Skocz do zawartości

aktualizacja opisu w aktywnej ofercie Allegro

Polecane posty

Muszę dla sporej ilości ofert (kilkaset pozycji ) zaktualizować opis - usunąć pewne elementy opisu kwestionowane przez serwis - wszystkie te oferty mam w postaci z raportu.

Przydałaby się operacja zbiorcza - bo chyba nie ma innej opcji przy obecnej wersji?

Ręczna alternatywa to wywoływanie oferty przez Pokaż w serwisie i edycja przez przeglądarkę, ale tutaj nawet brakuje zbiorczego otwarcia kilku ofert w przeglądarce - sugerowałem dodanie takiej opcji w operacjach zbiorczych dawno temu, ale się nie doczekałem na razie...

Próbowałem też w raporcie generować link do edycji oferty, ale raport zwraca to jako tekst bez możliwości stworzenia z tego aktywnego linku...

Czy jest coś co mogę jeszcze zrobić poza ręcznym klikaniem w Pokaż w serwisie i edycji tam oferty - i tak pozycja po pozycji?

Zbiorcza zmiana jest planowana, niedawno robiliśmy wstępne planowanie jak taka funkcja miała by wyglądać. Bo tutaj trzeba wziąć pod uwagę, że każdy serwis ma inny typ opisu więc i same zmiany w każdym opisie będą działać inaczej.

W dniu 2.05.2026 o 12:44, Dariusz Bachurski napisał:

Czy jest coś co mogę jeszcze zrobić poza ręcznym klikaniem w Pokaż w serwisie i edycji tam oferty - i tak pozycja po pozycji?

Z poziomu Sello NX w tej chwili nie bardzo, bo aktualizacja opisu nie jest w ogóle obsłużona.

Najwyżej te raporty można by było do excela wrzucić i stworzyć z nich linki. Tutaj nie znam raportów na tyle aby powiedzieć, czy da się tam coś klikalnego dodać w samym programie. 

3 godziny temu, Bartosz Rosa napisał:

Najwyżej te raporty można by było do excela wrzucić i stworzyć z nich linki. Tutaj nie znam raportów na tyle aby powiedzieć, czy da się tam coś klikalnego dodać w samym programie. 

Z raportu mógłbym wykonać zbiorcze pokazanie w serwisie - lobbowałem za taką opcją, ale nie wiem jaka jest realna szansa na szybką realizację. Może jakiś + dla takiego rozwiązania? Bo ono nie powinno być chyba konfliktowe we wdrożeniu...