Robert Dopierała 64 Napisano Czwartek o 08:02 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:02 w formatowanie warunkowe FZ (edytowane) w formatowaniu warunkowym jest błąd (niekonsekwencja) uniemożliwiająca JOIN z dok__dokument jest domyślnie: FROM vwDok4FSFZGrid AS Dok ..... natomiast w warunkach: WHERE dok_Typ in (1, 3, 34) AND ((ksef_Id is NULL) OR (ksef_Zrodlo <> 1)) AND Dok.dok_MagId = 15 and dok_DataOtrzym>= '20260407' AND '20260507' >= dok_DataOtrzym tylko raz występuje odwołanie do Dok gdy chcę dodać dodatkową tabelę: LEFT JOIN dok__dokument AS dm ON dm.dok_DoDokId=Dok.dok_Id w konsekwencji otrzymuję: (edit: wiem że tu powinno być dok_WartMag) dodatkowo niekonsekwencja w: left join kh__kontrahent on dok_PlatnikId=kh_Id tymczasowo zrobiłem własne view tylko z potrzebnymi kolumnami, ale należy to poprawić w SUbiekcie. prawdopodobnie problem dotyczy wszystkich list dokumentów Edytowane Czwartek o 08:10 przez Robert Dopierała Link to postu
Daniel Kozłowski 1 732 Napisano Czwartek o 08:59 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:59 w formatowanie warunkowe FZ To bardzo stary, dobrze znany problem, czeka w kolejce do poprawy, ale cały czas jest spychany na jej koniec między innymi na możliwe i łatwe obejście... Link to postu
Robert Dopierała 64 Napisano Czwartek o 10:43 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 10:43 w formatowanie warunkowe FZ a to obejście to ... Link to postu
Daniel Kozłowski 1 732 Napisano Czwartek o 11:10 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:10 w formatowanie warunkowe FZ 23 minuty temu, Robert Dopierała napisał: a to obejście to ... 3 godziny temu, Robert Dopierała napisał: ...własne view tylko z potrzebnymi kolumnami... lub podzapytanie ze zmienionymi nazwami kolumn... Link to postu
Polecane posty