Łukasz Cieciorowski 7 Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram (edytowane) Dzień dobry, Przed pojawieniem się wersji 57 Nexo zużywało mi średnio 1,2GB pamięci ram na jednego otwarego klienta. (chyba nawet 2 nie zauważyłem). Wiadomo było, że po przejściu na wersje 58 będzie gorzej, ale obecnie Nexo potrafi wciągnąć i 5GB na jednego otwartego klienta. Zazwyczaj zużycie ramu waha się w przedziale 3-4GB, ale przy kilku pracownikach jest dramat. Co ciekawe pracownik w chwili robienia screena nie używa komputera od kilku minut - jest na przerwie. Wiec program "trzyma" ten ram tylko nie wiem do czego. Czy można coś zrobić żeby ograniczyć zużycie? Wyłączenie jakiś funkcji w samych programie? PS: dodałem nie w tym forum. Będę wdzięczny za przeniesienie. Edytowane 20 Kwietnia przez Łukasz Cieciorowski Link to postu
Łukasz Cieciorowski 7 Napisano 20 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram idziemy na rekord chyba Link to postu
Kacper Panek 427 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Dzień dobry, jakie programy nexo są wykorzystywane? Jakie moduły są używane najczęściej? Czy wykorzystują Państwo moduł poczty i widok komentarzy? Link to postu
Łukasz Cieciorowski 7 Napisano 22 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram 4 minuty temu, Kacper Panek napisał: Dzień dobry, jakie programy nexo są wykorzystywane? Jakie moduły są używane najczęściej? Czy wykorzystują Państwo moduł poczty i widok komentarzy? Większość pracowników pracuje tylko na Subiekcie. Moduły: Zamówienia, Zlecenia, Sprzedaż, Asortyment, Klienci, Wydania. Poczta jest skonfigurowana, ale służy tylko do maili wychodzących - głównie do wysyłki zleceń i faktur. Okno komentarzy się pojawia, ale z nich nie korzystamy - wyłączyłem nawet komunikacje między stanowiskową, ale niewiele to dało. Link to postu
Marek . 2 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram U nas tak samo, Nexo ma spore wysokie pamięci. Po aktualizacji do 60.0.1 ma po paru godzinach ponad 5 GB Ramu. NP. dziś po 2 godzinach pracy zużycie 3,2 GB, gdzie dawniej oscylowało w granicach 1,5-2,0 GB. Na stacji klienckiej (przy słabszym komputerze) uruchomienie zakładki Ksef powoduje obciążenie procesora CPU na poziomie 16%, procesora graficznego 63-65% i w ogóle do końca dnia nie spada. Jedyne wyście to zamknięcie i ponowne uruchomienie programu. Przed aktualizacją czyli do wersji 60.0.0 i wcześniejszych takich problemów nie było. Wygląda na to, że moduł Ksef i podgląd wizualizacji Faktur powoduje obciążenie. Link to postu
Kacper Panek 427 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Dzień dobry, w przypadku, gdyby zużycie pamięci przez aplikację znacznie wzrosło, proszę o wykonanie zrzutu pamięci z poziomu Menedżera zadań (PPM – Utwórz plik zrzutu pamięci) i przesłanie go przez formularz kontaktowy pod numerem zgłoszenia, który podam w wiadomości prywatnej. Link to postu
Tomasz Skałuba 2 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Dzień dobry, Ten sam problem, ten sam schemat. Po aktualizacji trzeba zamykać program co kilka godzin ponieważ po kliku godzinach jest już ponad 5 GB RAMu. Czy udało się już coś ustalić w tym temacie? Jest planowana jakaś aktualizacja? Link to postu
Łukasz Cieciorowski 7 Napisano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram 1 minutę temu, Tomasz Skałuba napisał: Dzień dobry, Ten sam problem, ten sam schemat. Po aktualizacji trzeba zamykać program co kilka godzin ponieważ po kliku godzinach jest już ponad 5 GB RAMu. Czy udało się już coś ustalić w tym temacie? Jest planowana jakaś aktualizacja? Wysłałem do Insertu potrzebne plik, zrzuty pamięci i czekam, ale jak widać to nie tylko ja i Pan Marek ma problem. @Kacper Panek coś już wiadomo? Link to postu
Kacper Panek 427 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Dzień dobry, temat jest w trakcie analizy. Przesłałem również wiadomość z numerem zgłoszenia do Pana Tomasza. Link to postu
Kacper Panek 427 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Proszę jeszcze o informację, jaka dokładnie wersja nexo jest wykorzystywana? Link to postu
Łukasz Cieciorowski 7 Napisano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram 2 minuty temu, Kacper Panek napisał: Proszę jeszcze o informację, jaka dokładnie wersja nexo jest wykorzystywana? 60.0.1 (9220) Link to postu
Tomasz Skałuba 2 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram 12 minut temu, Kacper Panek napisał: Proszę jeszcze o informację, jaka dokładnie wersja nexo jest wykorzystywana? 60.0.1 (9220) Dzisiaj na jednym stanowisku nie były uruchamiany KSeF i po 8h RAM poniżej 1 GB Link to postu
Kacper Panek 427 Napisano Wtorek o 06:44 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:44 w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Dzień dobry, udało nam się odnaleźć potencjalną przyczynę problemu i planujemy publikację odpowiednich poprawek najpóźniej wraz z wersją 61.0.0. 1 Link to postu
Piotr Bawej 0 Napisano Czwartek o 07:33 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:33 w Ogromne zapotrzebowanie na pamięć ram Niestety problem się pogłębia - nie zamkniecie programu i pozostawienie na 2 dni zużycie pamięci rośnie u mnie na 9 GB. Baza MS SQL też zabiera ponad 9GB po kilku dniach. Po restarcie komputera baza zmniejsza się na 2,5GB a program zajmuje ok.3 GB Link to postu
Polecane posty