Skocz do zawartości

gubienie zdjęć w ofertach

Polecane posty

Jak w temacie. Na etapie wystawiania nowych ofert są różne sekwencje pobierania które wykonane powoduja usuwanie mniejsze bądź większej części zdjęć. I SELLO NX także w innym przypadku potrafi zgubić zdjęcia w ofercie w taki sposób, że one pozostają w galerii oferty, ale nie ma ich więcej w treści oferty.

Oferta skopiowana CTRL+D w oknie OI w SELLO NX.

Jeśli ktoś zna dokładną sekwencję czynności do uszkodzenia ofert j.w. prośba o podawanie - możliwie w tym wątku.

• Lubię to 1

Pierwsza okoliczność gubienia zdjęć w ofercie (jest ich więcej):

1) w oknie AKTYWNE duplikuję ofertę CTRL+D

2) w oknie PRZYGOTOWANE otwieram ofertę F4 i zmieniam konto ALLEGRO - zapisuję

TADA - oferta nie ma zdjęć. Jeśli przed jej zapisaniem przeklikam po zakładkach w tym gdy wejdę przed zapisaniem do oferty do zakładki OPIS tak, aby pokazały się zdjęcia, to wtedy nie giną w ofercie.

• Dziękuję 1
W dniu 17.04.2026 o 14:22, HotKey . napisał:

Pierwsza okoliczność gubienia zdjęć w ofercie (jest ich więcej):

1) w oknie AKTYWNE duplikuję ofertę CTRL+D

2) w oknie PRZYGOTOWANE otwieram ofertę F4 i zmieniam konto ALLEGRO - zapisuję

TADA - oferta nie ma zdjęć. Jeśli przed jej zapisaniem przeklikam po zakładkach w tym gdy wejdę przed zapisaniem do oferty do zakładki OPIS tak, aby pokazały się zdjęcia, to wtedy nie giną w ofercie.

Potwierdzał, u mnie również to występuje.

Przy powieleniu 1 oferty, zdjęcia w galerii są, ale nie ma ich w opisie. Gdy powielam 1 ofertę, trzeba wejść w zakładkę OPIS i dopiero zapisać aby były zdjecia w opisie.

Przy powieleniu kilku ofert jednocześnie, problem już nie występuje.

Natomiast mam takie same cenniki na koncie x i y, ale podczas powielania ofert z konta x na y, to usuwają się cenniki. Czy nie powinno się to wiązać automatycznie? @Bartosz Rosa

• Dziękuję 1
Godzinę temu, Mariusz Kownacki napisał:

Zerknij tu, czy może masz podobnie?

Tego nie udało mi się odtworzyć.

59 minut temu, Mariusz Kownacki napisał:

Gdy powielam 1 ofertę, trzeba wejść w zakładkę OPIS i dopiero zapisać aby były zdjecia w opisie.

Dokładnie.

Druga sprawa jak oferta jest w NIEAKTYWNE i ma status ZLECONA DO AKTYWACJI i jak jej zrobię PPM - - - > POBIERZ CAŁĄ TREŚĆ OFERTY to wtedy wydawało mi się, że traci zdjęcia albo ich część. Ale jeszcze do weryfikacji.

W dniu 18.04.2026 o 15:13, Mariusz Kownacki napisał:

Natomiast mam takie same cenniki na koncie x i y, ale podczas powielania ofert z konta x na y, to usuwają się cenniki. Czy nie powinno się to wiązać automatycznie? @Bartosz Rosa

Powinno. Jest to wpisane do sprawdzenia. Te zdjęcia też oczywiście sprawdzimy i poprawimy. Dzięki za wskazanie scenariusza.

• Lubię to 1

Dziś miałem taki przypadek:

Powieliłem oferty z konta x na konto y. Na koncie y były zdjęcia w galerii oraz w opisie. Jak wystawiłem te oferty na koncie y, to okazało się, że w żadnej ofercie nie ma zdjęć w opisie 😮

190 oferty posiada zdjecia w galerii, ale w opisie brak....

Sprawdziłem to na 2 towarach i błąd się powtórzył. Powielenie ofert z konta x, zmiana konta z x na y zmianami zbiorczymi. Zdjęcia w ofercie są, ale po wysłaniu brak

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1

Po powieleniu i zmianie na inne konto, usuwa się również Czas trwania ,Czas wysyłki, Cennik hurtowy oraz Opcja faktury. Jest pusta zawartość tak jak przy Cenniku dostawy:

image.png.30b324b9fbee6c5f40b562d3a8731de9.png

Edit:

Aby zdjęcia nie usuneły się z powielonego kona x na konto y, to przed wystawieniem trzeba na nowo powiązać zdjęcie w ofercie ze zdjeciem w galerii

Edytowane przez Mariusz Kownacki
W dniu 21.04.2026 o 16:38, Mariusz Kownacki napisał:

usuwa się również Czas trwania

Najpewniej tak, ja na 100% mogę też dorzucić GPSR. Potrafi się też wywalić edytor przy wznawianiu ofert poprzez ARCHIWUM - kliknąłem na zakładkę z opisem i był crash SELLO NX:

image.thumb.png.fce6614d826468f1372e7720f0380bc2.png

Edytowane przez HotKey .
  • 1 miesiąc temu...

Czy te błedy zostaną naprawione w przyszłej aktualizacji?

Dziś powieliłem oferty z tego samego konta i po wysłaniu ich na tym samym koncie, opis nie zawierał już zdjęć. Tak samo jak się powiela oferty z konta x na konto y.

Jest to męczące i upierdliwe, bo przed wysłaniem powielonych ofert nie ważne czy to na tym samym koncie czy z konta x na konto y, trzeba za każdym razem powiązać ponownie zdjęcia w opisie ze zdjęciem w galerii zdjęć.

Kolejny błąd, który zgłasza współpracownik.

Dodaje zdjęcie do galerii, ale gdy chce dodać do opisu to pokazuje się jakby tego zdjęcia hmmm nie było.

Trzeba zapisać i otworzyć na nowo, choć to nie zawsze pomaga.

Zdjęcie do galerii było wrzucone w różnych formatach i wymiarach ale to nic nie pomagało.

image.thumb.png.c4a430e15397b55b0380e613ce6d52c7.png

image.thumb.png.4892d3b122d1b01730f4463fe4679317.png

W dniu 3.06.2026 o 10:08, Mariusz Kownacki napisał:

Kolejny błąd, który zgłasza współpracownik.

Dodaje zdjęcie do galerii, ale gdy chce dodać do opisu to pokazuje się jakby tego zdjęcia hmmm nie było.

Trzeba zapisać i otworzyć na nowo, choć to nie zawsze pomaga.

Zdjęcie do galerii było wrzucone w różnych formatach i wymiarach ale to nic nie pomagało.

image.thumb.png.c4a430e15397b55b0380e613ce6d52c7.png

image.thumb.png.4892d3b122d1b01730f4463fe4679317.png

Poprawka do tego przypadku znajdzie się w najnowszej wersji Sello NX (61) pod koniec czerwca, infobot wrzuci informację tutaj.

• Dziękuję 1