HotKey . 430 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach Jak w temacie. Na etapie wystawiania nowych ofert są różne sekwencje pobierania które wykonane powoduja usuwanie mniejsze bądź większej części zdjęć. I SELLO NX także w innym przypadku potrafi zgubić zdjęcia w ofercie w taki sposób, że one pozostają w galerii oferty, ale nie ma ich więcej w treści oferty. Oferta skopiowana CTRL+D w oknie OI w SELLO NX. Jeśli ktoś zna dokładną sekwencję czynności do uszkodzenia ofert j.w. prośba o podawanie - możliwie w tym wątku. 1 Cytuj Link to postu
HotKey . 430 Napisano 17 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach Pierwsza okoliczność gubienia zdjęć w ofercie (jest ich więcej): 1) w oknie AKTYWNE duplikuję ofertę CTRL+D 2) w oknie PRZYGOTOWANE otwieram ofertę F4 i zmieniam konto ALLEGRO - zapisuję TADA - oferta nie ma zdjęć. Jeśli przed jej zapisaniem przeklikam po zakładkach w tym gdy wejdę przed zapisaniem do oferty do zakładki OPIS tak, aby pokazały się zdjęcia, to wtedy nie giną w ofercie. 1 Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 138 Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach Zerknij tu, czy może masz podobnie? Tylko 1 raz zauważyłem brak zdjęć w galerii, ale nie pamiętam co to spowodowało. Czasami się zdarza, że po utworzeniu produktu w Allegro, usuwa się 1 zdjęcie w galerii Przy dublowaniu ofert z konta x na y zwrócę uwagę czy również to u mnie występuje Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 138 Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach W dniu 17.04.2026 o 14:22, HotKey . napisał: Pierwsza okoliczność gubienia zdjęć w ofercie (jest ich więcej): 1) w oknie AKTYWNE duplikuję ofertę CTRL+D 2) w oknie PRZYGOTOWANE otwieram ofertę F4 i zmieniam konto ALLEGRO - zapisuję TADA - oferta nie ma zdjęć. Jeśli przed jej zapisaniem przeklikam po zakładkach w tym gdy wejdę przed zapisaniem do oferty do zakładki OPIS tak, aby pokazały się zdjęcia, to wtedy nie giną w ofercie. Potwierdzał, u mnie również to występuje. Przy powieleniu 1 oferty, zdjęcia w galerii są, ale nie ma ich w opisie. Gdy powielam 1 ofertę, trzeba wejść w zakładkę OPIS i dopiero zapisać aby były zdjecia w opisie. Przy powieleniu kilku ofert jednocześnie, problem już nie występuje. Natomiast mam takie same cenniki na koncie x i y, ale podczas powielania ofert z konta x na y, to usuwają się cenniki. Czy nie powinno się to wiązać automatycznie? @Bartosz Rosa 1 Cytuj Link to postu
HotKey . 430 Napisano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach Godzinę temu, Mariusz Kownacki napisał: Zerknij tu, czy może masz podobnie? Tego nie udało mi się odtworzyć. 59 minut temu, Mariusz Kownacki napisał: Gdy powielam 1 ofertę, trzeba wejść w zakładkę OPIS i dopiero zapisać aby były zdjecia w opisie. Dokładnie. Druga sprawa jak oferta jest w NIEAKTYWNE i ma status ZLECONA DO AKTYWACJI i jak jej zrobię PPM - - - > POBIERZ CAŁĄ TREŚĆ OFERTY to wtedy wydawało mi się, że traci zdjęcia albo ich część. Ale jeszcze do weryfikacji. Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 605 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach W dniu 18.04.2026 o 15:13, Mariusz Kownacki napisał: Natomiast mam takie same cenniki na koncie x i y, ale podczas powielania ofert z konta x na y, to usuwają się cenniki. Czy nie powinno się to wiązać automatycznie? @Bartosz Rosa Powinno. Jest to wpisane do sprawdzenia. Te zdjęcia też oczywiście sprawdzimy i poprawimy. Dzięki za wskazanie scenariusza. 