 0 Napisano Środa o 09:39 Udostępnij Napisano Środa o 09:39 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza U nas podobnie - okienko pobierania pojawia się ... i po chwili znika - a Fv nie ma ...nie pobierają się .. Link to postu
Sergei Feroyan 1 Napisano Środa o 12:06 Udostępnij Napisano Środa o 12:06 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza Dzień dobry Tez mam taki błąd podczas przeprowadzania konwersji do wersji 188 pojawia się błąd: „Aktualizacja podmiotu nie powiodła się: 0x80004005: Nieokreślony błąd.” Będę wdzięczny za pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny oraz wskazanie możliwego rozwiązania problemu. Link to postu
Tomasz P. 0 Napisano Czwartek o 07:43 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:43 w błąd przy ściąganiu e-faktury do Rachmistrza to samo u mnie Link to postu
Polecane posty