Marcin M 1 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Sello NX z Erli.pl nie pobiera drzewka kategorii Sello NX 60.0.1 zintegrowane jest z Allegro (z allegro nie ma problemu) teraz zintegrowaliśmy z Erli.pl jednak przy próbie wystawienia pierwszego towaru do serwisu Erli.pl bardzo długo trwa pobranie drzewka kategorii trwa to koło półtorej godziny i jak niby pobierze to tylko niewielką część bo tylko kategorię Dom i ogród i jej podkategorie nic więcej. Nie daje również nic odświeżenie kategorii. Proszę o informację gdzie mozem tkwić problem. Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 242 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Sello NX z Erli.pl nie pobiera drzewka kategorii 42 minuty temu, Marcin M napisał: bardzo długo trwa pobranie drzewka kategorii trwa to koło półtorej godziny Problem z długim pobieraniem się drzewka kategorii jest związany ze sposobem zwracania tych danych przez serwis, niestety robią to "inaczej" niż Allegro, będziemy próbowali to jeszcze jakoś usprawnić w kolejnych wersjach. Prowadzimy również rozmowy z Erli, aby poprawili to po swojej stronie. 44 minuty temu, Marcin M napisał: i jak niby pobierze to tylko niewielką część bo tylko kategorię Dom i ogród i jej podkategorie nic więcej W przypadku opcji Odśwież wszystkie kategorie jest błąd, który uniemożliwia pobranie wszystkich kategorii, problem ten poprawimy, ale nie przyspieszy to pobierania (jest to zaplanowane na wersję 61). Kategoria Dom i ogród ma id (1) i dlatego opcja Odśwież wszystkie kategorie zaczyna od niej. 53 minuty temu, Marcin M napisał: Nie daje również nic odświeżenie kategorii. Proszę o informację gdzie mozem tkwić problem. Najlepiej będzie zaznaczyć wybraną kategorię i użyć Odśwież kategorię, wtedy zostaną pobrane liście wybranej kategorii. 1 Cytuj Link to postu
Marcin M 1 Napisano 22 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Sello NX z Erli.pl nie pobiera drzewka kategorii Nie bardzo rozumiem jak to mam zrobić chcę wypuścic produkt do kategorii Firma/Biuro i Reklama/Reklama/Reklama zewnętrzna/Banery a mam tylko to co na załączonym screenie czyli tylko kategorię Dom i ogórd? Cytuj Link to postu
Rafał Stępień 242 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Sello NX z Erli.pl nie pobiera drzewka kategorii (edytowane) 7 minut temu, Marcin M napisał: Nie bardzo rozumiem jak to mam zrobić chcę wypuścic produkt do kategorii Firma/Biuro i Reklama/Reklama/Reklama zewnętrzna/Banery a mam tylko to co na załączonym screenie czyli tylko kategorię Dom i ogórd? Rozumiem, aktualnie jedyną opcją, nie czekając na v61, będzie wystawienie po jednej ofercie w kategorii Firma/Biuro i Reklama/Reklama/Reklama zewnętrzna/Banery po stronie serwisu Erli, a następnie pobranie tych ofert do SelloNX, wtedy te kategorie zostaną dodane do drzewka. Edytowane 22 Kwietnia przez Rafał Stępień Cytuj Link to postu
Marcin M 1 Napisano 22 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia w Sello NX z Erli.pl nie pobiera drzewka kategorii Ok spróbujemy i czekamy na poprawki w kolejnych wersjach Sello. Cytuj Link to postu
Rafał Żuk 5 Napisano Poniedziałek o 22:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 22:08 w Sello NX z Erli.pl nie pobiera drzewka kategorii U mnie ten sam problem. Bardzo długi czas oczekiwania na aktualizację kategorii, często próby z błędami albo przerwaniem procesu. Po zakończeniu widać tylko i wyłącznie to co pokazał wyżej, na zdjęciu użytkownik Marcin M. Czyli tylko jedną kategorię [ Dom i ogród] z podkategoriami. To marny wynik bo to 1 z 12 kategorii głównych na Erli. Co więcej pokazuje błąd opisany w j. angielskim. W obecnym stanie Sello NX nie ma funkcjonalności umożliwiającej sprzedaż na Erli. Szkoda, zmarnowane mnóstwo czasu ... . Cytuj Link to postu
Polecane posty