Skocz do zawartości

Ins Punkty a Licencja Sello NX

Polecane posty

W którym miejscu jest tak napisane?

Gdyby tak było to zakup licencji rocznej na korzystanie z Sello wraz z rozszerzeniem na 5 stanowisk powinien dodawać 2500 inspunktów a tak nie jest i nie było. Licencja jest jedna, ma swój numer przydzielany na rok i to do niej jest doładowanie inspunktami, a stanowiska dodatkowe to stanowiska dodatkowe a nie licencja na program, nie mają one swoje własnego numeru a więc nie mają nowej licencji.

10 godzin temu, Dominik Stachowicz napisał:

Zapytam tutaj żeby nie otwierać nowego tematu. Jeżeli kupiłem pierwszą licencję Sello NX za 299 zł netto w połowie kwietnia 2026 to ile zapłacę za drugie stanowisko kupując je 7 maja 2026? 199 zł netto zgodnie z informacją na stronie czy będzie to inna kwota?

Wszystko jest widoczne na osiach czasu w koncie Insert przy zakupie, można sobie to zweryfikować. 

Panie Danielu, sprawdziłem na koncie Insert i nie rozumiem dlaczego pojawia się cena 238,80 zł netto za kolejne stanowisko skoro na stronie produktu podana jest cena 199 zł netto za 12 miesięcy. 

Parametry rozszerzenia:

1. Start rozszerzenia - 8.05.2026

2. Koniec rozszerzenia - 15.04.2027

Będę wdzięczny za wyjaśnienie dlaczego cena kolejnego stanowiska jest o 20% wyższa od ceny podanej na stronie.

Na stronie jest podana cena przy zakupie licencji na 12 miesięcy oraz za zakup kolejnych stanowisk na 12 miesięcy, można by rzec, po rabacie. Przy dokupowaniu licencji na kolejne stanowiska w trakcie trwania licencji stosowane jest naliczanie miesięczne za pełne miesiące brakujące do końca czasu trwania licencji - stąd wyższa cena, ponieważ licencja miesięczna kosztuje więcej i 12 x licencja miesięczna nie jest tożsame z 1 x licencja na 12 miesięcy.

Jest to opisane na stronie z cennikiem:

Cytat

Rozszerzanie stanowisk

W okresie trwania abonamentu można rozszerzyć liczbę obsługiwanych stanowisk. Cena takiego rozszerzenia będzie liczona wg stawek miesięcznych. Dla przykładu, pozostało jeszcze 7,5 miesiąca z licencji głównej, wtedy koszt rozszerzenia o 1 stanowisko będzie liczony dla pełnych 8 miesięcy po cenie 19,90 zł/miesiąc, czyli: 8×19,90 zł = 152,20 zł.

5 minut temu, Bartosz Rosa napisał:

Na stronie jest podana cena przy zakupie licencji na 12 miesięcy oraz za zakup kolejnych stanowisk na 12 miesięcy, można by rzec, po rabacie. Przy dokupowaniu licencji na kolejne stanowiska w trakcie trwania licencji stosowane jest naliczanie miesięczne za pełne miesiące brakujące do końca czasu trwania licencji - stąd wyższa cena, ponieważ licencja miesięczna kosztuje więcej i 12 x licencja miesięczna nie jest tożsame z 1 x licencja na 12 miesięcy.

Jest to opisane na stronie z cennikiem:

Na stronie dużym grubym fontem jest podana cena za 12 miesięcy, a dopiero na końcu jest zawiłe wytłumaczenie o tym jak działa rozszerzanie o kolejne stanowiska. 
Po rabacie? Proszę wskazać gdzie można wykupić licencję tylko na jeden lub dwa miesiące skoro kosztuje więcej? Ja chcę wykupić na 12 miesięcy, ale nie mogę bo liczycie czas do wykupienia pierwszej licencji. Do tego liczycie za 12 miesięcy w wyższej cenie. To jest ten rabat? Zrobiliście dziwne przeliczanie opłat które tylko Wy rozumiecie.

W wielu sklepach też jest podana cena przy zakupie 2 produktów a za jeden produkt cena jest napisana czcionką 5x mniejszą. No tak już jest w marketingu - nie mi z tym dyskutować. Nasz zespół odpowiada za produkt, nie za cenę i marketing. Cena dotyczy zakupu licencji na 12 miesięcy oraz zakupu dodatkowych stanowisk również na 12 miesięcy i jest to wyraźnie oznaczone

image.png

Dosłownie 3 linijki niżej jest informacja dużymi literami na czym polega rozszerzanie stanowisk. Nie powiedziałbym, że to jest na końcu, ani że jest to zawiłe. Jest jasny przykład jak to jest liczone. Ta strona mieści się na ekranie w całości.

32 minuty temu, Dominik Stachowicz napisał:

Po rabacie? Proszę wskazać gdzie można wykupić licencję tylko na jeden lub dwa miesiące skoro kosztuje więcej?

A kto powiedział, że można? Miesiąc to jest jednostka rozliczeniowa stosowana przy naliczaniu wszelkich licencji czasowych w naszych programach i działa to tak samo wszędzie i działało tak samo w Sello 1 od 20 lat. Natomiast licencji głównej nie sprzedajemy na miesiące, bo koszt obsługi takiej licencji jest dużo wyższy niż rocznej, zatem takiej opcji nie ma. Natomiast rozszerzenie jako takie musi być dostępne, żeby nie zamykać możliwości rozszerzenia licencji.

W razie dalszych wątpliwości proszę kontaktować się z działem Sprzedaży i Marketingu w naszej firmie. My chętnie pomożemy, ale w rozwiązaniu problemów z programem.