1 Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 138 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach Dziś miałem taki przypadek: Powieliłem oferty z konta x na konto y. Na koncie y były zdjęcia w galerii oraz w opisie. Jak wystawiłem te oferty na koncie y, to okazało się, że w żadnej ofercie nie ma zdjęć w opisie 😮 190 oferty posiada zdjecia w galerii, ale w opisie brak.... Sprawdziłem to na 2 towarach i błąd się powtórzył. Powielenie ofert z konta x, zmiana konta z x na y zmianami zbiorczymi. Zdjęcia w ofercie są, ale po wysłaniu brak 1 1 Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 138 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach (edytowane) Po powieleniu i zmianie na inne konto, usuwa się również Czas trwania ,Czas wysyłki, Cennik hurtowy oraz Opcja faktury. Jest pusta zawartość tak jak przy Cenniku dostawy: Edit: Aby zdjęcia nie usuneły się z powielonego kona x na konto y, to przed wystawieniem trzeba na nowo powiązać zdjęcie w ofercie ze zdjeciem w galerii Edytowane 21 Kwietnia przez Mariusz Kownacki Cytuj Link to postu
HotKey . 430 Napisano 24 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach (edytowane) W dniu 21.04.2026 o 16:38, Mariusz Kownacki napisał: usuwa się również Czas trwania Najpewniej tak, ja na 100% mogę też dorzucić GPSR. Potrafi się też wywalić edytor przy wznawianiu ofert poprzez ARCHIWUM - kliknąłem na zakładkę z opisem i był crash SELLO NX: Edytowane 24 Kwietnia przez HotKey . Cytuj Link to postu
Bartosz Rosa 2 605 Napisano 27 Kwietnia Udostępnij Napisano 27 Kwietnia w gubienie zdjęć w ofertach W dniu 24.04.2026 o 15:16, HotKey . napisał: kliknąłem na zakładkę z opisem i był crash SELLO NX: Wysłałeś raport? Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 138 Napisano 30 Maja Udostępnij Napisano 30 Maja w gubienie zdjęć w ofertach Czy te błedy zostaną naprawione w przyszłej aktualizacji? Dziś powieliłem oferty z tego samego konta i po wysłaniu ich na tym samym koncie, opis nie zawierał już zdjęć. Tak samo jak się powiela oferty z konta x na konto y. Jest to męczące i upierdliwe, bo przed wysłaniem powielonych ofert nie ważne czy to na tym samym koncie czy z konta x na konto y, trzeba za każdym razem powiązać ponownie zdjęcia w opisie ze zdjęciem w galerii zdjęć. Cytuj Link to postu
Mariusz Kownacki 138 Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca w gubienie zdjęć w ofertach Kolejny błąd, który zgłasza współpracownik. Dodaje zdjęcie do galerii, ale gdy chce dodać do opisu to pokazuje się jakby tego zdjęcia hmmm nie było. Trzeba zapisać i otworzyć na nowo, choć to nie zawsze pomaga. Zdjęcie do galerii było wrzucone w różnych formatach i wymiarach ale to nic nie pomagało. Cytuj Link to postu
Daniel Salamucha 241 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca w gubienie zdjęć w ofertach W dniu 3.06.2026 o 10:08, Mariusz Kownacki napisał: Kolejny błąd, który zgłasza współpracownik. Dodaje zdjęcie do galerii, ale gdy chce dodać do opisu to pokazuje się jakby tego zdjęcia hmmm nie było. Trzeba zapisać i otworzyć na nowo, choć to nie zawsze pomaga. Zdjęcie do galerii było wrzucone w różnych formatach i wymiarach ale to nic nie pomagało. Poprawka do tego przypadku znajdzie się w najnowszej wersji Sello NX (61) pod koniec czerwca, infobot wrzuci informację tutaj. 1 Cytuj Link to postu
Polecane posty